Ιστορίες κυβερνητικής επιτυχίας και λοιπές αηδίες

γράφει ο begar

Όσοι πιστεύετε σε ιστορίες επιτυχίας, να πάτε να τις πείτε σε κανέναν ιθαγενή.

Ήδη ξεκίνησαν δειλά δειλά τα δημοσιεύματα για περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ακούω και κάτι φωνούλες για πλειστηρασμούς πρώτης κατοικίας, στο βάθος.

Βαρέθηκα να σκίζουν όλοι τα ρούχα τους ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και την άλλη μέρα να ξυπνάω, μαθαίνοντας ότι νυχτιάτικα ψήφισαν άλλη μια αρχιδιά σε βάρος μου.

Βαρέθηκα να μου λένε να κάνω θυσίες και την ίδια στιγμή να βγαίνουν με τη σέσουλα ΦΕΚ που μοιράζουν λεφτά σε κολλητούς τους, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Βαρέθηκα να βλέπω στα τηλεπαράθυρα τον κάθε κουστουμάτο καραγκιόζη, που ενώ ο ίδιος πληρώνεται παχυλό μισθό αρκετών χιλιάδων από τον κρατικό κορβανά, να κάνει κηρύγματα στο λαό, για το πως να επιβιώσει με 400 και 500 ευρώ το μήνα.

Να δω τους παπαγάλους, που θα κρυφτούν σε 2-3 μήνες, όταν θα ανακοινωθούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Να δω τι παπαριές θα μας πουν όταν η σύνταξή μου θα έχει φτάσει στο 1/4 της αρχικής που έπαιρνα πριν 3 χρόνια.

Να δω τι λύση θα μου δώσουν, που κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου, επειδή πλέον αδυνατώ να πληρώσω τις δόσεις του στεγαστικού μου, όχι γιατί ήμουν απερίσκεπτος όταν πήρα το δάνειο, αλλά γιατί φρόντισαν μεθοδικά, από τη μία να μου εκμηδενίσουν τα εισοδήματα, με συνεχείς μειώσεις και από την άλλη, να μου κλέψουν όλες τις αποταμιεύσεις μου, επιβάλλοντας συστηματικά εξοντωτική φορολογία.

Ήδη πέρασε σε ιδιωτικά χέρια η ασφάλιση υγείας. Μας τρέλαναν στις διαφημίσεις οι ιδιωτικές ασφαλιστικές. Υπάρχει κόσμος με πρόβλημα υγείας, που δεν έχει πλέον πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι είδος πολυτελείας, μη προσιτό στο ευρύ κοινό. Σε λίγο, μόλις ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα συμβεί το ίδιο με το νερό.

Για μια διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι μεγαλοεργολάβοι απαιτούν 40 ευρώ διόδια και το κράτος 100 ευρώ καύσμα.

Πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και βλέπεις κόσμο να μετράει κέρματα και να αφήνει στο ταμείο κάποια από τα λιγοστά είδη που πήρε, επειδή δεν του φτάνουν να πληρώσει.

Πολλά μπορώ να γράψω ακόμα, αλλά θα ξεφύγω.

Και επιτέλους, όταν με πηδάνε, μου είναι αδιάφορο το όνομα του βιαστή, αν τον λένε Σαμαρά, Παπανδρέου, Τσίπρα κλπ.

https://daneiakartes.info/?p=32877

7 σχόλια σχετικά με το “Ιστορίες κυβερνητικής επιτυχίας και λοιπές αηδίες”

  1. Ολα καλά αλλά με την τελευταία παράγραφο θα μου επιτρέψετε να διαφωνίσω κι ας διαφαίνεται οτι πρόκειται για σχήμα λόγου διότι :
     
    Πρώτον : Στον τρίτο που αναφέρατε , ελπίζω .

    Δεύτερον : Δεν έχει πάρει όμως ακόμα την εξουσία για να δούμε τις άρρωστες “επιδόσεις” στο άθλημα .

    Τρίτον : Άλλος είναι αυτός που  “έχει πάρει τη μισή Αθήνα” και που μπορεί να ανήκει μεν  στην παράταξη του τρίτου , αλλά δημιουργεί προηγούμενο δε , για τετοιου τύπου παρερμηνείες  από “απογοητευμένους” τρόπον τινά , μπλόγκερς . Αν και του αξίζει ένα ελαφρυντικό καθότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του , οι πράξεις του δεν εμπίπτουν  στόν  ποινικό κώδικα , αλλά στο γραφικό “ερωτοδικείο”  μιας πάλαι ποτέ απίθανης τηλεπερσόνας . (Tην “πολιτική ορθότητα” άσε… την ξεσκίσαμε ! ) Οποιος λοιπόν ” παίρνει τη μισή Αθήνα”  δηλαδή , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τη βιάζει . 

    Αυτά .
    🙂

      1. Εγώ χρειάζομαι να ελπίζω κάπου .
        Μπορεί να φαίνομαι αφελής αλλά κάπου πρέπει να σταθεί η σκέψη μου .
        Αλλιώς θα πάρει εμένα πολύ από κάτω και δεν πρέπει .

  2. Και αυτα που ειδες μεχρι τωρα ειναι μονο η αρχη.
    Συμφωνα με δηλωσεις Στουρναρα σε γερμανικο περιοδικο … η παρουσα κυβερνηση σχεδιαζει να μεινει στην θεση της για αλλα 3 χρονια μεχρι την ληξη της θητειας της.
    Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια πλεον οτι οχι μονο θα μειωθουν οι συνταξεις και οι μισθοι γενικως στα επομενα 3 χρονια με αυτη την πολιτικη … αλλα θα μειωθει και ο ελληνικος πληθυσμος λογω ανεχειας.
    Μην εχεις αυταπατες πλεον … δεν τους ενδιαφερει το πολιτικο κοστος το οποιον σημαινει δεν θα ξανακανουν εκλογες. Μακαρι να βγω ψευτης !!!
    Εχουν παρει αποφαση να ανοιξουν τα χαρτια τους στην συγκεκριμενη χρονικη περιοδο και να τελειωσουν το εργο οσο φθηνα και γρηγορα γινεται.
    Μια εξεγερση θα τους βολευε τα μεγιστα για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα καπελωνοντας το λαο για 15 χρονια και μετα βλεπουμε.

    1. Ωραία λοιπόν  ας ανοίξει τα στραβάδια του ο λαός ο τιμημένος και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ως πολιτικό όν πιά και όχι ως πελατάκι  . Είμαστε από 18 και άνω ,(σαν το κέντρο απεξάρτησης ακούγεται)  υπέυθυνοι για τις πράξεις μας και για τις επιλογές μας . Ανοίγουμε βιβλία , αναλύουμε και παίρνουμε θέση . Κάναμε λάθος ;Ναί ! Ξεκούνα “θύμα και ψώνιο λαέ” . Διάλεξε με ποιούς θα πάς και ποιούς  θα αφήσεις .Από τον Κορνήλιο Καστοριάδη συγκράτησα κάτι ωραίο που μου θύμησαν  .“Θα μπορέσει ο σημερινός άνθρωπος να υπερβεί τη φυσική του ροπή προς την αδράνεια, την ησυχία;
      Άλλωστε ο Θουκυδίδης το είχε πει αυτό: Ή ελευθερία ή ησυχία, πρέπει να διαλέξετε.
      Ή θα είσαστε ελεύθεροι ή θα είσαστε ήσυχοι.
      Και τα δυο μαζί δεν γίνονται.”


      1. Δυσκολα χρονια ψηλε …
        Ο κοσμος ειναι αδιαφορος πλεον για ζητηματα ελευθεριας.
        Κατα συνεπεια ειναι θεατης σε ενα εργο που παιζουν αλλοι.
         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *