Πέφτει έξω στους στόχους της η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση θα μεταθέσει κατά ένα χρόνο τον στόχο της για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, από το 2013 στο 2014, εξαιτίας των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο προσχέδιο απόφασης που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Στο εν λόγω έγγραφο, το οποίο έχει στην κατοχή του το πρακτορείο, αναθεωρούνται προς τα πάνω οι προβλέψεις για το έλλειμμα του προϋπολογισμού την περίοδο 2012-2014 και ψαλιδίζονται οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δεσμευτεί προς τους Ευρωπαίους εταίρους της, το περασμένο καλοκαίρι, να πετύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2013. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση του Μάριο Μόντι είναι έτοιμη να μεταθέσει τον στόχο αυτό για το 2014 εξαιτίας της μεγάλης συρρίκνωσης της ιταλικής οικονομίας.

www.voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Πέφτει έξω στους στόχους της η Ιταλία”

  1. Καλά ούτε τους Ιταλούς τους έμαθε ο μπαμπάς να σημαδεύουν; Πόσο μικρός είναι αυτός ο στόχος τέλος πάντων; Είναι ας πούμε σαν τη λεκάνη; (για τους άρρενες στοχευτές-βλ. θηρευτές-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *