ΠΑΜΕ: «Τα λεφτά των εργαζόμενων καταφαγώθηκαν από τις τράπεζες»

«Τα λεφτά από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργαζόμενων καταφαγώθηκαν από τις τράπεζες που μοιράζανε θαλασσοδάνεια στους κομματοκρατικοδίαιτους επιχειρηματίες».

Δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Radio1d.gr και στην ενημερωτική εκπομπή των Μίνας Αφεντούλη και Δημήτρη Ουζουνίδη σήμερα 31 Ιανουαρίου στις 09:00-11:00\, σχολιάζοντας τις βίαιες συλλήψεις των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονταν στο υπουργείο Εργασίας χθες.

«Ποιανού είναι το Μακεδονία Παλλάς; Του σωματείου συνδικαλιστών του ΟΤΕ και κατέληξε στα χέρια του Δασκαλαντωνάκη με το αντίτιμο της επινοικίασης των 5.000 ευρώ μηνιαίως. Ή μήπως τα δάνεια που έδωσε άτοκα η ΕΤΒΑ στους Γρηγοριάδηδες για το ξενοδοχείο στην Παλλήνη στη Χαλκιδική και βγαίνει τώρα ο Βρούτσης να πει αυτά που λέει.

 

Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ και η κυβέρνηση τους προσκυνάει, ενώ με τα εκκαθαριστικά και με τα νέα φορολογικά μέτρα μείωσαν επιπλέον κατά 33% το μισθό των εργαζόμενων», δήλωσε ο κ. Ζαριανόπουλος.

«Το ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι η κοινωνική ασφάλιση ήταν αποτέλεσμα ρουσφετιών από εργαζόμενους, οι οποίοι κέρδισαν αυτό το δικαίωμα με αίμα και νεκρούς, όπως με την εξέγερση του 1936 των εργατών στη Θεσσαλονίκη. Τα ασφαλιστικά ταμεία χτίστηκαν από τα λεφτά που έβγαζαν οι εργαζόμενοι», δήλωσε ο κ. Ζαριανόπουλος.

 

«Η αστυνομία έσπασε τις καρέκλες και τα γραφεία» 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι οι υλικές φθορές σε γραφεία στο υπουργείο δεν έγιναν από διαδηλωτές, αλλά ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας. «Συμμετείχα κι εγώ σε συμβολική κατάληψη, αλλά αυτό που έγινε στο υπουργείο Εργασίας δεν ήταν κατάληψη, ήταν διαμαρτυρία. «Χτύπησαν οι διαμαρτυρόμενοι κανέναν στις καταλήψεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ; Εσπασαν καμία καρέκλα; Ποιος είναι πιο κοντά στην αλήθεια; Η κυβέρνηση που άλλα έλεγε πριν εκλεγεί και άλλα κάνει μετά ή το ΠΑΜΕ. Δεν μιλάμε απλά για βία. Μιλάμε ότι περνάνε διαδηλωτές από δικαστήριο. Ιδού το στήσιμο της προβοκάτσιας. Η αστυνομία έσπασε τις καρέκλες και τα γραφεία στο υπουργείο Εργασίας και έριξε τις πόρτες. Σε λίγο θα βγάλουνε και Γκοτζαμάνηδες να κυνηγάνε τους διαδηλωτές, έτσι όπως πάνε», σύμφωνα με το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 

Το σύστημα καταρρέει και χτυπά τον εργαζόμενο για να επιβιώσει 

«Αυτό που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, δεν πρόκειται μονάχα για δημοκρατική εκτροπή. Με τη σιδερογροθιά η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει το νόμο και την τάξη διότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα οργής. Η κυβέρνηση αμύνεται, αυξάνοντας τα μέτρα σε βάρος του λαού.

 

Το σύστημα διέρχεται βαθύτατη κρίση και θέλει να χτυπήσει μέχρι το μεδούλι τους εργαζόμενους για να μην καταρρεύσει. Ο μόνος δρόμος είναι να πάρουμε την εξουσία και την οικονομία στα χέρια μας αντί να περιμένουμε για τον σωτήρα, διότι έχει αποδειχθεί ότι αυτός ο σωτήρας ποτέ δεν πρόκειται να έρθει.

Η κυβέρνηση θα σκληραίνει συνεχώς τη στάση της, και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρούνε το δικό τους δρόμο. Θα κερδίσουν αυτοί που δήθεν θα φέρουν επενδύσεις και θα εμφανιστούν μόνο όταν θα δίνουν 200 ευρώ μηνιάτικο στον εργαζόμενο και θέλουν να μην κουνιέται φύλλο. Θέλουν υποταγμένους εργαζόμενους», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος. «Μόνη λύση είναι η εξουσία και η οικονομία να περάσουν στα χέρια του  εργαζόμενου»,κατέληξε.

 

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές, δικάζονται στις 12 Φεβρουαρίου 

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνταν αρχικά για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές, αλλά τελικά ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας.

Στο μεταξύ, σε προβοκάτσια δια χειρός του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, αποδίδει το ΠΑΜΕ το κατηγορητήριο εναντίον στελεχών του – αρκετοί εξ αυτών πρόεδροι ομοσπονδιών και συνδικάτων.

Το ΠΑΜΕ, που έχει αναρτήσει και στην ηλεκτρονική του σελίδα στο Internet κάποιες από τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν χθες από την κυβέρνηση ως πειστήρια, υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν με μια πιο προσεκτική ματιά ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, καθώς τα ίδια αντικείμενα φαίνονται στη μια φωτογραφία όρθια, στην άλλη ριγμένα και στην τρίτη τοποθετημένα αλλιώς, γεγονός που σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι η μετακίνησή τους γινόταν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

Ακούστε την ηχογραφημένη εκπομπή εδώ

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *