Ελληνική δημοσιογραφία και λοιπές παπαριές

γράφει ο Begar

Παρακολουθώ την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και έχω εκνευριστεί αφάνταστα.

Δείχνει επί ώρα έναν άνδρα που έχει κομμένο το δεξί του χέρι και καταγγέλλει για αναλγησία τις αρμόδιες αρχές, επειδή τον καλούν για εξέταση, ώστε να αποδείξει ότι του λείπει το χέρι για να συνεχίσει να λαμβάνει επίδομα αναπηρίας.

Δηλαδή που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Θα πάει στην επιτροπή, θα δουν ότι το χέρι του είναι κομμένο από τη ρίζα και θα του εγκριθεί αμέσως το επίδομα αναπηρίας. Το γεγονός, ότι με αυτές τις διαδικασίες θα πιαστούν και ανάπηροι μαϊμού, του διαφεύγει του κυρίου Αυτιά.

Αι σιχτίρ πια με τον κάθε λαϊκιστή που παριστάνει το δημοσιογράφο, αλλά για καυτά θέματα, όπως η τοκογλυφία των τραπεζών, κάνει μούγκα στη στρούγκα.

9 σχόλια σχετικά με το “Ελληνική δημοσιογραφία και λοιπές παπαριές”

  1. Υπάρχουν και άνθρωποι με ψηλά ποσοστά αναπηρίας που μετά βίας κινούνται, και είναι εσώκλειστοι, και η επιτροπή θέλει 200€ για να τους επισκεφτεί.
    Και από την άλλη είμαι ο τάδε και έχω κομμένο χέρι, με είδες, γιατί με ξανακαλείς?

    1. Αυτό για τα 200 ευρώ δεν το ήξερα. Πάω πάσο.

      Αλλά το “είμαι ο τάδε με κομμένο χέρι με είδες”, δεν μου λέει τίποτα. Κατά τον ίδιο τρόπο “είμαι ο τάδε, τυφλός, με είδες μην με ξανακαλείς” και φτάσαμε να έχουμε ένα σκασμό μαϊμού αναπηρικές συντάξεις. 

      1. 200 και βάλε.
        Το σύστημα αυτό με τις επανεξετάσεις είναι παλιό, και τα χρήματα πολλά, εδώ και να έχεις πρόβλημα λαδώνεις, αλλιώς δεν στην βγάζουν ή σου μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας.
        Το πρόβλημα είναι οι επιτροπές και τα κυκλώματα, από εκεί ξεκινάει το κακό.

        1. Μα γι αυτό τους ξανακαλούν! Γιατι πολύ απλά οι προηγούμενες “επιτροπές” αποτελούνταν απο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και εβγαλαν τυφλους, κουτσούς, κουλούς, παραλυτους κάμποσες χιλιάδες επίσης απατεώνες νεοελληναράδες! Αναγκαστικά χρειάζεται επανέλεγχος. Τωρα αυτο με το διακοσάρι είναι λίγο άσχημο….

          1. Και ποιος σου είπε ότι οι “επιτροπές” άλλαξαν?
            Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την σκούφια του αλλιώς

  2. Η χωρα ειναι σε κατασταση “ασυμμετρου νομισματικου πολεμου” και ο λαος ασχολειται με ελασσονος σημασιας ζητηματα.
    Με δικαιολογια το χρεος μας διαλυουν ακομα και τις ΕΔ.
    Δειχνουμε με τη σταση μας οτι ειμεθα αναξιοι να μεινουμε ελευθεροι και θα κατακτηθουμε απο αλλο λαο πιο ικανο … αν συνεχισουμε ετσι.
    Οσο τριγυριζουμε γυρω απο τον βοθρο που εστησε η γενια του Πολυτεχνειου μονο μποχα θα μυρισουμε.
    Και οσο δεν φευγουμε απο τον βοθρο παρα την μποχα που αναδυεται τοτε κινδυνευουμε να γινουμε κοπρολαγνοι.
    Μην περιμενετε να αλλαξει τιποτα χωρις ολικη ανατροπη … και ας μην εχουμε την αυταπατη οτι κατι ισως αλλαξει μεσα στο υπαρχον πλαισιο το οποιο δημιουργησε και ανδρωσε την μεγαλυτερη αμαρτια απο γενεσεως ελληνικου κρατους.
     
     
     
     
     
     

  3. Ωραία ρε παιδιά, εγώ να συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω. Ο άνδρας με το κομμένο χέρι, σύριζα στον ώμο, υπάρχει περίπτωση να του βγάλουν μειωμένο ποσοστό αναπηρίας; Αφού δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το θέμα, ούτε υπάρχει περίπτωση να ξαναφυτρώσει. Γιατί χρειάζεται την παρέμβαση του Αυτιά;
    Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει;  

  4. Η παρέμβαση Αυτιά είναι περιττή ούτως ή άλλως, το κομμένο χέρι μπορεί να μην το μειώσουν (βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, ξέρω περιπτώσεις πιο σοβαρών ποσοστών που φάγανε άκυρες μειώσεις και με επίσκεψη), και σίγουρα σε κάποιους (λίγους) βγάζουν τις αναπηρικές, αλλά στους περισσότερους, μεταξύ των ειρωνικών και κοροϊδευτικών σχολείων σου κάνουν κάτι άκυρες ερωτήσεις “παγίδες” και σου μειώνουν το ποσοστό.
    Δηλαδή αυτοί που δικαιούνται και δεν τους βγάζουν, τι πρέπει να κάνουν, να πάρουν σβάρνα τους αυτιάδες, μπας και βγάλουν?
    Απλά σαπίλα όλο το σύστημα των επιτροπών, εγώ προσωπικά ξέρω έναν που παίρνει 4-5, όχι μία, εδώ και δεκαετίες και δεν του κάνουν τίποτα…

  5. δημοσιοδραφια και αυτιαδες ειναι ανεκδοτο. δημοσιογραφια υπαρχει σε μεγαλο βαθμο στην επαρχια – οχι παντα βεβαια – που καλυπτει με αντικειμενικοτητα και ρεαλισμο ειδικα οταν υπαρχει και ανταγωνισμος. διαβαστε το αρθρο απο το ιλιαλαιβ μια απο τις δημοφιλεστερες ειδησιογραφικες ιστοσελιδες και θα λυθουν ολες σας οι αποριες. υπ ‘ οψιν γνωριζω προσωπικα τον σωτηρη το φουρναρη καθως και τον ιδιοκτητη του σαιτ και ξερω για πιο πραγμα μιλαω. ο ΑΥΤΙΑΣ γνωριζε για πιο πραγμα μιλαγε; μονο αν τυχαινει να γνωριζει κανεις  απο πρωτο χερι , καποτε καποια πραγματα , καταλαβαινει τον τσαρλατανισμο των ΑΥΤΙΑΔΩΝ !http://www.ilialive.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-43%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *