Δημοψήφισμα για το Ευρώ μαζί με τις εκλογές ζήτησε η Μέρκελ

Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη, μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τσιόδρα, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

[sc:Πηγή id=”http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198450″ ]

5 σχόλια σχετικά με το “Δημοψήφισμα για το Ευρώ μαζί με τις εκλογές ζήτησε η Μέρκελ”

  1. Γιατί η κα Μέρκελ να ζητάει δημοψήφισμα απο τους έλληνες αν επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ.
    Όταν τα κολητάρια της τα λαμόγια Παπανδρέου-Παπακωσταντίνου υπογράφανε το μνημόνιο κάνανε δημοψήφισμα αν ο ελληνικός λαός το επιθυμεί.
    Με ποια λαική εντολή οι κοπρίτες μας βάλανε σε αυτό το επαχθές χρέος.
    Γιατί δεν κάνανε δημοψήφισμα όταν υποθηκεύσανε την εθνική κυριαρχία και πλούτο αυτής της χώρας.
    Πότε ενημερώθηκε απο τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης για τη πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας.
    Γιατί να μην επιτρέπεται ο λογιστικός έλεγχος του κράτους για να ενημερωθούμε που πήγαν τόσα χρόνια τα χρήματα του λαού.
    Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι κοπρίτες πολιτικοί να παίρνουν μηνιάτικο 6000 € και άλλα 4000 απο άλλες παροχές και με μια 4ετία να δικαούνται σύνταξη 4500 €.
    Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει 800 με 900 συνταξιούχους πολιτικούς όταν εγώ με 34 χρόνια υπηρεσίς παίρνω με τις περικοπές 1100 €.
    Για ποιο λειτούργημα μιλάνε.
    Δεν είμαι Σύριζα, ΚΚΕ, αλλά και εσείς αλήτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας έχετε γαμή… με τις ψευτιές σας και με τα χαράτσια σας.

     

  2. Να σταλει το Μνημονιο προς εκτιμηση στο γερμανικο Συνταγματικο Δικαστηριο του Karlsruhe.
    Aν το εν λογω ΣΔ της Γερμανιας το κρινει αντισυνταγματικο … τοτε να ξεκινησουν διαδικασιες απο το γερμανικο κρατος για την παραπομπη ολων των Γερμανων ιθυνοντων που το υπεγραψαν καθως και για την διαγραφη του.
    Αν δε το κρινει συνταγματικο … τοτε να διεκδικησουμε ολη τη Γερμανια μεσω των πολεμικων αποζημιωσεων που μας χρωσταει σε περιπτωση που δεν τις πληρωσει σε χρημα.

  3. Το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων διαψεύδει ότι η Αγγέλα  Μέργκελ  έχει θέσει  θέμα περί δημοψηφίσματος

  4. 1. Στα φρύδια μας τι ζητάει η μαντάμ.
    2. Το μνημόνιο έχει την υπογραφή των : ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑ.
    3. Πριν πας να ψηφίσεις, θυμήσου ποιοί παρέδωσαν Εθνική κυριαρχία.
       Ρίξε και μια τελευταία ματιά στο εκκαθαριστικό της εφορίας και κάνε το καθήκον σου.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *