Παράταση για τα ανασφάλιστα ΙΧ, διαγράφονται τα πρόστιμα

Παράταση – ανάσα τόσο για οδηγούς ανασφάλιστων ΙΧ όσο και για την προοπτική περαιτέρω συγκομιδής εσόδων στα κρατικά ταμεία, εμμέσως, και τις ασφαλιστικές εταιρείες δίνει η απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, κατά το οποίο ως νέο deadline ορίστηκε η 14η Ιουλίου. 

Όπως γίνεται γνωστό, ακυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα – παράβολα των 250 ευρώ για το 1,1 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο όπως επειδή σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους είτε έπεσαν θύματα λαθών στα διάφορα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών.

Πάντως από την επομένη της 14η Ιουλίου οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα. υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παράβολου ύψους 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 200 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 251-1000 κυβικά και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες πάντως, σε συνεργασία των δυο Υπουργείων (Μεταφορών και Οικονομικών) για την διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκε το ενδεχόμενο να μειωθεί και το πρόστιμο που αφορά τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 ευρώ στα 100 ευρώ.

“Ανοιχτή”, πάντως παραμένει η δυνατότητα για κάθε ιδιώτη να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και να γνωστοποιήσει την κατάσταση του οχήματος του (αν έχει καταθέσει πινακίδες, κλοπή ή απόσυρση κλπ) 

Όλα τα παραπάνω, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των συμβασιούχων απασχόλησε επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *