Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Φοβούνται οι γερμανικές επιχειρήσεις επικείμενο μποϊκοτάζ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Εντείνονται οι ανησυχίες της γερμανικής πρεσβείας αλλά και μερίδας μεγάλων εταιρειών από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς πρόσφατες πληροφορίες αναφέρονται σε επικείμενο μποϊκοτάζ που οργανώνεται από ομάδες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα με επιχειρήσεις από τη Γερμανία τονίστηκε ο φόβος για επερχόμενο κύμα αντίδρασης καταναλωτών λόγω της οξείας κριτικής που ασκείται στην ακολουθούμενη από το Βερολίνο πολιτική. Μάλιστα πληροφορίες των γερμανικών επιχειρήσεων αναφέρονται σε μποϊκοτάζ που θα οργανωθεί από συγκεκριμένα ΜΜΕ σε συνδυασμό με διαδικτυακή υποστήριξη και το οποίο θα στοχεύει σε αλυσίδες και προϊόντα από τη Γερμανία με συγκεκριμένες αναφορές.

Η διαφοροποίηση αυτής της ενέργειας από άλλες σποραδικές που κατά καιρούς έχουν γίνει έγκειται στο γεγονός πως η ελληνική κοινή γνώμη μετά τυις εξελίξεις στην Κύπρο είναι εξοργισμένη άρα και πιο δεκτική σε τέτοιου είδους ακτιβισμούς, αλλά και στο ότι πλέον στα ΜΜΕ οι φωνές των αντι-γερμανικών δυνάμεων είναι εξόχως δυνατές. Μάλιστα κύκλοι της γερμανικής πρεσβείας έχουν ενημερώσει τις επιχειρήσεις πως «φωνές όπως του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα που καλεί καθημερινά σε παύση αγορών γερμανικών προίόντων ενδέχεται να δημιουργήσουν έκρηξη».

Ήδη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προετοιμάζει σενάριο δράσης εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη ενώ δεν αποκλείεται και η εκπόνηση θετικής καμπάνιας για τις σχέσεις των δύο χωρών που τόσο έχουν πληγεί από τις γερμανικές επιταγές. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως παρά την κρίση εταιρείες όπως η LIDL παρουσιάζουν αύξηση (5%) των τζίρων τους ενώ η κρίση φαίνεται να έχει πλήξει ελάχιστα τις γερμανικές επιχειρήσεις όπως οι Henkel, BDF, MediaMarkt, κ.ά. Εξαιρέσεις αποτελούν η Mercedes (η οποία εσχάτως έχει ανοίξει συζήτηση αποχώρησης από τη χώρα μας)και η Bayer ενώ και ο όμιλος Metro Group έχει σχετικές απώλειες.

www.newmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Φοβούνται οι γερμανικές επιχειρήσεις επικείμενο μποϊκοτάζ

 • begar

  Χθες στο σούπερμάρκετ, υπήρχαν άνθρωποι που ρωτούσαν τι προέλευσης είναι κάποια είδη τυριών. Όπου άκουγαν γερμανικό, το άφηναν και επέλεγαν κάποιο άλλο, όχι απαραίτητα ελληνικό, αρκεί να μην ήταν γερμανικό.

  Νομίζω ότι θα έπρεπε όλοι να κάνουμε το ίδιο.

 • Leggolas

  Δεν ξέρω πως παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων η LIDL, πάντως σε 3 συγκεκριμένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκλη, όπου ψωνίζω μόνο ένα συγκεκριμένο ελληνικό προϊον, εδώ και καιρό σκοτώνουν μήγες. Όσο για το μποϊκοτάζ γερμανικών προϊοντων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ εδώ και καιρό και νομίζω ότι το δημοσίευμα απλά προσπαθεί να αμβλήνει την πραγματική εικόνα.   

  • begar

   Στη δική μου γειτονιά πάντως, το lidl κάνει χρυσές δουλειές, σε σύγκριση με τα άλλα.

   Γενικότερα έχουν πέσει οι πωλήσεις. Καροτσάκι δεν σέρνει κανένας πλέον, όλοι με καλαθάκι και λίστα. Πάνε οι εποχές που ξεχείλιζαν τα καρότσια στην ουρά του ταμείου.

 • gogo

  λυπαμαι αλλα εχουμε αργησει πολυ.lidl και τριχες κατσαρες.ενα σωρο ελληνικα σουπερ μαρκετ εχουμε.ας εμπιστευτουμε τους ευατους μας επιτελους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>