Το σύστημα γίνεται πιο συγκεντρωτικό και πιο αυταρχικό.

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Επ’ ευκαιρία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι σκόπιμο να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, το πολιτικό σύστημα βρήκε την ευκαιρία να εξαπατήσει το λαό και να γίνει ακόμα πιο συγκεντρωτικό. Και φυσικά όπου αυξάνεται ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας, αυξάνεται αυτόματα και ο αυταρχισμός.

Αρχικά κατάργησε τις Κοινότητες και συγκέντρωσε την εξουσία σε Καποδιστριακούς Δήμους. Στη συνέχεια

κατάργησε τις Νομαρχίες, κατάργησε πολλούς Δήμους και συγκέντρωσε την εξουσία σε ορισμένους Καλλικρατικούς Δήμους και σε 13 Περιφέρειες. Φυσικά, ούτε η σπατάλη ούτε η διαφθορά μειώθηκαν. Απλά τώρα, τα τοπικά έργα μπορούσαν να δοθούν σε κάποιους κεντρικούς εργολάβους. π.χ. σκουπίδια.

Στις εκλογές που γίνονται σήμερα, μείωσε δραματικά τα εκλογικά τμήματα και αύξησε τον αριθμό των εκλογέων σε κάθε τμήμα, επιδιώκοντας την ταλαιπωρία των ψηφοφόρων, την αγανάκτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και την αποχή των εφορευτικών επιτροπών, προκειμένου να αυξήσει στο μέλλον την αποχή και την απομάκρυνση των πολιτών από τα πολιτικά πράγματα. Ενώ φυσικά υπάρχει η δυνατότητα της φθηνής και γρήγορης ψηφιακής τεχνολογίας, ούτε λόγος γι’ αυτήν.

Τελευταία, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα προπαγανδίζει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, ώστε ο κύκλος του πολιτικού προσωπικού να κλείσει πιο πολύ και να περιοριστεί σε λίγες διαπλεκόμενες πολιτικές οικογένειες.

Τι στάση κρατάει σε όλα αυτά ο λαός; Χαίρεται (αν είναι δυνατόν!!!) που γίνονται αυτοί οι περιορισμοί της Δημοκρατίας, γιατί νομίζει ότι έτσι αυτοτιμωρείται το πολιτικό σύστημα. Λάθος, μέγα λάθος!!! Η προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, δεν αφήνει τον απλό πολίτη να αντιληφθεί ότι, με αυτούς τους περιορισμούς, το πολιτικό σύστημα συγκεντρώνει την εξουσία σε όλο και λιγότερα διαπλεκόμενα χέρια. Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι, ο ίδιος ο πολίτης συνηγορεί στην αύξηση ταυτόχρονα και του αυταρχισμού που καθιστά τον πολίτη αδύναμο και ανυπεράσπιστο, στέλνοντάς τον στον καναπέ της απάθειας, εύκολο αντικείμενο για εκμετάλλευση, από τους επαγγελματίες του συστήματος.

hassapis-peter.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.