Θέλουμε αλλά δεν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα

Τι είναι αυτό το οποίο εξακολουθεί να εμποδίζει τους Έλληνες καταναλωτές από το να κάνουν μια μαζική στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ; Το γεγονός ότι θεωρούν πως οι τιμές τους εξακολουθούν να είναι ακριβότερες των αντίστοιχων εισαγόμενων. Αν κι αυτό το εμπόδιο ξεπερασθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή προς οτιδήποτε ελληνικό στην αγορά.

Σύμφωνα με μια τελευταία μέτρηση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, μέχρι τώρα, 2 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ασφαλέστερα, 8 στους 10 ότι είναι πιο ποιοτικά, ενώ 9 στους 10 καταλήγουν στο αυτονόητο συμπέρασμα: ότι δηλαδή αγοράζοντας τα, βοηθούν την εγχώρια οικονομία και βεβαίως στηρίζουν την απασχόληση.

Και τότε τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το κάνουν; Το γεγονός ότι 7 στους 10 θεωρούν ότι εξακολουθούν να είναι ακριβότερα σε σχέση με τα εισαγόμενα. Κι αυτός στις μέρες μας είναι ένας πολύ καλός λόγος για να τα αποφεύγουν. Αν ξεπερασθεί κι αυτό το εμπόδιο, τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο …

www.voria.gr

10 σχόλια σχετικά με το “Θέλουμε αλλά δεν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα”

  1. 1.5 πουλάνε το Κρητικό λάδι στην Ιταλία και ένα 1.3 το λίτρο τι να λέμε τώρα για να το εισάγουμε συσκευασμένο 3.00 το λίτρο
     

  2. Τη διακίνηση του ελαιολάδου στην Ιταλία την ελέγχει η μαφία.

    Αγοράζουν τα “πρώτα” λάδια από τις ελαιοτριβές -σε Πελοπόννησο κυρίως- σε τιμές που γράφει και ο ipnos-29! Τα μεταφέρουν με ειδικά πλοία-δεξαμενές στην Ιταλία, τα αναμειγνύουν με δικά τους -όχι παρθένα-, τα συσκευάζουν σε απίστευτης ομορφιάς μπουκάλια -γιατί είναι μάγκες στο marketing-, και τα πουλάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη από 18 έως 50 Ευρώ το λίτρο!

    Αφού εμείς είμαστε μ#$%&ες…

  3. Γνωστός μου που αποπειράθηκε να κάνει απ’ ευθείας εξαγωγή σε Γερμανία, δέχθηκε “επίσκεψη” από καλόπαιδα Ιταλιάνους και αναγκαστικά έκοψε λάσπη ο άνθρωπος. Καλησπέρα είπα;

    1. Γειά σου Μπουμπουλίνα! Τί κάνεις?

      Έχω πολλές πληροφορίες και γνώση του θέματος, απλά δε μπορώ να γράψω. Έχουν προσπαθήσει πολλοί άνθρωποι να κάνουν κινήσεις ουσίας με το ελαιόλαδο -το πετρέλαιο της Ελλάδας-, άλλα όλες σκοντάφτουν επάνω στο ίδιο πρόβλημα που ανέφερες!

      1. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Και σίγουρα το ξέρουν και οι αναρμόδιοι (καλά το ‘πα;). Κατά τ’ άλλα υπουργείο προστασίας του κοπρίτη (μόνο αυτούς προστατεύουν πια) και παπαρολογίες όπως λένε και τα 300 κιλά αηδία. Αφού το είπε ο αηδίας δεν απαγορεύεται.

  4. χρήσιμες οι πληροφορίες δεν το γνώριζα αν και έχω καλή σχέση με την Ιταλία, αλλά απ’ όσο γνωρίζω το ελληνικό λάδι πάει και Αμερική και σε καλή τιμή. Αν οι Έλληνες πολιτικοι δεν είχα συμφέροντα μίζας τότε ίσως το λάδι να μας έδεινε αρκετά χρήματα και καλό εισόδημα αλλά εδώ είναι Ελλάδα είπαμε.
    καλησπέρα rogue

    1. Είναι δύο αδέρφια στη βόρεια Πελοπόννησο που πωλούν στην Αμερική 80 δολάρια το λίτρο! Εάν δεις όμως το μπουκάλι που φτιάξανε, θα χαζέψεις. Λες και είναι κολώνια.

      Επίσης δουλειά καλή κάνει η Ένωση Πεζών στο Ηράκλειο Κρήτης, με πολύ μεγάλες εξαγωγές σε Ρωσία και Κίνα. Αυτές είναι ανερχόμενες αγορές. Την Ευρώπη την ελέγχουν … οι Ιταλοί … δυστυχώς.

      1. να ρωτήσω κάτι Ελληνική κυβέρνηση που κατά διαστήματα έχει δείξει ότι είναι και μαφία  δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι μια καλύτερη διαπραγμάτευση λέω εγώ… τώρα που χρωστάμε…

        1. Φίλε μου, το πρόβλημα των Ελληνικών κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι ότι με την πολιτική τους, εσκεμμένα συσσώρευσαν το μισό πληθυσμό της Ελλάδας στο μπουρδέλο την Αθήνα, και κατέστρεψαν την ομορφότερη χώρα του κόσμου!

          Δυστυχώς, είμαι Αθηναίος -γκάγκαρος- χωρίς χωριό, και στα λέω από πρώτο χέρι. Το κόλπο ήταν να δημιουργήσουν υπερπροσφορά εργασίας, και να δουλεύουν οι μισοί για πενήντα πλούσιες οικογένειες. Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Κόκκαλης, κλπ, μη σας κουράζω, είναι σε όλους γνωστοί.  Οι υπόλοιποι μισοί γίνανε δημόσιοι υπάλληλοι για να ψηφίζουν σε έναν αέναο φαύλο κύκλο τα πολιτικά λαμόγια. Παραγωγή μηδέν, όλοι σε υπηρεσίες.

          Το παραμύθι … τελείωσε, και έρχεται ο λογαριασμός! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *