Στις τράπεζες θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων

Στις τράπεζες θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων καθώς και κάθε άλλη βεβαιωμένη οφειλή τους, προκειμένου να αποφορτιστούν οι εφορίες από την είσπραξή τους. Αυτό προβλέπουν δύο αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τις οποίες ανατίθεται η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των φορολογούμενων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις ακόλουθες τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον:

* ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

* ALPHA BANK Α.Ε.

* ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Α.Τ.Ε ΒΑΝΚ

* ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε

* EUROBANK- ERGASIAS S.A

* ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.

* MARFIN− ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ A.Ε.

* ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ

* ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

* MILLENIUM BANK Α.Ε.

* ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

* ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANΚ Α.Ε.

* ΝΕΑ PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

* FBBank− ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Λ.Τ.Δ

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

* ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. (ΕΛ.ΤΑ.)

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

* ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ

* ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

* ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

* HSBC BANK PLC

Όπως προκύπτει από την απόφαση, η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ» (ΔΙΑΣ ΑΕ) συμμετέχει στη διαδικασία είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ έναντι αμοιβής η οποία ορίζεται στο ποσό των 0,06 ευρώ ανά συναλλαγή. Η αμοιβή των Πιστωτικών Ιδρυμάτων ορίζεται στο ποσό των:

– 0,30 ευρώ ανά συναλλαγή, (πλέον αναλογούντος ΦΠΑ), για πληρωμή μέσω καταστήματος και

– 0,10 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή (πλέον αναλογούντος ΦΠΑ) για πληρωμή μέσω εναλλακτικών δικτύων (Web, ATM κ.λπ).

Η αμοιβή καταβάλλεται συνολικά από το Ελληνικό Δημόσιο στη ΔΙΑΣ ΑΕ.

Στις δύο αποφάσεις διευκρινίζεται δεν απαιτείται από τους φορολογούμενους η τήρηση λογαριασμού στο πιστωτικό ίδρυμα το οποίο θα επιλέξουν προκειμένου να καταβάλουν τον βεβαιωμένο φόρο καθώς και ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβάλουν για κανέναν λόγο πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τις συναλλαγές αυτές.

www.express.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Στις τράπεζες θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων”

  1. ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΔΟΥ (ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΜΕΙΟ ΔΟΥ………. ΒΑΣΙΚΑ, ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΟΥΤΕ ΟΒΟΛΟ ΣΤΑ ΓΡΙΚ ΤΡΑΠΕΖΟΒΑΜΠΙΡ!

  2. Δεν μπορει να γινεται εισπραξη φορου απο ιδιωτες.
    Αν ειναι ετσι … τοτε να περιμενεις και αστυνομευση απο εταιρειες security.
     
     

  3. @ΡΑ λες “Δεν μπορει να γινεται εισπραξη φορου απο ιδιωτες.
    Αν ειναι ετσι … τοτε να περιμενεις και αστυνομευση απο εταιρειες security.”. Μη βιάζεσαι, θα του δούμε και αυτό. ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΟΜΜΗΤΕΙΑ, αν θυμάμαι καλά στη διοκητική περιφέρεια του Surray……..! Η αστυνόμευση πλην της μητροπολιτικής θα ανατίθεται φασονία σε ιδιώτη. Μήπως καιρός να αρχίσουμε να επενδύουμε σε κουμπούρια ανί σε δικηγόρους; Λέω τώρα… γιατί κάπως έτσι ξεκινούν τα πραξικοπήματα των ελιτστών, αχικά με τις ΔΕΚΟ μετά με τις εισπράξεις φόρου και πάμε λέγοντας. Θυμίζω χθεσινό μου ποστ όπου στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε στον κοσμάκη να σπέρνει τη δική του σοδειά για ιία χρήση!!!

    1. Οσο οι Βρυξελλοτσολιαδες που κυβερνουν συνεχιζουν να ειναι επανω ακομα … τοτε καθε μερα που θα ξυπνανε θα γενανε κι απο ενα καινουριο αυγο.
      Ο κοσμος ακομα νομιζει οτι αν ειναι τυπικος στις τωρινες ορεξεις των ελιτιστων θα τον αφησουν ησυχο για ενα ικανο διαστημα χωρις επιπλεον απαιτησεις απο μερους τους.
      Δυστηχως, υπαρχουν ακομα ουκ ολιγοι πολιτες που πιστευουν οτι θα στρωσουν τα πραγματα.
      Ειναι κλασσικη περιπτωση ανθρωπων που στηριζουν το συστημα και επιθυμουν να βελτιωσουν τη θεση τους μεσα σε αυτο ως εχει και οχι να το ανατρεψουν.
      Οταν θα ξυπνησουν θα ειναι πολυ αργα.
       
       

    2. Σου θυμιζω αυτον τον νομο …
      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/03/blog-post_4723.html
       
      Οταν περνιουνται τετοιοι νομοι χωρις να γινει και τιποτα … τοτε μαλλον υπουργικες αποφασεις σαν αυτες που μιλαμε δεν εχουν και τοση βαρυτητα παντα τηρουμενων των αναλογιων.
      Η ελληνικη κοινωνια ειναι σε κατασταση ασθενους σε καταστολη γιατι δεν εμπνεεται απο τιποτα εκτος απο το προσωπικο βολεμα του καθενος μεχρι “να δουμε τι θα γινει”.
      Οταν ειναι ετσι, η ιστορια δειχνει οτι αυτη η κοινωνια εξαφανιζεται στην πορεια.
       
      Τελος, θελω να ελπιζω οτι κατι θα συμβει τελος παντων, το οποιο θα ταρακουνησει τον ασθενη για να ξυπνησει απο τον ληθαργο.
      Αν δεν εμπεδωσουμε δημοκρατικη συνειδηση εστω “δε χαρντ γουει” … δεν προκειται να ξανακερδισουμε την οποια ποιοτητα ζωης χασαμε.
       
       

  4. Λέτε πίσω από την κάτωθι είδηση να κρύβεται γνωστή εισπρακτική;;;
    Μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, που είχαν καταφέρει να «φακελώσουν» 9.000.000 Έλληνες, μια νέα υπόθεση αρπαγής και διακίνησης εκατομμυρίων φορολογικών δεδομένων πολιτών έρχεται στη δημοσιότητα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα γραφεία εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά αρχεία οικονομικού περιεχομένου με πιθανή πηγή προέλευσης το υπουργείο Οικονομικών.

    Μια περίπτωση ανάλογη με αυτή που εξιχνιάστηκε πριν από δύο μήνες, μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος ταξινομούσε και στη συνέχεια έσπρωχνε στη «μαύρη αγορά» φορολογικά αρχεία που είχαν διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών.

    Στη νέα ανάλογη περίπτωση, βρέθηκαν υπολογιστές, στα αρχεία των οποίων υπήρχαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Οι «χάκερς» ταξινομούσαν τα στοιχεία ανάλογα με το είδος και τη ζήτηση και στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση σε εταιρείες και ιδιώτες.

    Αυτό που ερευνά η Αστυνομία είναι αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και το πώς είναι δυνατόν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες να παρατηρείται διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πολιτών από συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *