Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

ΣΗΜΑ κινδύνου εξέπεμψε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

ΔΕΝ απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση την οποία αναγκαστικά θα φορτωθούν οι φορολογούμενοι αφού οι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε νέα αύξηση κεφαλαίου.

ΒΕΒΑΙΑ ο αρμόδιος υπουργός δεν αναφέρθηκε στις διοικήσεις των τραπεζών που θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση γιατί μια τέτοια εξέλιξη βγάζει εκτός παιχνιδιού τους σημερινούς μετόχους αλλάζοντας ριζικά τις ισορροπίες.

ΓΙΑΤΙ δύο από τις συστημικές τράπεζες που έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις επισφάλειες σε περίπτωση που ανακεφαλαιοποιηθούν τότε ο έλεγχος των διοικήσεων περνάει στο δημόσιο.

ΠΑΝΤΩΣ το σχέδιο για τη σωτηρία των τραπεζών έχει εκπονηθεί και πολύ σύντομα θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

ΜΕ συνοπτικές διαδικασίες πρόκειται να τιτλοποιηθούν τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινων δανείων.

ΤΑ ομόλογα αυτά θα έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για να είναι ελκυστικά.

Η ΠΩΛΗΣΗ τους θα φέρει έσοδα της τάξεως των έξι με επτά δισεκατομμυρίων τα οποία θα τοποθετηθούν σε τράπεζες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

ΓΙΑ να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να λειτουργήσει με ασφάλεια απαιτούνται τουλάχιστον επτά δισεκατομμύρια νέων κεφαλαίων.

Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ λύνει οριστικά το πρόβλημα αλλά θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τα ποσοστά που κατέχουν σήμερα οι παλιοί μέτοχοι.

ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο τράπεζες ο έλεγχος θα περάσει στο κράτος και αφού εξυγιανθούν θα πωληθούν μετά από δύο ή τρία χρόνια σε ιδιώτες.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τραπεζών. Γιατί χωρίς υγιείς τράπεζες δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.

2 σκέψεις σχετικά με το “Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια

  • 01/02/2019, 17:57
   Permalink

   Για τους δανειολήπτες δεν σημαίνει τίποτα. Δεν αλλάζει τίποτα.
   Όπως μας κυνηγούν μέχρι τώρα, έτσι και θα συνεχίσουν.

   Η ουσία είναι αλλού. Μας λένε γλυκά γλυκά, ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν για άλλη μια φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.