Αλλαγή άποψης ή χρήμα κάτω από το τραπέζι;

[sc:writer id=”Begar” ]

Τώρα τελευταία παρατήρησα κάτι, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: Κάποια blog, που μέχρι τώρα ήταν φανατικά αντιμνημονιακά, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και καταφανώς εναντίον των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ξαφνικά άλλαξαν πορεία κατά 180 μοίρες.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1. Ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό, διάβασαν προσεκτικά τα προγράμματα των κομμάτων και άλλαξαν απόψεις.

2. Έπεσε χρήμα κάτω από το τραπέζι.

Και για να έχετε μια εικόνα, τι εννοούμε όταν λέμε “χρήμα”: Στις περασμένες εκλογές (6 Μαϊ 2012), για να παίξει η μουτσούνα υποψηφίου βουλευτή επί 15 μέρες πρωτοσέλιδη, σε μέγεθος 10Χ15, σε τοπική εφημερίδα, το κόστος έφτανε τα 15.000 ευρώ. Και μιλάμε για απλή προβολή μουτσούνας βουλευτή, ούτε αρθρογραφία, ούτε άλλα πράγματα που απαιτούν χρόνο και κόπο, σε μια κούρσα για κατάληψη βουλευτικής έδρας.

Τώρα, αν είσαι blog με επισκεψιμότητα άνω των 20.000 ανθρώπων ημερησίως και αρθρογραφείς, άρα ξοδεύεις χρόνο και φαιά ουσία, με έπαθλο τη διακυβέρνηση της χώρας,  ……….. βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά, για δύο λόγους:

1. Μπορεί να κάνω λάθος και να κατηγορήσω κάποιους άδικα.

2. Ακόμα και δίκιο να έχω, δεν μπορώ να αποδείξω αυτά που λέω.

Εσείς από τη δική σας πλευρά, κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Και να υπενθυμίσω την πάγια άποψή μου: Όταν σε ένα blog, δεν επιτρέπονται τα σχόλια των αναγνωστών, χωρίς λογοκρισία, τότε το blog αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

3 σχόλια σχετικά με το “Αλλαγή άποψης ή χρήμα κάτω από το τραπέζι;”

  1. Να προσθέσω, ότι αν κάποιος υποψήφιος, δεν πλήρωνε για διαφημιστική προβολή μουτσούνας, η εφημερίδα σταματούσε να αναφέρεται στο όνομά του, ακόμα και αν έκανε ένοπλη ληστεία τράπεζας, σε αντίθεση με τους άλλους, για τους οποίους η εφημερίδα μας τα έπρηζε καθημερινά: Ο κ. τάδε πήγε εκεί, μίλησε εκεί, έφαγε εκεί, κατούρησε εκεί, γάμησε εκεί.

    Έτσι για να καταλάβει και ο τελευταίος πως λειτουργεί η ελληνική “δημοσιογραφία”.

  2. Και μια που λες για δημοσιογραφία, το χθεσινό ντοκυμαντέρ-ερευνα της Χούκλη για την δραχμή, αν το ειδατε  πως σας φάνηκε?
    Γιατί εμένα κάτι δεν μου άρεσε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *