Το ευρώ καταρρέει – Και η Σλοβενία θέλει μηχανισμό στήριξης

Προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης εξετάζει και η Σλοβενία, στα πρότυπα της Ισπανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Ντνέβνικ της Λιουμπλιάνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της αλλά και με τα υψηλά επιτόκια.

Τα επισφαλή δάνεια στις σλοβενικές τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέρχονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 8% των δανείων στην κατοχή των τραπεζών.

Η κατάσταση αυτή είναι παρόμοια με της Ισπανίας, η κυβέρνηση της οποίας ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, επειδή το 8,37% των δανείων στην κατοχή των τραπεζών, ποσό 150 δισ. ευρώ ήταν επισφαλή, αναφέρει η εφημερίδα «Ντνέβνικ».

Η σλοβενική κυβέρνηση επιθυμεί να ανακεφαλαιοποιήσει το συντομότερο δυνατό τη Nova Ljubljanska Banka (NLB) με την οποία υπάρχουν δυσκολίες, λόγω μικρού ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές, και κεφάλαια χρειάζονται επίσης η Nova Kreditna Banka Maribor (ΝΚΒΜ), στην Abanka Vipa και άλλες μικρότερες τράπεζες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο οικονομολόγος Πρίμοζ Τσεντσέλι δήλωσε στην εφημερίδα ότι για τη Σλοβενία θα ήταν αρκετοί πόροι 3,5 δισ. ευρώ ώστε να επιλύσει προσωρινά τα προβλήματα των τραπεζών της. Η βοήθεια από το ευρωπαϊκό ταμείο για τη διάσωση του ευρώ θα ήταν η φθηνότερη λύση, εκτίμησε.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/85537.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.