Λουκέτο σε πανεπιστήμια λόγω … κουρέματος

Ένα ακόμη σκάνδαλο που αφορά στο κούρεμα και στην επιλογή της κυβέρνησης Παπαδήμου να χαθούν τα λεφτά των μικροεπενδυτών κι όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκαλύπτουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία τους, το πρόσφατο PSI έχει οδηγήσει σε απώλειες της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βάλουν λουκέτο οσονούπω.

Μετά τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρο-ομολογιούχους τώρα και τα Πανεπιστήμια θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο που άλλοι έπρεπε να πληρώσουν. Το σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς οι πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία πήρε τα αποθεματικά τους και τα έκανε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Και στο ερώτημα που βρήκαν τόσα λεφτά τα Πανεπιστήμια η απάντηση είναι ότι πρόκειται για λεφτά που βγαίνουν από την έρευνα, από έργα που αναλαμβάνουν για τον ιδιωτικό τομέα κι από την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Αυτά τα λεφτά λοιπόν έγιναν καπνός αφού έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τώρα πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια, ειδικά μετά την περικοπή κατά 50% των κονδυλίων τους, ποσώς ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό. Σιγά μην ασχοληθεί με την Παιδεία, προτεραιότητά του είναι η προστασία των τραπεζών. Εύγε.

www.antinews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Λουκέτο σε πανεπιστήμια λόγω … κουρέματος”

  1. Διατηρώντας την ΕΚΤ σε προστατευτικό κλωβό -δε θα είναι εφικτό για πολύ ακόμα-, μεταφέροντας όλες τις ζημιές από την κρίση χρέους σε, περιφερειακές τράπεζες, αποταμιεύσεις ιδιωτών, αποθεματικά ταμείων και ιδρυμάτων, κρατικών οργανισμών, επιταχύνουν τη φεντεροποίηση της Ευρώπης μέσα από την ισχυροποίηση ενός και μοναδικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, τύπου FED. Αυτό είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου. Το δεύτερο είναι η συγχώνευση ΕΚΤ-FED, με αυτονόητους συνειρμούς και συμπεράσματα.

    Το θέμα όμως είναι, εάν η ΕΚΤ, μόνη της ανάμεσα στα αποκαϊδια των Ευρωπαϊκών κρατών, θα μπορέσει να αποφύγει την επιστροφή όλης αυτής της καταστροφής ως μπούμερανγκ. Διότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Ετοιμαστείτε για την κατάρρευση της Ισπανίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *