Το κίνητρο της τιμιότητας

Αγανάκτηση, θυμός και πικρή γεύση αδικίας έχει κυριεύσει τους φορολογούμενους πολίτες και ιδιαίτερα του ειλικρινείς που κάθε 3μηνο πληρώνουν μέχρι δεκάρας το ΦΠΑ και κάθε χρόνο επίσης μέχρι δεκάρας το φόρο εισοδήματος.

Γιατί; Κανένας μα κανένας υπουργός, δεν σκέφτηκε να βάλει σε έναν από τους χιλιάδες φορολογικούς νόμους, το κίνητρο της τιμιότητας.

Το κίνητρο της τιμιότητας

Οι εφορίες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι τίμιοι και ειλικρινείς φορολογούμενοι πολίτες. Ούτε καμιά προηγούμενη, αλλά ούτε και η σημερινή, σκέφτηκε να πει ότι, τα επώδυνα φορολογικά μέτρα του Μνημονίου που εξοντώνουν τους Έλληνες, δεν θα εφαρμοστούν για 1,2,3 χρόνια στους ειλικρινείς φορολογούμενους πολίτες που είναι άψογοι με τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό το «κίνητρο της τιμιότητας» θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και να προσελκύσει πολλούς φορολογούμενους. Αντίθετα η κραυγαλέα απουσία οποιοδήποτε μέτρου υπέρ των ειλικρινών φορολογούμενων, τους αναγκάζει να γίνουν άτιμοι, φοροκλέπτες για να μην τους κολλήσει η ρετσινιά του κορόιδου.

Αντί για κάποιο κίνητρο, οι εφορίες έστειλαν μαζί με τους άλλους και στους τίμιους και ειλικρινείς φορολογούμενους τριπλούς και τετραπλούς φόρους, εξοντώνοντας τους.

Το πονηρό αυτό κράτος επιβραβεύει μόνο τους φοροφυγάδες και οι νέες προτάσεις Μαυραγάνη, δεν είδαμε να διαφοροποιούνται από το στυλ της φορολογικής διακυβέρνησης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκτίναξαν τη διαφθορά και την φορολογική αδικία στα ύψη, προκαλώντας την εν εξελίξει χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ζητάνε περισσότερα από όσα μπορούν να δώσουν οι πολίτες, διαλύοντας κάθε τίμιο φορολογούμενο, λέγοντας τους στα ίσια κλέψε και εσύ. Δηλαδή με άλλα λόγια τροφοδότησε το σάπιο σύστημα του λαδώματος.

Παράδειγμα: Εάν η κυβέρνηση έλεγε ότι όσοι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πληρώσει κανονικά το ΦΠΑ και το φόρο τους, την 4η χρονιά δεν θα πλήρωναν κανέναν φόρο. Ξέρετε πόσοι θα έτρεχαν να κάνουν χρήση του “κινήτρου της τιμιότητας”;

Αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κανέναν φορολογικό νόμο μέχρι σήμερα που να επιβραβεύει τους τίμιους.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/86747.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.