Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε κατάσταση απόγνωσης έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, το οποίο έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία. Κι αυτό γιατί η δυσβάσταχτη φορολόγηση, δεν του επιτρέπει πλέον να τακτοποιήσει κανονικά τις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το 50% των ιδιοκτητών δεν είναι σε θέση πλέον να πληρώσει τους φόρους που του αναλογεί για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, την ώρα που έρχεται το νέο κύμα των φόρων, της ίδιας κατηγορίας, για να «πνίξει» κάθε ελπίδα διάσωσης από την φορολογική λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τα ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009,, τον ΦΑΠ του 2010 – 2011 και ποιος ξέρει ποιες άλλες υποχρεώσεις.

Η ειρωνεία των πραγμάτων είναι πως μόλις ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της καταβολής φόρων και πριν οι ιδιοκτήτες πάρουν μια «ανάσα» έρχεται ο δεύτερος. Την ίδια στιγμή όσοι σκέφτονται να απαλλαγούν από το βάρος των σπιτιών τους, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο, ενώ και οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα.

www.forologikanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *