Σας καλεί κάποιος με απόκρυψη; Να ένας τρόπος για να δεις το νούμερο του…

Εντοπισμός κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων στο κινητό σας!

Ο συνδρομητής και ο χρήστης ενός αριθμού κλήσης VODAFONE και των πελατών «Για το Σπίτι και το Γραφείο», μπορεί να ..
αιτηθεί τη διαδικασία εξουδετέρωσης της απόκρυψης του καλούντα για χρονικό διάστημα έως και 15 ημέρες και το οποίο ορίζει στην αίτησή του. Το διάστημα άρχεται 2 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή της αίτησης από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας.

Στη λίστα των κλήσεων περιλαμβάνονται απαντημένες κλήσεις φωνής από αριθμούς όλων των δικτύων προς τον αιτούμενο αριθμό. Οι αναπάντητες κλήσεις δεν καταγράφονται.

Κατά την ενεργοποίηση εξουδετέρωσης της απόκρυψης, ο καλών ακούει το ακόλουθο ηχογραφημένο μήνυμα:

«Ο συνδρομητής που καλείτε έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εξουδετέρωσης της υπηρεσίας απόκρυψης αριθμού κλήσης. Εφόσον η κλήση απαντηθεί ο αριθμός σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα διατεθούν στον συνδρομητή που καλείτε».

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Σας καλεί κάποιος με απόκρυψη; Να ένας τρόπος για να δεις το νούμερο του…”

  1. «Κακόβουλη κλήση» είναι η κλήση ,η οποία περιέχει ιδίως απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, εξύβριση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εκβιασμό.Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ευχαρίστηση, όταν κάνουν κακόβουλα τηλέφωνα σε άλλους ανθρώπους. Οι κακόβουλες κλήσεις που κάνει κάποιος είναι συνήθως σιωπηλές ή προσβλητικές, δημιουργώντας στον δέκτη της κλήσης, άγχος, φόβο και αναστάτωση. Τα άτομα που κάνουν κακόβουλες κλήσεις, επιλέγουν τυχαία έναν αριθμό και ανάλογα με την αντίδραση του δέκτη μπορούν να συνεχίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κακόβουλες κλήσεις, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό.Σε περίπτωση που λάβουμε κακόβουλες κλήσεις, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, χωρίς να χάσουμε τον έλεγχο, και να μην δίνουμε απαντήσεις που αφορούν τα προσωπικά μας δεδομένα.Για να αποφύγουμε τέτοιες κλήσεις μπορούμε να ζητήσουμε να μην εμφανίζεται ο αριθμός μας, όταν καλούμε, μπορούμε αντίστροφα να ζητήσουμε να μη δεχόμαστε κλήσεις, όταν υπάρχει απόκρυψη της καλούσας γραμμής. Επίσης, μπορούμε να ζητήσουμε την εξουδετέρωση μη αναγραφής της καλούσας γραμμής για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό των κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων.Σε περίπτωση που έχουμε πέσει θύμα κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων, μπορούμε να προστατευθούμε προβαίνοντας στις παρακάτω ενέργειες: Να καταθέσουμε αίτηση για τον εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων στο τοπικό κατάστημα του παρόχου μας. Για το διάστημα των δέκα πέντε ημερών, που έχουμε δηλώσει, όποιος μας τηλεφωνεί ακούει μήνυμα που ειδοποιεί πως, αν έχει απόκρυψη, αυτή θα αρθεί και τέλος μας αποστέλλεται κατάλογος με τα στοιχεία του άρθρου 5 § 2 της σχετικής Πράξης ΑΔΑΕ όσων μας κάλεσαν το ανωτέρω διάστημα.Για τον εντοπισμό δραστών τέτοιων κακόβουλων κλήσεων η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έχει εκδώσει την υπ αρ. 2322/2006 Πράξη, με την οποία υποχρεώνει τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών να παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία ταυτότητάς των δραστών αυτών δίχως να ακολουθείται η διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να καθίσταται ευχερής η ποινική δίωξη των τελευταίων.Τέλος, από νομική πλευρά αν έχουμε ενοχληθεί τηλεφωνικά από επαναλαμβανόμενες κλήσεις αγνώστων ή έχουμε αναστατωθεί εξαιτίας απειλών, εκβιασμών ή άλλων αξιόποινων πράξεων μέσω τηλεφώνου, πρέπει να προχωρήσουμε στην κατάθεση σχετικής μήνυσης και, αφού λάβουμε γνώση της ταυτότητας του δράστη μέσω της ποινικής δικογραφίας, να προχωρήσουμε στην κατάθεση αγωγής για την χρηματική μας ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *