Αίτηση για δάνειο; Απορρίπτεται…

Ούτε τρία στα 10 αιτήματα δανείων δεν γίνονται πλέον δεκτά από τιςτράπεζες για να χρηματοδοτηθούν. Η αναλογία αυτή είναι η χειρότερη στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι ξεπερνά και αυτή ακόμα της Ιρλανδίας, όπου το τραπεζικό σύστημα, ως γνωστόν, είναι κατεστραμμένο.

Η μέτρηση είναι επίσημη, ευρωπαϊκή και καταδεικνύει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που έχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η αγορά.

Η κατάσταση μάλιστα στο επιχειρείν είναι ακόμα χειρότερη, αφού σχεδόν καμία τράπεζα δεν χορηγεί κεφάλαια κίνησης σε κανέναν για οποιαδήποτε δουλειά. Η επίσημη δικαιολογία είναι απλή: δεν υπάρχουν λεφτά.

Αν δεν προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν «πέσουν»  κάποια λεφτά στα ταμεία τους, τότε το πιθανότερο είναι πως οδεύουμε σε μια πλήρη διάσταση «σχέσεων» μεταξύ τραπεζών και αγοράς, για τον απλό λόγο ότι οι πρώτες δεν διαθέτουν κεφάλαια για να δώσουν.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα επαναλαμβάνει ο κ. Σαμαράς, όπου και όποτε βρει την ευκαιρία και αυτό αναμένεται να πει και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στο Βερολίνο.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *