Δεν αυξάνεται η θητεία στο Στρατό

Στις Καλλένδες παραπέμπεται για ακόμη μια φορπά το θέμα της αύξησης της θητείας στις Ενοπλες Δυνάμσεις όπως δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι από την στιγμή που ανέλαβε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, βρήκε ομόφωνες εισηγήσεις όλων των επιτελείων για αύξηση της θητείας. Ωστόσο, όπως είπε, παρότι η θέση της ηγεσίας του υπουργείου δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική, προς το παρόν το θέμα θα πρέπει να παγώσει.

Ο υπουργός τόνισε ειδικότερα ότι το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά τη νεολαία, το πιο ευαίσθητοι κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση μεταξύ των οποίων και η ανεργία.

«Επιπόλαιοι λοιπόν χειρισμοί από την Πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι χειρισμοί μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος, κάθε τέτοιος χειρισμός, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυται. Το θέμα θα το μελετήσουμε, προς το παρόν παγώνει και όταν υπάρξουν νεότερα θα σας ενημερώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *