Όταν σαλτάρουν τα γερόντια . . . (δε θα προφταίνετε να κρυφτείτε)

Του Χρήστου Αθανάσουλα

Συνάντησα μια μέρα στη ΔΕΗ Πύργου ένα γεροντάκι. Είχε πάει μόνος του. Περίμενε στην ουρά κι όταν έφτασε η σειρά του είπε στην υπάλληλο: «Ήλθα από το χωριό εδώ γιατί θέλω να πληρώσω μόνο το ρεύμα -χωρίς το χαράτσι».

«Αυτό δεν γίνεται», του είπε το ποίημα αυτή.
«Τότε κι εσείς να μου κόψετε το ρεύμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»! της είπε.
«Αν δεν έχετε πληρώσει όλο το ποσό που αναφέρει ο λογαριασμός σας, όταν θα έλθει ο εργολάβος θα σας το κόψει», επέμεινε η υπάλληλος.
Τότε στάθηκε, πήρε μια ανάσα (ήταν κόκκινο το πρόσωπό του…) και της είπε:

«Άκου κυρά μου, το παλικάρι μου  το ‘χασα πριν δυο χρόνια κι η χήρα του δε δουλεύει πια. Τα δυο μου εγγόνια εγώ τα σπουδάζω γιατρούς… Θα ‘ρθουν στο χωριό και δε θα χω ρεύμα; Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι των κερατάδων… Άκου με καλά! Αυτόν που θα έλθει να μου κόψει το ρεύμα, θα τον σκαγιάσω επάνω στην κολώνα. Αν έχει παιδιά, πες τους να στείλουν κανέναν άλλο…»

Η ματιά του διαπεραστική και σίγουρη με μια ήρεμη πίκρα στα χείλη…
Πάει καιρός από τότε. Δεν ξέρω τι έγινε με το «ρεύμα» του…
Τον είχα ξεχάσει αλλά ήλθε ένα σχολιάκι του Μίλτου Πασχαλίδη να μου τον θυμίσει…

Ο εβδομηντάρης που μπήκε στην Εφορία ουρλιάζοντας «δε θα μου πάρετε το σπίτι» και πυροβόλησε στον αέρα, είναι μόνο η αρχή. Ο επόμενος δεν θα πυροβολήσει στον αέρα. Θα σημαδέψει τον πρώτο κακομοίρη ταμία- και μάλλον θα πετύχει τον πρώτο κακομοίρη φορολογούμενο που ελπίζει να ρυθμίσει τις οφειλές του. Και τις μολότοφ που είχε στην τσάντα, θα τις ανάψει βγαίνοντας απ το Πρωτόκολλο.

Η γιαγιά που αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά και τα εγγόνια της, είναι μόνο η αρχή. Η επόμενη γιαγιά θα αυτοπυρποληθεί στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ.
Αγκαλιά με κάνα δύο υπαλλήλους.

Ο 68χρονος που γκάζωσε τη BMW και φούνταρε στο λιμάνι του Πειραιά, είναι μόνο η αρχή. Ο επόμενος θα παρασύρει στο διάβα του και μερικούς ανυποψίαστους τουρίστες που ονειρεύονται διακοπές στα Κουφονήσια.
Προσποιείστε τους «υπεράνω», τσαλαπατάτε όποιον νομίζετε ότι δεν έχει τρόπο να αντιδράσει, ψηφίζετε νόμους- χειροπέδες για το καλό του έθνους, αλλά σε πολύ λίγο θα το πάρετε χαμπάρι.

Με τα γερόντια δεν είναι να παίζει κανείς!

Τους κόψατε τη σύνταξη, τους απαξιώσατε, τους εξευτελίσατε, δεν έχουν πια φράγκο για να παίρνουν ούτε ένα δωράκι στα εγγόνια τους… Τους συστήσατε να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα για να μην σας κοστίζουν στον προϋπολογισμό σας, λεηλατήσατε τις οικονομίες τους, καταχραστήκατε τις εισφορές τους, τους λοιδορήσατε, τους εξοντώσατε.

Ένα μόνο δεν σας πέρασε απ το μυαλό:

Ότι τα γερόντια δεν έχουν τίποτ’ άλλο να χάσουν! Τι τους νοιάζει αν, αύριο, βγουν στο δρόμο ζωσμένοι εκρηκτικά – κι όποιον πάρει ο Χάρος; Έτσι κι αλλιώς, το δικό τους ραντεβού με το Χάρο είναι ήδη κλεισμένο. Το δικό σας;

Υ.Γ. Θα έλθει η μέρα Βίκυ, θα έλθει. Δεν ξέρω αν θα είναι τα γερόντια ή τα πιπίνια, που θα σαλτάρουν πρώτα, αλλά τη βλέπω να αχνοφέγγει πέρα από τις ομίχλες και τα τούνελ του Καπιταλιστικού υποκόσμου!

Σ.Σ. Ilialive.gr: Δυστυχώς για όλους μα περισσότερο για την κοινωνία, ο Χρήστος επαληθεύτηκε ελάχιστες ώρες μετά την γραφή αυτού του άρθρου χθες το απόγευμα. Σήμερα το πρωί η αυτοκτονία ενός 77χρονου στο Σύνταγμα έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα.

kafeneio-gr.blogspot.com

8 σχόλια σχετικά με το “Όταν σαλτάρουν τα γερόντια . . . (δε θα προφταίνετε να κρυφτείτε)”

  1. Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑ$$ΟΚΟΥ
    σιχαμερού Κηπουρού του Παπανδρέου. Τσόγλανου Μπεγλίτη
    για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

    Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου»

    Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:

    «Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια , μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.

    Και συνέχισε Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ..λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος.!!!!!

    ΒΕΒΑΙΑ.. απο μαλάκα μόνο μαλακίες θα ακούς.

    Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ..O AΛΗΤΗΣ. O ΠΑ$$ΟΚΟΣ!

    ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ.

  2. Όταν λέω ότι αυτοί απάνω το μόνο που θέλουν είναι τη γη/ χώρα για να μπορούν να έχουν αξιώματα δεν το λέω για να κάνω εντύπωση. Μας θέλουν για να μας ξεζουμίζουν όταν θα έρθει η ώρα να εισπράξουμε λίγη αξιοπρέπεια μας μετατρέπουν σε αυτόχειρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *