Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολυτέλεια των «100 ημερών» αν κάνει κυβέρνηση!

Γράφει ο Ονόμαρχος

Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του Συριζα. Ένα πρόγραμμα που ακούγεται ότι θα απαντά σε όλα τα βασικά ζητήματα της επόμενης μέρας. Αναμένεται να ενισχύσει επίσης την διεισδυτικότητα του Συριζα σε περισσότερα στρώματα του λαού και να του ανεβάσουν την αποδοχή και προτίμηση.

Ανεξάρτητα από το τι λένε ή τι θα πουν τα γκάλοπ των πληρωμένων δημοσκοπήσεων, η δυναμική του Συριζα είναι εμφανής. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι «τι κάνουμε αν γίνουμε κυβέρνηση»; Το πρόγραμμα είπαμε ότι θα απαντά σε αυτό το ερώτημα. ΟΜΩΣ, ο Σύριζα δεν έχει την πολυτέλεια που είχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό των … «100 ημερών»! Δεν έχει τέτοιο περιθώριο γιατί η κατάσταση είναι εκρηκτική και στην οικονομία, και στην κοινωνία. Γιατί πρέπει να δοθούν απαντήσεις αμέσως! Το βασικό ζήτημα είναι ότι μία δυσκολία στην διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στις σχέσεις με την ΕΕ θα δημιουργήσει επιπλέον πιέσεις στην κοινωνία, και στα ταμειακά διαθέσιμα, με ενδεχόμενο την καθυστέρηση πληρωμών συντάξεων και μισθών και ποιος ξέρει τι άλλο. Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο, το οποίο θα «εμπλουτισθεί» με έντονες διαμαρτυρίες, και κοινωνικές εντάσεις. Στο επίκεντρο θα είναι ο Σύριζα επειδή σε αυτόν θα ξεσπάσει όλη η οργή του κόσμου! Επομένως;

Ο Σύριζα έχει ΤΟ ΠΟΛΥ 20 μέρες διορία για να πετύχει το κρίσιμο «χτύπημα» από το οποίο θα εξαρτηθεί και η μελλοντική πορεία της πολιτικής του: να πάρει με το μέρος του το λαό! Και όταν λένε «τον λαό» δεν εννοούμε μόνο αυτό το ποσοστό που τον ψήφισε αλλά την μεγάλη πλειοψηφία του.

Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα «πώς μπορεί να πάρει τον λαό με το μέρος του»;  Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος είναι να ενεργοποιήσει «με το καλημέρα σας» μέτρα τα οποία θα στηρίζουν τον λαό και θα τον ενισχύουν οικονομικά και κοινωνικά ώστε να είναι κατανοητό από τον καθένα ότι ο Σύριζα δεν ήρθε για να γίνει «μία από τα ίδια» αλλά για να στηρίξει πραγματικά τον λαό και να ανορθώσει τη χώρα. Για να δώσει ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία και την πατρίδα!

Και αυτά τα μέτρα αφορούν τα καταναλωτικά προϊόντα και τις τιμές τους, την ακρίβεια δηλ., τη σταθεροποίηση των μισθών και των συντάξεων, φορολογικά μέτρα υπέρ των αδυνάτων, την κατάργηση του χαρατσιού στην πρώτη (τουλάχιστον) κατοικία, την μείωση των τιμών του ρεύματος, την ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων, τη ρύθμιση των δανείων καταχρεωμένων νοικοκυριών… κλπ. Τέτοια ΠΡΑΚΤΙΚΑ μέτρα θα αλλάξουν πολλά στην κοινωνία, θα δώσουν ένα πρώτο δείγμα γραφής, θα φέρουν ένα πρώτο χαμόγελο. Όλος ο λαός θα αρχίσει να βλέπει με «άλλο», «ευνοϊκότερο», μάτι τον Σύριζα και την πολιτική του! Θα βοηθήσει να μην «απασφαλιστεί» η «χειροβομβίδα» που θα επιδιώξουν οι άλλοι να «απασφαλίσουν», δηλ. να δημιουργήσουν ταραχές χρησιμοποιώντας την απόγνωση του λαού, μιας απόγνωσης την οποία η ίδια οδήγησαν!

Ας μην του δώσουμε λοιπόν καμία τέτοια δυνατότητα, καμία τέτοια ευκαιρία! Τα πρώτα μέτρα πρέπει αμέσως να δημιουργούν νέο κλίμα στην κοινωνίας, κλίμα αισιοδοξίας, ώστε ο λαός να συνταχθεί εξαρχής με την κυβέρνηση του Σύρια και όχι με την όποια αντιπολίτευση θα θελήσει να παίξει «παιχνίδια» σε βάρος της κοινωνίας της χώρας και του Σϋριζα!

Ονόμαρχος

 

ΥΓ. Τώρα τελευταία, ο Κουβέλης λέει ότι δεν συνεργάζεται με Βενιζέλο-Σαμαρά, το ίδιο και ο Καμμένος. Αυτή είναι μία ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας και των 2 κομμάτων του μνημονίου. Άρα, «κάτι γίνεται», «κάτι παίζεται». Ο Καμμένος, είχε διατυπώσει αυτήν άποψη και στις προηγούμενες εκλογές, σήμερα η «ελαφριά» διολίσθησή του υποδηλώνει διάθεση συνεργασίας με τα 2 κόμματα, όχι όμως όσο βρίσκονται υπό την ηγεσία Βενιζέλου-Σαμαρά αντίστοιχα. Να σημαίνει αυτό ότι το «κατεστημένο» αντιλαμβάνεται την παρουσία των 2 αρχηγών ως τροχοπέδη στα σχέδιά του; Να σημαίνει κάτι άλλο; Ειδικά σε ότι αφορά τον Κουβέλη, αισθάνεται ότι θα επαναληφθεί το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και σπεύδει από τώρα να θέσει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» ώστε να μην ξεσπάσει όλη η πίεση πάνω του; Τι είναι αυτό που φοβίζει τον Κουβέλη; Τι είναι αυτό που τον «ανησυχεί»;

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/100_31.html” ]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *