Το μπρα ντε φερ για τα κόκκινα δάνεια και ο ρόλος των εταιρειών διαχείρισης

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των κόκκινων δανείων επιμένουν οι πιστωτές με εξαίρεση τα κριτήρια του τροποποιημένου νόμου Κατσέλη.

Το συγκεκριμένο θέμα εξελίσσεται σε αγκάθι της αξιολόγησης καθώς οι δανειστές εμφανίζονται αμετάπιστοι και οι σχετικές διαβουλεύσεις που είχαν με τον κ. Σταθάκη και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας δεν έχουν αποδώσει.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υποχρεώνεται σε αναδίπλωση και κατεβάζει τον πήχη καθώς υποχρεώνεται να κάνει σημαντικά βήματα υποχώρησης ώστε να προσεγγίσει τις θέσεις του Κουαρτέτου.

Ήδη σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ο αρμόδιος υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από τις πρόσφατες κυβερνητικές διαρροές και δήλωσε στο Bloomberg ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «μια μακρά μεταβατική περίοδο για ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα ενυπόθηκα δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά, καθώς και τα δάνεια προς ΜμΕ» με δεδομένο ότι «έχουμε ήδη ανοίξει το 50% της αγοράς των “κόκκινων” δανείων».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες απ’ το υπουργείο Οικονομίας διέρρεε ότι η κυβέρνηση ζητά μεταξύ άλλων πλήρη και καθολική εξαίρεση από την πώληση των κόκκινων στεγαστικών δανείων με εγγύηση τη μοναδική κατοικία του δανειολήπτη καθώς επίσης και προστασία της κατοικίας του δανειολήπτη και για επιχειρηματικά δάνεια έως 20.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο θέμα καθώς η ΕΚΤ ζητά την άμεση διαχείριση των «κόκκινων» δανείων καθώς φοβάται ότι μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να βρεθούν αντιμέτωπες με μία νέα γενιά μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η ανησυχία της ΕΚΤ έχει ενταθεί και εξαιτίας της εκτίμησης που διατύπωσε η Κομισιόν στις χειμερινές προβλέψεις σύμφωνα με την οποία η οικονομία θα κινηθεί όλο το 2016 με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,7%.

Ο ρόλος των εταιρειών διαχείρισης

Εν τω μεταξύ ανοίγει ο δρόμος για τη ενεργή διαχείριση των «κόκκινων» δανείων καθώς στα πλαίσια του μνημονίου εκδόθηκε η Πράξη του διοικητή της ΤτΕ για τις εταιρείες διαχείρισης.

Το σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πράξη του διοικητή οι τράπεζες διατηρούν τον έλεγχο των δανείων που θα διαχειρίζονται για λογαριασμό τους οι εξειδικευμένες εταιρείες. Οι εταιρείες θα μπορούν να δίνουν δάνεια ενώ αναδιάρθρωση οφειλών με χορήγηση νέου δανείου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία διαχείρισης θα έχει εξαγοράσει το δάνειο από την τράπεζα.

Η οφειλή μπορεί να παραμένει στην τράπεζα, η οποία θα πρέπει να συναινέσει στη χορήγηση του νέου δανείου, που μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη ποσοστού από την εταιρεία διαχείρισης στην επιχείρησης, το δάνειο της οποίας αναδιαρθρώνεται.

www.newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.