Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Το ευρώ καταρρέει – Και η Σλοβενία θέλει μηχανισμό στήριξης

Προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης εξετάζει και η Σλοβενία, στα πρότυπα της Ισπανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Ντνέβνικ της Λιουμπλιάνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της αλλά και με τα υψηλά επιτόκια.

Τα επισφαλή δάνεια στις σλοβενικές τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέρχονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 8% των δανείων στην κατοχή των τραπεζών.

Η κατάσταση αυτή είναι παρόμοια με της Ισπανίας, η κυβέρνηση της οποίας ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, επειδή το 8,37% των δανείων στην κατοχή των τραπεζών, ποσό 150 δισ. ευρώ ήταν επισφαλή, αναφέρει η εφημερίδα «Ντνέβνικ».

Η σλοβενική κυβέρνηση επιθυμεί να ανακεφαλαιοποιήσει το συντομότερο δυνατό τη Nova Ljubljanska Banka (NLB) με την οποία υπάρχουν δυσκολίες, λόγω μικρού ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές, και κεφάλαια χρειάζονται επίσης η Nova Kreditna Banka Maribor (ΝΚΒΜ), στην Abanka Vipa και άλλες μικρότερες τράπεζες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο οικονομολόγος Πρίμοζ Τσεντσέλι δήλωσε στην εφημερίδα ότι για τη Σλοβενία θα ήταν αρκετοί πόροι 3,5 δισ. ευρώ ώστε να επιλύσει προσωρινά τα προβλήματα των τραπεζών της. Η βοήθεια από το ευρωπαϊκό ταμείο για τη διάσωση του ευρώ θα ήταν η φθηνότερη λύση, εκτίμησε.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/85537.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>