Το κράτος “κατέβασε ρολά”

Μιλώντας μ’ ένα σοβαρό στέλεχος μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, επιβεβαίωσα αυτό που υποψιαζόμουν, αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι…αλλά δεν τολμούμε να αποδεχθούμε. Το Δημόσιο έχει κατεβάσει ρολά. Δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα, δεν ασχολείται κανείς για τίποτα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, και γενικά η κατάσταση είναι χαοτική σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Απλά δεν υπάρχει κράτος.

Οι επικεφαλείς των υπηρεσιών τα έχουν χαμένα, δεν μπορούν να διοικήσουν αφού κανείς-κυριολεκτικά- δεν τους δίνει σημασία. Από τον πιο απλό υπάλληλο μέχρι τον προϊστάμενο, η κατάρρευση είναι γεγονός σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης. Κυρίως, όμως, στα νοσοκομεία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το ίδιο και στα Σώματα Ασφαλείας, όπου στην ουσία υπολειτουργούν με τις όποιες επιπτώσεις στο τομέα της εγκληματικότητας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση «κηρύσσοντας τον πόλεμο» στους δημοσίους υπαλλήλους, εισπράττει «ανταποδοτικά» τη συμπεριφορά που επέδειξε απέναντί τους. Άφησε τον κοινωνικό αυτοματισμό να κάνει για λογαριασμό της τη «βρώμικη δουλειά», αντί να εξηγήσει με επιχειρήματα ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με όρους και προϋποθέσεις των προηγούμενων ετών. Απλά δεν έπεισε ότι, τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, και στην ουσία θα αποβούν υπέρ των πολιτών.

Με τον τρόπο που επέβαλε τα μέτρα, έδειξε με το δάκτυλο ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, είναι οι συμβασιούχοι και οι υπάλληλοι του Δημοσίου. Είπε όμως τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή χάθηκε σε μια «ψυχαναγκαστική εμμονή» σε μέτρα κατά των πάντων. Συνεπώς ήταν επόμενο οι «πάντες» να αντιδρούν παθητικά. Δυστυχώς…

http://www.statesmen.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.