Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • elisavet50 on Forum: Γενική συζήτηση 12elisavet50 καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσετε. έχω στεγαστικό δάνειο, συνοφειλέτης με τον σύζυγό μου (τον πρώην), και από τον Φεβρουέριο του 2018 είναι ακάλυπτο. Με έχε…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Αν "...αυτός που θα αγοράσει το 50% εννοείτε ότι θα αναλάβει και το υπόλοιπο εξόφλησης του δανείου..." η Τράπεζα θα δεχθεί την πώληση. . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12το σπίτι είναι με στεγαστικό, στην ίδια τράπεζα που είναι το στεγαστικό έχω αφήσει απλήρωτες κάρτες εγώ, χρέη από κάρτες και δάνεια έχω μόνο εγώ και όχι η γυναίκα μου,…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12καλησπέρα, ζήτησα και πήρα το αρχείο κλήσεων από εισπρακτική εταιρία, λείπουν πολλές κλήσεις γιατί κάνω και εγώ ηχογραφήσεις αλλά έχω μέσα στο αρχείο τους 2 κλήσεις απα…
Minilink

Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

333 Σχόλια Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

 • SteliosOMG

  Καλησπέρα σε όλους πολύ χρήσιμες συμβουλές που δίνετε ο καθένας στης μέρες μας, έχω εξής ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος, έχω ένα χρέος από κάρτα μισθοδοσίας με υπεραναληψη ορίου από το 2010,σύνολο 3000 ευρώ, περιουσιακά στοιχεία ένα ιχ αγορασμένο 2008 το οποίο το ξεχρεωνω σε 2 μήνες, γίνεται να κάνω μεταβιβαση αυτοκινητου σε κάποιον για να μην γίνει κατάσχεση?

  • begar

   Θεωρητικά η τράπεζα μπορεί να σε μηνύσει για καταδολίευση δανειστή.

   Πρακτικά, δεν πιστεύω ότι η τράπεζα θα ασχοληθεί με ένα αυτοκίνητο 9 ετών, εκτός και αν είναι μεγάλης αξίας.

   • SteliosOMG

    Σημερινή του αξία είναι γύρο στα 6000 χιλιάρικα

    • begar

     Ε, είσαι στο όριο.
     Μπορεί και να στο βάλουν χέρι.

     Απλά η προηγούμενη εμπειρία των τραπεζών, ήταν να κατασχέσουν χιλιάδες αυτοκίνητα, τα οποία τελικά σάπισαν απούλητα και αντί να πάρουν χρήματα από τους οφειλέτες, μπήκαν και μέσα.

     • SteliosOMG

      Ευχαριστώ για άμεση ενημέρωση, κάτι θα πρέπει να σκεφτώ έχω περιθώριο 2 μήνες

      • begar

       Ε καλά τώρα, 2 μήνες !!!!
       Δε σημαίνει πως την ημέρα που θα το αποπληρώσεις, σε 5 λεπτά θα κινηθεί η τράπεζα.
       Έχει πολύ μεγαλύτερα ψάρια να κυνηγήσει, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

       • SteliosOMG

        Καλημέρα και ευχαριστώ και πάλι για της απαντησης, σε περίπτωση που κάνω την μεταβίβαση στον εγγυητη του αυτοκινήτου θα μπορέσουν να με μηνυσουν για καταδολιευση δανειστή?

        • SteliosOMG

         Η μήπως το καλύτερο θα ήταν μόλις ξεχρεοσω το δάνειο του αυτοκινήτου να αφήσω ως έχει στην άδεια παρακράτηση κυριότητας της άλλης τράπεζας?

         • nikos123

          θεωρητικά πάντα, γνώμη μου είναι οτι η τράπεζα θα προχωρήσει σε μήνυση για καταδολίευση όταν γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως διαμέρισμα, μονοκατοικία, καταστήματα. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα στοχεύσει στα τυφλά και για ένα μικρό ποσό, έτσι, επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα.
          Υπάρχουν δύο σενάρια στη φαντασία μου. Στο πρώτο, κρατάτε το αμάξι στο όνομά σας, δεν πληρώνετε, και η τράπεζα κάποια στιγμή θα το κατασχέσει. Στο δεύτερο κάνετε τη μεταβίβαση, η τράπεζα το ανακαλύπτει, σας κάνει μήνυση και -αν μένετε αθήνα- η υπόθεση εκδικάζεται σε 4-5 χρόνια όταν η αξία του αυτοκινήτου θα είναι για παλιοσίδερα, με μια μικρή κηλίδα στα ποινικό σας μητρώο. Μέχρι τότε το αμάξι θα το έχετε σίγουρα.
          Σε κάθε περίπτωση, είναι μικρό το ποσό, 3 χιλιάρικα, δεν ξέρω αν αναφέρεστε στο αρχικό κεφάλαιο ή το σημερινό σύνολο, αλλά έστω ένα 50ρικο το μήνα προσπαθείστε να το δίνετε.

          • SteliosOMG

           Ευχαριστώ nikos123, εγώ σκέφτομαι το άλλο το δάνειο του ιχ είναι σε άλλη τράπεζα την οποία την ξεχρεωνω σε 2 μήνες, και το χρέος των 3000 χιλιάδων είναι σε άλλη τράπεζα, από την στιγμή που ξοφλησω το ιχ θα πρέπει να κάνω την άρση παρακρατησης από τράπεζα να έχω πλέον εγώ την κυριότητα, σε περίπτωση που αφήσω να την άρση να υπάρχει στην τράπεζα θεωρητικά η άλλη τράπεζα που έχω χρέος δεν θα μπορεί να κάνει κατάσχεση γιατί την κυριότητα δεν θα την εγώ και ας έχω εξοφλήσει

          • nikos123

           αυτό δεν το γνωρίζω αν είναι εφικτό. Ίσως η ίδια η τράπεζα να γυρίσει την κυριότητα στο όνομά σου βλέποντας οτι δεν το κάνεις εσύ

        • begar

         Θεωρητικά ΝΑΙ, έχουν αυτή τη δυνατότητα.
         Πρακτικά, διατηρώ μια αμφιβολία, κατά πόσο θα το κάνουν.

 • κατερινα κατερινα

  Καλημέρα σας, ο σύζυγός μου είναι εγγυητής σε 2 (!) δάνεια του αδελφού του. Ενα στεγαστικό 60.000 κι ένα επαγγελματικό (για αγορά μηχανήματος του αδελφού του) ύψος 60.000 ευρώ, επίσης. Εχουνε μπει κι οι δύο στο ν. Κατσέλη. Ο αδελφός του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ, υποθήκευσε το σπίτι του αξίας αντικειμενικής 80.000, έχει και δύο μηχανήματα δημοσιάς χρήσης αξίας 150.000 και 30.000, με εισόδημα 9.000. Ο σύζυγός μου υποθήκευσε το σπίτι αξίας 90.000 κι έχει ένα μηχάνημα αξίας 90.000 με εισόδημα 4.000. Ποιός θα χάσει και τί δεδομένου ότι κανείς δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ, ο ιδιοκτήτης και αυτός που χαίρεται τα δανεικά, ή ο εγγυητής και χαμενός ( κυριολεκτικά κ μεταφορικά). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • xreokopimenos

   Απ’ όσα ξέρω… προσωπική άποψη..

   Αν είναι η μοναδική κατοικία (η πρώτη) δεν πρόκειτε να χάσει κανείς τίποτα! Αν είναι εξοχικά ή δεύτερα/τρίτα σπίτια στην οικογένεια και η συνολοική αξία τους ξεπερνά τα 200000 τότε μέρος αυτών θα χαθεί…

   Τα μηχανήματα συνήθως δεν τα χάνει κανείς γιατι στην ουσία θα σου στερήσει την δουλειά που είναι απαραίτητα για να αποπληρωθεί το χρέος.

  • begar

   Σύμφωνα με τη νομολογία, ο δανειστής στρέφεται εναντίον του εγγυητή, εφόσον πρώτα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα είσπραξης από τον πρωτοφειλέτη.

   Με απλά λόγια, για να πάρουν το σπίτι του εγγυτή, θα πρέπει πρώτα να έχουν πάρει το σπίτι αυτουνού που πήρε το δάνειο.

   *** «αυτός που χαίρεται τα δανεικά»: Από τη στιγμή που μπαίνεις εγγυητής σε δάνειο αλλουνού, θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

   • xreokopimenos

    Ναι αλλά… σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (προς το παρόν) πρώτη κατοικία δεν μπορούν να πάρουν – σωστά;

    • begar

     Αυτό το παραμύθι με την πρώτη κατοικία, μην το καταπίνετε αμάσητο.

     Για να είναι προστατευμένη η πρώτη κατοικία, πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα 3-4 προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα, το 80% των οφειλετών ΔΕΝ προστατεύονται.

     Οι τράπεζες δεν κάνουν, μέχρι τώρα κατασχέσεις, όχι γιατί τους εμποδίζει η νομοθεσία, ή επειδή μας αγάπησαν, αλλά επειδή δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

     Αν αύριο έρθουν κάνα δυό μεγάλες εταιρίες απ’ έξω και εκδηλώσουν ενδιαφέρον να αγοράσουν π.χ. 300.000 σπίτια, θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και θα γίνονται νύχτα-μέρα.

     • nikos123

      Μέχρι να έρθουν όχι δύο αλλά μία εταιρεία από εξωτερικό να επενδύσει σε οτιδήποτε στην Ελλάδα, θα έχουν λιώσει και τα κόκκαλα μας. Ένας Gucci είπε να δώσει 2 εκατομμύρια για προβολή 15 λεπτών στην Ακρόπολη και τον σουταραν.

      • xreokopimenos

       Εδώ ο άλλος μας δίνει 600 ΔΙΣ και δεν τα πέρνουμε… 🙂

       ps: Μπορεί να φοβούνται μην μας κλέψουν τις κολώνες… έχουν τα μαρμάρα τι είναι να πάρουν κανα δυό κίωνες… την ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ τεχνολογία μέσα…

     • xreokopimenos

      ααα τόσο καλα..

   • κατερινα κατερινα

    Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήγα επιτέλους χθες σε ένα υπεύθυνο δικηγόρο, μετά από 12 ανεύθυνους.
    Από τη στιγμή που δεν πλήρωνε τις δόσεις του ν. κατσέλη, κινδυνεύουν όλα και τα σπίτια και τα μηχανήματα, ότι έχει κατατεθεί σαν περουσιακό στοιχείο στην αίτηση για να μπει στον ν.κατσέλη.
    Αν το νέο δικόγραφο με όλες τις λεπτομέρειες είναι σωστό, και δεν απορριφθεί η αίτηση στο ν.κατσέλη , (δηλαδή παραμενει στο ν. κατσέλη) θα τη “γλυτώσει” με μια δόση τις τάξεως των 250-300 ευρώ περίπου μηνιαίως για τα υπόλοιπα 25-30χρόνια. Ομως έτσι πρέπει να είναι πάντα σε καθεστώς πτώχευσης, αλλιώς η τράπεζα (που παρακολουθεί συνέχεια) μόλις δει αύξηση των εσόδων, ζητάει με λίγα λόγια παραπάνω. Προσωπικά το χάρηκα, μιας και την υπογραφή του την είχε πασατέμπο… η δική μου περουσία δεν κινδυνεύει, κι άμα κινδυνεψει “χωρίζω”. Ευχαριστώ.

    • xreokopimenos

     @disqus_yfBp0E1irM:disqus τον αγαπάς τον κακομοίρη 🙂

     Πλάκα κάνω…

     • κατερινα κατερινα

      Kακομοίρα θα μπορούσες να πεις εμένα, που χωρίς να υπογράφω ή να έχω δανειστεί ποτέ, αναγκάζομαι να χρωστάω πολλά γιατί το επαγγελματικό δάνειο τρέχει με 2,8% και φαντάσου 5 χρόνια απλήρωτα από 60.000 πόσο έχει πάει…. συν τα υπόλοιπα. Με έναν καλό δικηγόρο κι ένα σωστό δικόγραφο , θα μπω κανονικά στον ν.κατσέλη και η δόση θα μου βγει 250-300 , θα κόψει και το τσιγάρο για να το πληρώνει. Υγεία πάνω από όλα !

      • xreokopimenos

       Πάντως δεν νομίζω να κινδυνεύεις.. θέλω να πώ ότι το δάνειο φαντάζομαι δεν το πήρες εσύ – ούτε υπέγραψες ως εγγυητής… σωστά;;; Κι αν το σπίτι είναι 50%-50% η Τράπεζα δεν μπορεί να κάνει και πολλά… θα πρέπει να αγοράσει το δικό σου μερίδιο…
       Αν δεν έβαλες την υπογραφή σου κάπου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα…

       • κατερινα κατερινα

        Δεν εχω βάλει πουθενά την υπογραφή μου, επειδή δεν με ρώτησε όταν υπέγραφε είμαι νευριασμένη όχι στεναχωρημένη, ας είναι καλά οι γονείς μου, που μου έδωσαν 3 σπίτα. Ομως ένα οικόπεδο που έχω,δεν μπορώ να το χτίσω, θα απαιτήσει η τράπεζα παραπάνω ποσό δόσης , έτσι δεν είναι?

        • Despinak

         Εγώ πάντως άν είχα 3 σπίτια και χρήματα για να χτίσω και το οικόπεδο, δεν θα σκαγα για όλα αυτά.

         • κατερινα κατερινα

          Δεν σκάω από στεναχώρια, αλλά από το άδικο να πληρώνω για τον κάθε εκμεταλευτή.

          • xreokopimenos

           Μην το παρεξηγήσετε αυτο… Νομίζω ότι χρειάζεστε περισσότερο σύμβουλο γάμου ή στην τελική διαζύγιο παρά οικονομολόγο ή δικηγόρο. Sorry αλλά ο τρόπος γραφής σας μαρτυρά αλλά προβλήματα. (ναι, έχω κάνει και ψυχολόγος)

          • begar

           Παρακαλώ τα σχόλια σας να αφορούν μόνο τη θεματολογία του site και να μην υπεισέρχονται σε τέτοια προσωπικά θέματα.

          • xreokopimenos

           ok

          • κατερινα κατερινα

           οκ

          • Despinak

           Ναι είναι άδικο να μπλέκεις σε μια τέτοια κατάσταση, αν και οι περισσότεροι που έβαλαν εγγυητές, δεν σκέφτηκαν υστερόβουλα, ούτε κανείς φανταζόταν ότι θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Μάλιστα αν δεν το ζητούσαν οι τράπεζες δεν θα έβαζαν καν εγγυητές.

 • Γιωργος

  Καλημερα σας. Δεν ειμαι απλα αρχαριος , ειμαι συναμα και ασχετος με το θεμα των δανειων γενικοτερα..
  Θελω να αγορασω 1 μεταχειρισμενο αμαξι και δεν ξερω αν ειναι καλη η ιδεα να παρω δανειο απο τραπεζα..παρ ολα αυτα αλλος τροπος δεν υπαρχει … τι θα με συμβουλευατε? το ποσο που θα ηθελα να παρω ειναι γυρω στις 5000 ευρω… Ευχαριστω

  • xreokopimenos

   Συνήθως όταν είναι να αγοράσεις κάποιο αμάξι – σου προτείνουν κάποιο χρηματοδοτικό (από την επιχείρηση που θα το αγοράσεις) – στην ουσία δάνειο είναι…

   Βέβαια πλέον πρέπει να πληρείς κάποιες προυποθέσεις… να έχεις στάνταρ μισθό για πάνω από χρόνο (να είσαι ασφαλισμένος φυσικά) – αφου ίσως χρειαστεί αν υποδείξεις μισθωτήριο, εκκαθαριστικό, ταυτότητα ή να έχεις εισοδήματα από κάπου ή μεγαλό καταθετικό λογ/μο. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις εξασφαλίσεις. Σύνήθως πρέπει να απαντήσεις μερικές ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα.. αν έχεις άλλα δάνεια, πιστωτικές, να υποδείξεις αντίκλητο, διεύθυνση/τηλ εργασίας/σπιτιού, τι μισθό παίρνεις, αν το σπίτι που διαμένεις είναι δικό σου, αν έχεις άλλο αυτοκίνητο κτλ κτλ.

   Τσεκάρεις το επιτόκιο (να μην είναι πάνω από 15%) – τσεκάρεις την δυνατότητα σου να το αποπληρώσεις, και κάνεις την προσευχή σου…

   Θα πρέπει να υπολογίσεις ότι δεν θα είναι το μόνο σου έξοδο η δόση, αλλά και το πρώτο service, τα χαρτιά του, η ασφάλεια του, η βενζίνη κάθε εβδομάδα, τα λάδια ανα 6μηνο ~οπότε βάλε και κανα χιλιάρικο ότι χρειάζεσαι μετρητά…

   Γενικά – αν μπορείς να αποφύγεις τις δόσεις και να μαζέψεις τα χρήματα – να πάς κασάτος – θα γλυτώσεις και χρήματα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

   *προσωπική άποψη ενός καμμένου από δάνεια!

   • xreokopimenos

    κανονικα τα δάνεια δεν θα έπρεπε να ξεπερνάνε το 6% επιτόκιο αλλά το 15% που σου αναφέρω είναι το μέσο επιτόκιο της αγοράς καταναλωτικών…

  • Despinak

   Και τι δεν θά ‘δινα να ήμουν κι εγώ άσχετη με δάνεια. Επίσης αν ξαναγεννιόμουν δεν θα έμπλεκα ποτέ μαζί τους.

   • nikos123

    Α μπράβο. Δεν ξαναγιεννομαστε. Για αυτό σου έγραψα ήδη ότι μία φορά ζούμε, για εκείνο το δάνειο με τα 30 ευρώ που δίνεις. Αλήθεια τι έγινε με τη Τζανινη?

    • Despinak

     Να ήταν μόνο τα 30. Συνολικά 70.000 είναι το χρέος γι αυτο και πάμε νομο κατσέλη και γιατί πλέον δεν αντέχουμε.Βέβαια η δικηγόρος μας είπε “λίγα έχετε βρε παιδιά. Το λιγότερο που έχω αναλάβει ειναι 500.000”! Οσο για τη Τζανίνη εκείνη τη μέρα με μπρίζωσες τόσο που τους τηλεφώνησα και τους είπα ότι έτσι και ξαναενοχλήσουν οποιονδήποτε τρίτο θα τους πάω δικαστικά. Βέβαια απο δω και πέρα όλα αυτά σταματάνε και περιμένουμε το δικαστήριο.

  • Kostas Kazakos

   Οι εταιριες που πουλάνε μεταχειρισμένα εχουν και χρηματοδοτικά προγράμματα για 48 ή 60 δόσεις οποτε μαζι με τους τοκους θα σου βγει περίπου 100 με 120 ευρώ το μήνα.
   Αν το πάρεις απο ιδιώτη τότε πολύ δύσκολα η τράπεζα να σου δωσει καταναλωτικό λόγω έλλειψη ρευστότητας.

 • Papas

  Καλησπέρα, μήπως ξέρετε μετά από πόσα χρόνια διαγράφονται τα καταναλωτικά δάνεια και οι κάρτες;

  • nikos123

   Δεν διαγράφονται. Αν υπάρχει διαταγή πληρωμής αυτή ισχύει για 20 χρόνια. Αν η τράπεζα έχει υποψίες ότι έχεις μεγάλα εισοδήματα ή αποκρυπτεις περιουσία μπορεί να εκδώσει καινούργια με επικαιροποιημενο το χρέος λίγο πριν λήξει η παλιά.

 • Chayapa

  γεια σας είναι σε οικονομική κατάσταση ??? και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να πληρώσει το χρέος σας ή για τα φάρμακά σας ?? αν ναι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ Στέλλα Rene ο διευθύνων σύμβουλος της κας Στέλλας Rene εταιρεία δάνειο της εταιρεία είναι ασφαλές, εξασφάλισε και αξιόπιστες ταυτόχρονα, διότι αυτή είναι η εταιρεία όπου μόλις εξαργύρωσε ένα δάνειο ύψους 120,000,00 ευρώ και ήταν επιτυχής και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να ενημερώσει όποιον έχει ανάγκη από δάνειο για να συνδεθείτε με το email παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

  δοκιμαστεί και εμπιστοσύνη.

 • KUNZ

  Γεια σας Κύριε/Κυρία Χρειάζεται δάνεια μεταξύ ιδιωτών να αντιμετωπίσουν με οικονομικές δυσκολίες για να σπάσει επιτέλους το αδιέξοδο που προκαλούν οι τράπεζες, με την απόρριψη της αίτησής σας τα αρχεία πιστώσεις; Είμαστε μια ομάδα οικονομικών εμπειρογνωμόνων σε θέση να σας κάνει ένα δάνειο στο ποσό που χρειάζεστε και με συνθήκες που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχουν ένα έργο και χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση, ένα κακό αρχείο με πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, e-mail: microcredit@hotmail.fr

 • KUNZ

  Γεια σας Κύριε/Κυρία Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχουν ένα έργο και χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση, ένα κακό αρχείο με πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, e-mail: microcredit@hotmail.fr

 • Manolis

  Παιδιά καλησπέρα, είχα μία κάρτα που παλιότερα έκανα ρύθμιση με δόσεις αλλά ούτε αυτές τις πληρώνω . Με παίρνει και για αυτό τηλεφωνο η εισπρακτική,τι μπορώ να κάνω ??

  • nikos123

   Αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία μην απαντάς, μπλόκαρε τις κλήσεις τους στο κινητό σου. Αν έχεις περιουσία αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις, πάλι μην απαντάς. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν να σου τηλεφωνούν είναι να πληρώνεις.

 • Agda Zak

  Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο και αν ναι Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: (agdazak@gmail.com agdazak@outlook.com) και να πάρει το δάνειό σας

 • Harris

  Kαλησπερα,θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας σχετικα με μια πιστωτικη καρτα που εχω στιν τ.Πειραιως.
  Το ποσο που οφειλω ειναι 1300 .Η αληθεια ειναι οτι παντα ημουνα καλοπληρωτης,ολα στην ωρα τους χωρις κανενα προβλημα.Την εχω εκδοση την καρτα απο εποχες ΜΑΡΦΙΝ οπου μετα γινοτανε μεταφορα του ποσου για καλυτερη αποπληρωμη κ μετα απο πολλα πολλα χρονια η καρτα πλεον ειναι τησ Πειραιως.
  Ομωσ απο το καλοκαιρι του 2016 εχω μεινει ανεργος μενω στο ενοικιο κ εχω 2 παιδια..οτι επιδομα παιρνω απο οαεδ παει καπακια στο ενοικιο…
  Και περναμε στη φαση που εχουν αρχισει τα τηλεφωνα σχεδον ανα 2 μερες….ειχα παει και απο την τραπεζα κ μου ειπαν να παρω νεο δανειο να πληρωθει η καρτα κ μετα να πληρωνω το δανειο που θα εχει και καλα λιγοτερουσ τοκουσ…το καλοκαιρι του 2017 τελειωνει κ το ταμειο κ μετα θα υπαρχει προβλημα γιατι μονο η συζυγος δουλευει..Τι θα μπορουσα να κανω στην προκειμενη περιπτωση??στο ονομα μου εχω ενα αμαξι του 2004…..

  ευχαριστω

  • MG

   Προφανώς η κάρτα σας εμπεριέχει άκυρους και καταχρηστικούς όρους ως παλαιά σύμβαση και θέλουν να σας φορτώσουν νεότερο δάνειο για το οποίο θα έχουν περισσότερα όπλα να σας κυνηγήσουν σε περίπτωση μη αποπληρωμής του, ενώ με την παλαιά σύμβαση ξέρουν ότι θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο σε περίπτωση που το πάτε στα άκρα.
   Εγώ θα πρότεινα να τους πείτε να μειώσουν το επιτόκιο στην υφιστάμενη κατάσταση στα επίπεδα των εξωτραπεζικών (6-7%) και για ένα διάστημα να σας το κάνουν και εντελώς άτοκο. Με λίγα λόγια να σας κάνουν τις όποιες διευκολύνσεις αλλά με την παλιά σύμβαση. Όταν δείξετε λίγο δόντια κάτι γίνεται. Όσο πηγαίνετε κακομοίρης τότε βρίσκουν και τα κάνουν.

   • xreokopimenos

    Δεν πρόκειτω να γίνει τίποτα… ότι και να ζητήσει… αυτοί θα συνεχίσουν να τηλεφωνούν…

    Κοιτάξτε την οικογένεια σας – περάστε καλά με αυτά τα λίγα που βγάζετε και για τις κλήσεις βάλτε το ban bank (google play) και ηρεμήστε τσεκάροντας μόνο τις επαφές σας (κάντε και μια επανεκκίνηση) – μετά από κανένα χρόνο θα σας παρακαλάνε…

  • nikos123

   Είτε το ποσό είναι 1300 είτε 13000 από τη στιγμή που έχετε μόνο ένα αμαξάκι, εγώ λέω να δώσετε απόλυτη προτεραιότητα στη διατροφή των παιδιών σας και το ενοίκιο. Ειδικά από το καλοκαίρι που θα τελειώσει το επίδομα ανεργίας τα πράγματα θα σφίξουν περισσότερο αν δεν έχετε βρει εργασία. Δεν έχει κανένα νόημα η σύναψη νέου δανείου για την αποπληρωμή της κάρτας εφόσον δεν εχετε εισόδημα από εργασία. Το πολύ πολύ ζητηστε μία περίοδο χάριτος 12 μηνών όπου δεν θα πληρώνετε και μετά βλέπετε. Αν το δεχτούν καλώς, αν όχι, αυτοί χάνουν.

  • Hera

   Διάβασα όλα τα σχόλια της σελίδας και γελάω (δε κοροϊδεύω κανέναν – μη το πάρετε έτσι) γιατί μερικοί με μικροχρέη ανησυχούν υπέρμετρα. Βέβαια καλό είναι να τα συζητάμε και ευχαριστώ τους σχολιαστές, έμαθα πολλά. Π.χ. σε άλλο τόπικ για τη μαγνητοφώνηση των συνομιλιών. Επί του προκειμένου: είχα πιστωτική από το ’06 που χρησιμοποιούσα μόνο για να σηκώνω κανά 100, μέχρι το 09 που μου την έκοψαν. Όλα αυτά τα χρόνια με ενοχλούσαν σπάνια (υπόλοιπο σημερινό 2.300), αλλά λόγω ανεργίας τους έλεγα όχι σε κάθε πρόταση. Τώρα έμαθα ότι το κεφάλαιο είναι μόλις 300 + 2000 τόκοι και μου ζητούν να εξοφλήσω μόνο τα 300!!!!! ΔΗΛΑΔΗ Ο,ΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΕ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ! Τους είπα ότι θα το σκεφτώ γιατί είδα στο youtube πρόταση που έκανε τράπεζα σε δανειολήπτη από 43.000 περίπου να εξοφλήσει με 2.085 και εάν τα δώσει σε σύντομο διάστημα (π.χ. μέχρι τις 20 ), με 1.600€!!!! ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Μη νομίζετε ότι επικροτώ τους κακοπληρωτές, θα πλήρωνα αν είχα, αλλά προτιμώ να δώσω δεη που ξεπέρασε τα 1000.

   • Despinak

    Και δεν έχει κάνει διακοπή η ΔΕΗ με τέτοια οφειλή;;

    • Hera

     Όχι ακόμα και νομίζω δε θα κάνει. Πιο αναλυτικά, πληρώνω δεη ακόμα και ανά 4 μήνες, δηλ. 2-3 φορές /χρόνο, μαζεύονται πολλοί λογαριασμοί, αλλά δεν άφηνα έως τώρα η οφειλή να ξεπεράσει τα 1000. Ο τελευταίος λογ. φαντάσου λήξης 24/3 έφτασε τα 1460, αλλά πήγα 14-3 και τους έβαλα 200. Μέχρι τώρα όλα καλά. Θα μπορούσαμε να τσιτωθούμε οικογενειακώς περισσότερο, αλλά τ’ ομολογώ τους άφηνα μόνιμα 700-800 για να καταλάβουν επιτέλους (όχι μόνο η δεη) ότι ο κόσμος πραγματικά δεν έχει και στερείται. Έχεις ακούσει ότι τα χρεη προς δεη έφτασαν τα 2,6 δις; και τα ρεπορτάζ με 15χιλ. φέσι σε βίλες και να μη τους το έχουν κόψει; Μας δουλεύουν κανονικότατα. Και βγαίνουν τώρα και μας λένε ότι κακώς πάρθηκε η απόφαση να μη κόβεται κάτω των 1000! Τα εκατομμύρια που χρωστά το δημόσιο δεν τα βλέπουν. Το ξαναλέω: συνειδητά το κάνω και δε καλοπερνάει κανείς στην οικογένεια!

 • Natty

  Καλησπέρα. Χθες έλαβα εξώδικο με καταγγελία της σύμβασης πιστωτικής κάρτας, το οποίο λέει άμεσα απαιτητό όλο το ποσό (18.000) χωρίς να ορίζει προθεσμία, απλώς έχει την λέξη “άμεσα”. Συμπτωματικά την ίδια ημέρα με την ημερομηνία του εξωδίκου (6 μέρες πριν) είχα λάβει sms από την συνεργαζόμενη εισπρακτική για ρύθμιση οφειλής. Πρόθεσή μου είναι να ρυθμίσω την οφειλή, δεν θέλω να μπλέξω καθόλου με δικαστήρια. Σήμερα κάλεσα την εισπρακτική, δεν τους ανέφερα τίποτα για το εξώδικο, τους είπα ότι έλαβα το sms και ευγενέστατοι, συμπλήρωσαν εκ μέρους μου αίτημα ρύθμισης οφειλής με το μηνιαίο ποσό που τους πρότεινα και το απέστειλαν στην Τράπεζα. Με ενημέρωσαν ότι θα έχω απάντηση μετά το Πάσχα, ότι μπορεί να εγκριθεί και χαμηλότερο ποσό, ότι θα με καλέσουν να πάω να υπογράψω την νέα σύμβαση κλπ. Εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω, είμαι κυριολεκτικά χάλια, και ήθελα να ρωτήσω, επειδή πουθενά δεν βρίσκω πληροφορίες για αυτό το στάδιο του εξωδίκου καταγγελίας, όλοι δηλαδή το προσπερνάνε και αναμένουν την διαταγή πληρωμής και κάνουν ανακοπή, ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, έχω πιθανότητες να αποδεχτεί η Τράπεζα τον διακανονισμό; Η εισπρακτική δεν μου ανέφερε τίποτα για εξώδικο, προώθησε το αίτημα. Υπάρχει περίπτωση όσο περιμένω απάντηση της Τράπεζας, αυτή να προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής; Να χάσω χρόνο δηλαδή; Είναι ενημερωμένη η εισπρακτική και η Τράπεζα μεταξύ τους; Και το “άμεσα” που αναφέρει το εξώδικο, τι σημαίνει; Τρεις μέρες, πέντε μέρες, 1 μήνας, τρεις μήνες; Δεν ορίζει χρονικό διάστημα. Αν κάποιος έχει κάτι να μου πει επάνω σε αυτά, γιατί έχω κυριολεκτικά σκάσει…

  • Hera

   Μη σκας καθόλου (θα μουτζώνεσαι σε λίγο) και κοίτα το σχόλιο που έκανα προ 5′! Θα τρελαθείς! Να αποδεχθεί η τράπεζα το διακανονισμό; Άγαλμα θα σου κάνει! Εδώ θα μπορούσες να τους έχεις απλήρωτους 2-4 χρόνια και μετά να σου στείλει διαταγή πληρωμής κι αν. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν τα κερατιάτικα; Μπράβο. Πάντως δες το βίντεο στο youtube, αν δε το βρεις θα δώσω αύριο πληροφορίες. Καλή δύναμη, μη στενοχωριέσαι!!

   • Natty

    Σε ευχαριστώ πολύ. Πέρασα και εγώ πολύ δύσκολα οικονομικά τον προηγούμενο καιρό και όπως και εσύ όσα είχα προτιμούσα να τα δίνω σε ΔΕΗ για να μην μου κόψουν το ρεύμα, σε φόρους, είχα υποστεί τρομερή μείωση στον μισθό μου, οπότε η κάρτα αναγκαστικά πήγε πίσω. Αυτήν την στιγμή είμαι σε μία δύσκολη ψυχολογική φάση και μου είναι αδύνατον να διαχειριστώ δικαστικές διαμάχες, επί 1.5 χρόνο σχεδόν δεν κοιμάμαι (και για άλλους λόγους) και το μόνο που θέλω είναι να μην νοιώθω ότι με κυνηγάνε. Τους έκανα μία ρεαλιστική πρόταση με όσα πραγματικά μπορώ να δίνω. Ξέρω ότι είναι κερατιάτικα τα περισσότερα, απλώς αυτήν την στιγμή είναι το μόνο που θέλω. Η ανησυχία μου είναι αν θα τον δεχθούν εφόσον μου έστειλαν ήδη το εξώδικο…

    • Hera

     Είσαι με τα καλά σου;;; Καλοπροαίρετα το λέω. Κοίτα και το άλλο σχόλιο μου. Θα νιώσεις ηλίθια σε λίγο καιρό, αν διαβάσεις και τα σχόλια των άλλων εδώ μέσα (εγώ μόλις χθες μπήκα) και αρχίζεις να συνειδητοποιείς ποιά είναι η κατάσταση εκεί έξω. Κελεπούρι είσαι γι’αυτούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ. Θα μπορούσες να μη τους πληρώσεις τίποτε για καμμιά πενταετία και μετά να θυμηθούν να σε κυνηγήσουν με διαταγή πληρωμής. Έως τότε θα μπορούσες να έχεις κάνει αλλιώς τα κουμάντα σου. Διάβασε λίγο το site να δεις τι γίνεται. Εσύ είσαι μία στο εκατομμύριο γι’ αυτούς. Πρώτα απ’ όλα το εξώδικο και η καταγγελία δε λένε τίποτε. ΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΖΗΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΟΥ. ( όχι απλά την αναλυτική κατάσταση). Επειδή απ’ ό,τι έχω καταλάβει υπάρχουν δικηγόροι ανάμεσα στους σχολιαστές, θα ήθελα κι εγώ τη βοήθεια τους σ’ αυτό: είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν τη σύμβαση βάσει ποίου νόμου και σε 10 μέρες; αν κατάλαβα καλά. Για να μην υπεκφεύγουν. Η σύμβαση σου το πιθανότερο να περιέχει παράνομους και καταχρηστικούς όρους (όπως οι περισσότερες) που καθιστούν παράνομη και τη διαταγή πληρωμής (που κακώς εκδίδουν τα δικαστήρια). Don’t worry, εσύ και εντελώς απλήρωτους να τους αφήσεις, μπορεί να δεις διαταγή πληρωμής, όταν θα έχεις ξεχάσει το θέμα. 2ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ: μίλησα για εκκαθάριση της οφειλής και όχι απλά για αναλυτικες καταστασεις κλπ, γιατί υποψιάζομαι τα εξής: π.χ. η δική μου οφειλή της κάρτας ( το ανέλυσα πιο πριν) είναι ήδη ληξιπρόθεσμη και κόκκινη εδώ και χρόνια. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΕΒΑΙΑ, (πηραν δηλ. τα χρηματα που τους όφειλα μεσω της ανακεφαλαιοποιησης) ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ! ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; Έχω ήδη ένα εξώδικο έτοιμο γι’ αυτό αλλά φοβάμαι ότι θα με γράψουν, γιατί δεν αναφέρω νόμους και όταν ζήτησα εκκαθάριση σε άλλο δάνειο, στεγαστικό, με έγραψαν κανονικά.
     ΕΠΙΜΕΝΩ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ.

     • Natty

      Σε ευχαριστώ και πάλι. Ο λόγος που ανησυχώ είναι ότι έχω μία πρώτη κατοικία. Πολλές φορές στο παρελθόν σκέφτηκα να κάνω ρύθμιση, και όλο το ανέβαλλα διότι δεν υπήρχε ούτε σεντ. Και τον προηγούμενο μήνα ισορρόπησα κάπως και επάνω που πήρα την απόφαση να διευθετήσω και αυτήν την υπόθεση, έλαβα το εξώδικο και έχω απελπιστεί… Δεν ξέρω αν λειτουργούν με όλους το ίδιο, διαβάζοντας κάποια πράγματα εδώ δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια σε κάποιους προτείνουν εφάπαξ εξόφληση με ένα πολύ μικρό ποσό και σε άλλους είναι αδιάλλακτοι…

      • xreokopimenos

       Αν έχεις ακίνητο – τα πράγματα αλλάζουν… αλλά αν δεν έχεις μία – τότε περίμενε να έρθει ΔΠ (μπορεί σε 2-3 μήνες / μπορεί σε χρόνια) – κάνεις ανακοπή (με κάποιον δικηγόρο – με λίγα λόγα κερδίζεις χρόνο) – και έπειτα βρίσκεις μια μέση λύση.

       ΔΕΝ θέλει άγχος – οι εισπρακτικές είναι συνδεμένες μόνο με τον εαυτό τους – περιμένουν να πληρώσεις για να πάρουν ποσοστό – η διαδικασία από την τράπεζα συνήθως προχωρά ταυτόχρονα (αν θέλουν άμεσα το ποσο – το θέλουν)… καμιά προφορική υπόσχεση δεν μετρά – μετράνε μονο τα γραπτά…

       Στο μεταξύ εγκατέστησε το ban bank στο smartphone σου και άστους να πέρνουν τηλέφωνα…

       • Natty

        Δηλαδή είναι καλύτερα να επικοινωνήσω απευθείας με την Τράπεζα; Εγώ θέλω να κάνω ρύθμιση άμεσα, δεν θέλω να περιμένω να εκδοθεί διαταγή. Η εισπρακτική μου είπε ότι υπέβαλε αίτημα μαζί με το εκκαθαριστικό μου, στην Τράπεζα δεν το υπέβαλε; Τι σημαίνει περιμένουν να πληρώσω, την Τράπεζα δεν θα πληρώνω με την ρύθμιση;

        • Hera

         Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά μάλλον κατέβηκες από άλλο πλανήτη και δε διάβασες τίποτε στο site. Διαβασες το παραπανω άρθρο; Πήγαινε και στη γενική συζήτηση 12και διαβασε αρκετα σχολια (βαλε ταξινομηση τα καλυτερα). Καλα εμενα δε με πιστευεις (και καλα κανεις), αλλα συγκρινε τον εαυτο σου με αλλους σε παρομοια θεση εδω και χρονια. Διαβασε το σχολιο του Λευτερη που απο 14χιλ. πληρωσαν 1χιλ. Κρατα σημειωσεις. Μαθε για τη μαγνητοφωνηση των εισπρακτικων. Γραψε τα ολα. Κατα τη γνωμη μου 1/ Σε καμμια περιπτωση μη κανεις ρυθμιση, θα σε πιασουν κορόιδο (μ’αρεσει που θες και άμεσα), 2/ πες στην εισπρακτικη οτι θα συνεννοηθεις απευθειας με τραπεζα, μη πιστευεις ό,τι κι αν λενε, 3/ αποδεικνυεται σωτηριο για σενα που δεν είχες κανει κατι τοσα χρονια, 4/ αφου κατσεις και διαβασεις (εχεις μπροστα σου όλο το ’17 άνετα), καιροπέτα την εισπρ. Θα καταλάβεις ότι – και συγγνωμη – εισαι προβατο επι σφαγη, πας οικειοθελως στο σφαγειο και ανησυχεις κι απο πανω εάν θα δεχτούν να σε ξεκοκαλίσουν!! Πόσο πιο απλα να τα πω; 5/ Τα κριτηρια τους είναι τα εξης: πηραν χαμπαρι οτι εχουν να κανουν με προβατο κι οχι με λυκο. Υπαρχουν ανθρωποι που 8 χρονια δεν εχουν παραλαβει διαταγη πληρωμης και δε μασανε, εσυ μασησες απ’ τη πρωτη μερα. Γνωστη σημερα: σταματησα το 09 να πληρωνω το τοτε 3000 και τωρα εχει παει 24, διαταγη δεν εχει λαβει ακομα! Συμφωνω με τον xreokopimeno, και απλα μιλα με καποιο καλο δικηγορο – μη κανεις τιποτα ακομη – κοιτα πιο κατω μια και ΜΠΡΑΒΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ 12 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ πριν διαλεξει. Για 5 χρονακια πιστευω μπορεις να κοιμασαι ησυχη, αν σε φοβισει δικηγορος, αντε γεια, δε θελουμε ηττοπαθειες. Εξάλλου είναι 1η κατοικια. Επιμενω ξανα κατσε στ’ αυγα σου 2 χρονακια τουλαχιστον! Κοίτα στο YOUTUBE στο καναλι JOHN TARAS συνομιλια τραπεζας με πολιτη 5:00 περιπου να σου φυγει το σκερβελο! Εσενα τετοια προταση θα σου κανουν αφου τους φτυνεις για καμμια 10ετια.

         • Natty

          Προσπαθώ να πράξω αυτό με το λιγότερο κόστος (και το κόστος δεν είναι πάντα μόνο οικονομικό) για μένα. Ακριβώς διαβάζοντας τις τελευταίες δύο μέρες τα σχόλια εδώ, έβγαλα το συμπέρασμα ότι η τακτική “μην κάνεις τίποτα” αφορά όσους δεν έχουν να χάσουν τίποτα ή εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι είναι άνεργοι και δεν έχουν επιλογές. Εγώ έχω ένα σπίτι και δεν είμαι άνεργη. Και επιπλέον το δικό μου ποσό δεν είναι της τάξεως των 3000-4000 χιλιάδων, ώστε να πω άσε και βλέπουμε, και αν ζορίσουν τα πράγματα και εκδοθεί διαταγή πληρωμής, θα μαζέψω εκείνην την ώρα από φίλους και γνωστούς και θα το καλύψω. Το δικό μου δεν καλύπτεται ούτε θα έχω την δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να το δώσω εξ ολοκλήρου και μάλιστα σε τρεις ημέρες, που θα γράφει επάνω η διαταγή πληρωμής. Από την στιγμή που στην πράξη κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ανακοπές και οι αναστολές έχουν 100% επιτυχία, πού καταλήγω μετά; Στο να τρέχω να προλάβω τις εξελίξεις αυτές κατόπιν εορτής, οπότε και ο διακανονισμός τότε θα είναι πολύ δυσκολότερος; Ή μήπως οι δικηγόροι, τα δικαστήρια κλπ δεν έχουν κόστος, οικονομικό και ψυχικό; Τι τους εμποδίζει αυτήν την στιγμή να προχωρήσουν στην έκδοση διαταγής; Οι πλειστηριασμοί, από τους οποίους απέχουν οι συμβολαιογράφοι, που ακούμε, σπίτια συμπολιτών μας δεν αφορούν; Ποιος μου λέει ότι δεν θα καταλήξω σε τέτοιο σημείο; Ποιος μου εγγυάται ότι η έκδοση της δικής μου διαταγής θα πάρει χρόνια και όχι λόγου χάριν λίγους μήνες; Παίζω με τις πιθανότητες και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη και προσπαθώ να διακινδυνεύσω όσο λιγότερο μπορώ. Αν είναι αυτή η ιστορία να τραβήξει άλλα πέντε χρόνια και να μην μπορώ να κοιμηθώ και να έχω πληρώσει δικηγόρους και δικαστήρια και στο τέλος να καταλήξω στον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή στο να τρέχω να κάνω τον οποιονδήποτε συμβιβασμό θα μου προτείνουν εκείνοι τότε, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον τώρα εγώ τους έχω κάνει μία πρόταση βάσει ενός ποσού που μπορώ όντως να δίνω, ώστε και να μην φτάσω σε όρια πείνας και να μπορώ να απαλλαγώ από ένα τεράστιο βάρος… το κατανοώ ότι εδώ μέσα μπορεί από πολλούς να θεωρούμαι ηλίθια, μπορεί όντως να ανησυχώ υπερβολικά, αλλά αν έρθει για μένα η δύσκολη στιγμή, δεν θα είναι κάποιος από εσάς εκεί να βοηθήσει εκ των πραγμάτων να μην μου πάρουν το σπίτι. Θα είμαι εντελώς μόνη. Και προσπαθώ να βρω μία λύση να βγάλω αυτό το βάρος από επάνω μου…

          • Hera

           Κοίτα, συγγνώμη πραγματικά αν ήμουν απότομη πριν. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου γιατί όντως το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο και όσο περνούν τα χρόνια αυτοί βάζουν ότι θέλουν επάνω. Αν δεν είχες το σπίτι, θα μπορούσες να τους γράψεις κανονικότατα. Γι’ αυτό πρώτα μίλα με δικηγόρο σαΐνι στα τραπεζικά. 2/ πιστεύω ότι για 2 χρονάκια μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη, το δάνειο σου είναι πολύ μικρό γι’ αυτούς για να εκδόσουν διαταγή πληρωμής συντομότερα – μόνο ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού, 3/ μη φοβάσαι τα δικαστήρια με το φόρτο εργασίας που έχουν προσδιορίζονται χρόνια μετά κι αν γίνουν έως τότε (π.χ. το δικό μου επαγγ. Στέγης σταμάτησε να πληρώνεται το 11 μετά από 5 χρόνια κανονικότατων πληρωμών και διατ. Πληρ. Παρέλαβα το 13 στην οποία έκανα βέβαια ανακοπή και αναστολή που προσδιορίστηκε 3 χρόνια μετά Νοεμβρη του ’16 και πήρε αναβολή ξανά). Απλά στη διατ. πληρ. έχεις περιθώριο 15 ημερών για ανακοπή, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις μαζέψει όοολο το ποσό να τους το δώσεις! Προς θεού! Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι κανένας φυσιολογικός άνθρωπος τη σήμερον δεν έχει λεφτά. Επίσης εάν εσύ θες μια φορά να ξεμπερδεύεις, να ξέρεις ότι το αυτό ισχύει και γι’ αυτούς. Το όλο πράγμα είναι μια παρτίδα πόκερ. Εντωμεταξύ μπορείς να μαζεύεις λεφτά, 50-100/μήνα ανάλογα τα οικονομικά σου για τυχόν ανακοπή και για την εξόφληση του δανείου. Απλά μη τα δίνεις σ’ αυτούς ακόμα – κουμπαράς. 4/ Κάνε το κορόιδο στις εισπρ. Για φέτος και πήγαινε απ’ το ’18 στη τράπεζα και ζήτα τη σύμβαση και αναλυτική κατάσταση, μετά βουρ στο δικηγόρο για να ελέγξει, νόμιμους τόκους, καταχρηστικούς όρους κ.λ.π. Αυτό μπορεί να τους υποψιάσει ότι έχεις ενημερωθεί καλύτερα, αλλά δε πειράζει. Εγώ στη θέση σου θα τους προλάβαινα με μήνυση για όλες τις παρανομίες τους ΚΑΙ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη τυχόν μελλοντική τους διαταγή πληρωμής. Όλα αυτά πριν σου τη στείλουν αυτοί. 5/ Θα μου πεις είναι πολλά; Όχι μη νομίζεις. Έτσι σου φαίνεται. Στο μεταξύ μαζεύεις λεφτά. Στη θέση σου πάντως δεν θα δεχόμουν λιγότερο από 50% – 60% κούρεμα της οφειλήςοφειλής και χωρίς πανωτόκια και παρανομίες. Διαπραγματεύσεις μόνο με τράπεζα, ειδικά σε τελικό στάδιο και γραπτή προσφορά. Όλα αυτά είναι μέσα πίεσης βήμα-βήμα δικά σου προς αυτούς. Γενικότερα εάν παίρνανε κανα 5000-6000 μετά από 3 χρόνια θα έπρεπε νά’ ναι ευχαριστημένοι. Υπολόγισε και κανα 1000 ο δικηγόρος μαζί με ανακοπή. Πάλεψε το όσο μπορείς, σου λέω οι άνθρωποι είναι ό,τι προαιρείσθε! Τι να το κάνουν το σπίτι Νο. 1 εκατομμυριο; Για λεφτά καίγονται κι αυτοί, ίσως και περισσότερο απ’ εμάς. Καλή τύχη, μη φοβάσαι!

          • Despinak

           Σωστή. Δεν είναι να τα αφήνεις αυτά στο έλεος του Θεού. Κι εγώ όσο μπορούσα έκανα ρυθμίσεις και ξανα ρυθμίσεις. Μόλις είδα ότι δεν αντέχω αλλο οικονομικά πήγα με τον ν. Κατσέλη. Κατά καποιον τρόπο δηλ να είναι σε μια σειρά τα πράγματα. Κι αυτό όχι για χάρη των τραπεζών, αλλα για τη δική μου ηρεμία.

          • Natty

           Hera, υπάρχει μία απάντησή σου που για κάποιον λόγο δεν εμφανίζεται στην σελίδα αλλά μόνο δεξιά στα “Τελευταία σχόλια”, αλλά την διάβασα από το source της σελίδας. Δεν χρειάζεται να μου ζητάς συγγνώμη, ειλικρινά δεν παρεξηγώ, δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Διαβάζω προσεκτικά όσα γράφεις, λύση ψάχνουμε όλοι, απλώς ομολογώ φοβάμαι αρκετά. Εν πάση περιπτώσει, βρέθηκε μία αξιόπιστη πηγή σήμερα και έμαθα ότι για ποσά μέχρι 6000 περίπου και ειδικά αν ο άλλος δεν έχει τίποτα, δύσκολα προχωρούν σε διαταγή πληρωμής και προτιμούν να προτείνουν κούρεμα κλπ, γιατί ξέρουν ότι δεν θα πάρουν τίποτα, οπότε προσπαθούν μήπως πάρουν κάτι. Σε ποσά όμως όπως το δικό μου και ειδικά όταν υπάρχει ακίνητο, αργά ή γρήγορα θα το προχωρήσουν. Επίσης, ισχύει αυτό που λες, ότι μέχρι τότε που θα έρθει η διαταγή πληρωμής, το ποσό θα έχει αυξηθεί, διότι μετά την καταγγελία ισχύουν πολύ υψηλοί τόκοι, οπότε αν κάποιος προτίθεται να κάνει διακανονισμό, καλό είναι να γίνει σύντομα μετά την καταγγελία. Εν ολίγοις, τα έβαλα κάτω και κατέληξα στο εξής. Αν κάνω τώρα ρύθμιση, θα έχω, όπως μου είπαν (όπερ έδει δείξαι, ας θεωρήσουμε προς το παρόν ότι ισχύει) ένα χαμηλό επιτόκιο, και με βάση τους υπολογισμούς μου με το επιτόκιο που είχε η κάρτα όταν πλήρωνα και το ποσό που διατίθεμαι να δίνω, είναι κάπως βιώσιμο για μένα. Εάν το αφήσω και περιμένω την διαταγή, το ποσό θα έχει στην ουσία φτάσει στα ίδια επίπεδα με το ποσό μίας νέας σύμβασης, και θα έχω χάσει ως προς τα εξής: 1) θα έχω χάσει την ψυχική μου ηρεμία 2) θα πρέπει να πληρώσω δικηγόρο κλπ 3) οι δυνατότητές μου για διαπραγμάτευση θα έχουν μειωθεί, ειδικά εφόσον υπάρχει ακίνητο 4) το κυριότερο, θα κινδυνεύει το σπίτι μου. Θεωρώ ότι θα έρθει μία η άλλη, με πολύ μεγαλύτερο ρίσκο στην περίπτωση που δεν κάνω τίποτα. Εάν δεν είχα ιδιοκτησία, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα… Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια, μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, απλώς σου ομολογώ ότι προτιμώ, όταν έρθει εκείνη η ώρα, να νοιώθω κορόιδο και να έχω πληρώσει κάτι παραπάνω, παρά να λέω “μακάρι τρία χρόνια πριν να είχα πάει για εκείνην την ρύθμιση”. Επίσης, ήθελα να σε ρωτήσω, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αναφέρεις να αφήσω να περάσει το 2017 και να πάω από το 2018; Εννοώ, ισχύει κάτι για το 2017 που θα πάψει να ισχύει το 2018; Σε ευχαριστώ ούτως ή άλλως, η κουβέντα με βοηθάει…

          • xreokopimenos

           Γεια σου και πάλι… είπες ότι το ποσο είναι 18000 άμεσο απαιτητό… όταν η τράπεζα λέει άμεσο απαιτητό είναι άμεσο – κάνε μια προσπάθεια πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα να το τακτοποιήσεις (σαφώς αν ακούν και είναι σωστοί θα σου δώσουν και χρόνο) – αν όμως δείς ότι δεν το συζητάνε ή ζητάνε νέες εγγυήσεις (ΠΡΟΣΟΧΗ! αν ζητάνε νέες εγγυήσεις κάντην με ελαφρά) – ΓΕΙΩΣΕ τους… περίμενε Δ.Π. /// μην κάνεις το λάθος να μιλάς με εισπρακτικές και να δίνεις μικροποσά… είναι χρήμα σε τρύπιο κουβά…

           ΠΡΟΣΟΧΗ! οποιαδήποτε ρύθμιση κάνεις ζήτα να σου δωθεί χαρτί… αν απαιτείται η υπογραφή σου ζήτα βοήθεια νομικού – και μην ΒΑΛΕΙΣ ΝΕΕΣ εγγυήσεις…

           Το ψυχολογικό κομμάτι θα είναι “καλό” όταν η οικογένεια μας στηρίζει και υπάρχει κατανόηση. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ γράψτους…

           ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ…

           ΗΡΕΜΙΑ μπορεί να έχει ο καθένας — απέφυγε τους όσο μπορείς και μην ξαναμπλέξεις με ΔΑΝΕΙΚΑ σ’ αυτή την χώρα…

          • xreokopimenos

           Να θυμάσαι ότι προφορικά.. δεν ισχύει τίποτα… επίσης το εξώδικο είναι απλά μια ενημέρωση… η Δ.Π. είναι σημαντική / έπειτα υπάρχει αναβολή / ανακοπή / έφεση τράπεζας / κτλπ… αλλα πιστεύω ότι πρίν την Δ.Π θα σου κάνουν κάποια πρόταση από την Τράπεζα… ΖΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ / ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ για αρχή – μήπως τρομοκρατηθούν.

          • Natty

           Δεν πρόκειται να κάνω προφορικές συμφωνίες ή να δίνω μικροποσά σε κάποιον πλην της Τράπεζας. Εγώ έκανα αίτημα για ρύθμιση μέσω της εισπρακτικής με συγκεκριμένο ποσό που μπορώ να δίνω ανά μήνα στην Τράπεζα για την οφειλή, όχι για κάποιον άλλο λόγο. Μου μίλησαν για νέα σύμβαση, προφανώς θα υπάρξουν γραπτά, δεν θα πήγαινα ποτέ να αρχίσω να δίνω λεφτά κάπου βάσει προφορικής συμφωνίας, εννοείται αυτό. Αν δεν δω πρώτα την νέα σύμβαση, δεν θα μπορώ να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Εγώ αυτό που ρώτησα εξ αρχής ήταν εάν με το εξώδικο που έλαβα παύουν όλες οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης, ή είναι ένα τελευταίο καμπανάκι που στην ουσία με καλεί να τους προσεγγίσω για να γίνει κάποια ρύθμιση.

     • Natty

      Και εν πολλοίς το άγχος μου είναι, καθώς το εξώδικο δεν αναφέρει συγκεκριμένη προθεσμία, αν υπάρχει περίπτωση την ώρα που εγώ προτείνω ρύθμιση στην εισπρακτική και αυτή προωθεί το αίτημα και αναμένουμε να εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα, μήπως κάποιο άλλο τμήμα που ασχολείται με το νομικό μέρος προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής; Λέω ανοησίες; Είμαι αφελής; Πραγματικά πείτε μου, γιατί έχω καταρρεύσει απόψε…

  • Kostas Kazakos

   Καταρχήν εισαι σε κατασταση πανικού λόγο άγνοιας και αυτό που ήθελαν το καταφεραν με το εξωδικο και την εισπρακτική. Σε κατατάσταση πανικού δεν πέρνουμε σωστες επιλογές.
   Η συμβουλή μου ειναι να πας σε καποιον νομικό να σου πει τι επιλογές εχεις γιατί κάθε περιπτωση ειναι μοναδική.
   Οταν ηρθε σε μενα το εξώδικο για 15.500 απο πιστωτική πηγα σε γνωστό μου δικηγόρο και μου ειπε δεν ειναι τιποτα το εξωδικο πεταξε το στα σκουπιδια. Μου ειπε τι επιλογες ειχα με το νόμο Κατσελη και εαν δεν ηθελα να μου βγει διαταγη πληρωμης να βαζω ενα μικρο ποσό καθε μηνα στην Τραπεζα. Προσωπική μου αποψη μην υπογραφεις νεα σύμβαση με την τραπεζα εαν δεν τι δει καποιος δικηγόρος.

   • Natty

    Σε ευχαριστώ. Δίκιο έχεις. Όντως είμαι σε κατάσταση πανικού. Δεν θα υπογράψω στα τυφλά εννοείται. Θέλω να αποφύγω οπωσδήποτε την διαταγή πληρωμής ωστόσο. Με την δική σου περίπτωση τι έγινε; Λειτούργησε αυτό που έκανες; Έκανες μετά το εξώδικο κάποια συνεννόηση μαζί τους;

  • nikos123

   Καλησπέρα. Μην εμπιστεύεσαι ούτε την τράπεζα ούτε την εισπρακτική. Τώρα για την διαταγή πληρωμής αυτή αργεί λίγο, δηλαδή δεν πρόκειται να την λάβεις ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε τον επόμενο μήνα, θα την βγάλουν κάποια στιγμή εφόσον δουν οτι και μετά την καταγγελία συνεχίζεις να μην πληρώνεις. Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ τραπεζών και εισπρακτικών αλλά και πάλι σου λέω μην ανησυχείς για την διαταγή, αυτή αργεί. Σε καμία περίπτωση μόνο μην δεχτείς προφορική συμφωνία είτε από υπάλληλο στο υποκατάστημα της τράπεζας, είτε τηλεφωνικώς από εισπρακτική, επειδή η τράπεζα δεν δεσμεύεται από προφορικές συμφωνίες, (όπως είπαν σε μένα).
   Και μην πανικοβάλλεσαι, εμένα κατάγγειλαν το δάνειο το 2009, έστειλαν διαταγή πληρωμής το 2011 και έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτα (δεν έχω τίποτα στο όνομά μου). Αυτοί ήταν οι ρυθμοί στην αρχή της κρίσης, σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο αργά, τρέχουν και δεν φτάνουν….

   • Natty

    Καλησπέρα. Όπως είπα και στα άλλα μηνύματα, εγώ διακανονισμό θέλω να κάνω. Να πληρώνω θέλω. Εννοείται γραπτώς και εννοείται με την Τράπεζα, όχι με τρίτους. Η εισπρακτική δεν μου έκανε κάποια προσφορά, με ρώτησε εγώ τι μπορώ να βάζω μηνιαίως, συμπλήρωσε την αίτηση μαζί με το εκκαθαριστικό μου και την απέστειλε στην Τράπεζα. Μου είπαν ότι μόλις εγκριθεί, θα με καλέσουν να τους πω σε ποιο υποκατάστημα με βολεύει να πάω να υπογράψω σύμβαση και ότι η πρώτη δόση θα είναι μετά από 1 μήνα. Η ανησυχία μου είναι εάν, αφού έλαβα το εξώδικο, η Τράπεζα δεν αποδεχθεί καθόλου διακανονισμό.

    • nikos123

     η τράπεζα δεν θα απορρίψει τον διακανονισμό, στη χειρότερη περίπτωση να σας πει οτι θέλει κάτι παραπάνω ή πολύ παραπάνω. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα πρέπει να τους πείτε οτι μπορείτε να δίνετε όσα εσείς προτείνατε, take it or leave it. Εκεί είναι πιθανό να υποχωρήσουν. Μην ανησυχείτε

 • GEORGIOS. PETRIDIS

  Γεια σας.
  Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση βεβαίως. Έχω ένα στεγαστικό δάνειο 59.000 και ένα επισκευαστικό 18.000 σύνολο 77.000 και τα δύο στην alpha bank. Το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο είναι ένα δυάρι ημιυπόγειο αξίας το πολύ 25.000 ευρώ που αγόρασα με αυτά τα λεφτά τις καλές εποχές. Έκανα διακανονισμό 150 ευρώ το μήνα. Οπότε δεν ξεχρεώνω ποτέ. Η αξία του σπιτιού είναι πολύ μικρότερη από το δάνειο. Αν μου το πάρουν τι επιπτώσεις έχω μετά; Αν τους αφήσω να το πάρουν μετά συνεχίζω να χρωστάω; Μπορώ μετά να αγοράσω άλλο σπίτι (χωρίς δάνειο, μετρητά) ή θα με κυνηγήσουν; Τι επιπτώσεις έχω μετά;

  • nikos123

   Καλησπέρα. Η αλήθεια είναι πώς δεν θα ξεχρεώσετε ποτέ είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Το καλό είναι οτι όσο πληρώνετε τον διακανονισμό, δεν θα κινδυνεύσει το δυάρι ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο αποκτήσετε στο μέλλον. Αν όμως σταματήσετε να πληρώνετε, η τράπεζα ενδέχεται να κατασχέσει το δυάρι, και να το βγάλει σε πλειστηριασμό. Ακόμα και αν καταφέρει να το πουλήσει όσο το αγοράσατε, δηλαδή 25000, εσείς θα συνεχίσετε να χρωστάτε το υπολοιπόμενο ποσό των 52000 ευρώ το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται με τόκους συμβατικούς και υπερημερίας. Και φυσικά θα κινδυνεύει οτιδήποτε αγοράσετε μετά (σπίτι, οικόπεδο κλπ) που είναι στο όνομά σας, το αν το αγοράσετε με μετρητά δεν έχει καμία σημασία.

 • Μάιρα

  γεια σας είναι σε οικονομική κατάσταση ??? και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να πληρώσει το χρέος σας ή για τα φάρμακα σας ?? αν ναι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ Στέλλα Rene ο διευθύνων σύμβουλος της κας Στέλλας Rene εταιρεία δανείου επιχείρησης της είναι ασφαλή, ασφαλείς και αξιόπιστες ταυτόχρονα, διότι αυτή είναι η εταιρεία όπου εγώ απλά εξαργύρωσε ένα δάνειο ύψους 120,000,00 ευρώ και ήταν επιτυχής και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να ενημερώσει όποιον έχει ανάγκη από δάνειο για να συνδεθείτε με το email παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

  δοκιμαστεί και εμπιστοσύνη.

  Μάιρα

 • Demis92

  έχω πάθει την πλάκα μου με τα ποσά σε πιστωτικές κάρτες…εγώ έβγαλα μια πιστωτική με όριο 1500 ευρώ και για αυτή έκανα αμάν στην alpha bank. Μόνο τα εσώρουχα δεν μου έλεγξαν…

  • nikos123

   Να φροντίζετε να την αποπληρωνετε κάθε μήνα, έστω την ελάχιστη καταβολή και να μην την παραφορτωσετε επειδή αυτοί είναι ικανοί να σας αφήσουν χωρίς εσώρουχα

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>