Τρομολαγνικό σενάριο BNP Paribas

Μείωση του εγχώριου ΑΕΠ κατά περαιτέρω 20%, πληθωρισμό της τάξεως του 40%-50% και εκτίναξη του χρέους ως προς το ΑΕΠ σε περισσότερο από 200% «βλέπει» ο Paul Mortimer-Lee της BNP Paribas σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Σε σημείωμα του με τίτλο «Οι κίνδυνοι του να βγάλεις μία δραχμή από την κρίση» (The Risks of Making a Drachma Out of a Crisis), ο αναλυτής διατυπώνει το εξής σενάριο:

«Εάν το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κερδίσει τις (αναμενόμενες) εκλογές του Ιουνίου, τότε αμέσως η Ελλάδα θα έρθει σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Τσίπρας δεν θέλει έξοδο από το ευρώ, αλλά αρνείται να συμμορφωθεί με το τρέχον σχήμα λιτότητας και μάλιστα θέλει να προσλάβει πάνω από 100.000 δημόσιους υπαλλήλους(!)».

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή, «έχουμε μία κατάσταση όπου η Ελλάδα είτε υποχωρεί, συνειδητοποιώντας πόσο άσχημοι θα ήταν οι αριθμοί σε μία τέτοια εξέλιξη, ή απλώς αποφασίζει να κάνει άλμα στο κενό, καθώς τουλάχιστον από τη δική τους οπτική γωνία, δεν πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπλοφάρει όταν λέει ότι δεν θέλει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».

«Και φυσικά, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα ήταν καλή για κανέναν. Θα πυροδοτούσε κάθε είδους ανησυχία για νέα μετάδοση της κρίσης, καθώς οι αγορές θα άρχιζαν να παίζουν το ‘ποιος είναι ο επόμενος’, ενώ τα κεφάλαια θα εξέρρεαν μαζικά από τις τράπεζες της περιφέρειας. Καθόλου διασκεδαστικό».

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.