Τραπεζικό απόρρητο για τις καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό

Τα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών και υπουργών στο εξωτερικό διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο λέει η Ενωση Τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ατελέσφορη έμεινε η προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη και βουλευτών του Ποταμιού που ζητούσαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών και υπουργών στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στη Βουλή έγγραφα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας. Προκύπτει ότι τα στοιχεία αυτά διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο και αίρεται κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που εδρεύει στο Κοινοβούλιο.

Ανάλογη με την απάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είναι και η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η ΤτΕ δεν διαμεσολαβεί ούτε ενημερώνονται για το περιεχόμενο των διαβιβαζόμενων από τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία περιλαμβάνονται και τα εμβάσματα του εξωτερικού» αναφέρεται στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τραπεζικό απόρρητο για τις καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό

 • 08/04/2015, 10:53
  Permalink

  Οι καταθέσεις των πολιτικών καλύπτονται από το τραπεζικό απόρρητο, αλλά των υπολοίπων ΟΧΙ.

  Ζήτω η ρημάδα η δημοκρατία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.