ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο πράγμα που ο Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του μνημονίου

Αμετανόητος ο κ. Σαμαράς, στη διακαναλική συνέντευξη τύπου επανέλαβε προς στους πολίτες, μια ακόμη φορά, τους εκβιασμούς των δανειστών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αν κάτι οδηγεί στη δραχμή αυτό είναι το μνημόνιο.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το μοναδικό πράγμα που ο κ. Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του δεύτερου μνημονίου που ο ίδιος ψήφισε, δεσμεύτηκε προσωπικά προς την τρόικα να εφαρμόσει και αρνήθηκε να άρει τη δέσμευσή του όπως του ζήτησε να πράξει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σήμερα έτοιμος να ολοκληρώσει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας, που επιφέρουν τα μνημόνια. Ο ίδιος και το κόμμα του επιχειρούν προεκλογικά να συγκαλύψουν το γεγονός αυτό επιδιδόμενοι σε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση, διαστρέβλωση θέσεων και επίθεση λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του. Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα είναι το ψέμα του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει τον αφοπλισμό της αστυνομίας γενικά, ενώ ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για αφοπλισμό στις διαδηλώσεις των πολιτών.

Ο λαός δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται από τον κ. Σαμαρά. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να εμπιστευτεί ένα κόμμα που ευθύνεται εξίσουμε το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για το όργιο διαπλοκής και διαφθοράς, για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών και για τη συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

[sc:Πηγή id=”http://www.tsantiri.gr/politiki/siriza-to-mono-pragma-pou-o-samaras-bori-na-engiithi-ine-i-sinechisi-tou-mnimoniou.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29″ ]

6 σχόλια σχετικά με το “ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο πράγμα που ο Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του μνημονίου”

  1. Πάντως εγώ έχω ακούσει με τα αυτάκια μου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα τηλεοπτικά παράθυρα να δηλώνουν:

    1. Θα διαλύσουμε (καταργήσουμε) τα ΜΑΤ.
    2. Η αστυνομία θα κατεβαίνει άοπλη στις διαδηλώσεις.

    Και το ερώτημά μου είναι, αν δεν έχεις ΜΑΤ και η αστυνομία είναι άοπλη, τότε γιατί να τους κατεβάσεις σε διαδήλωση; Για να φάνε ξύλο και από πάνω να τους κατηγορήσεις για ανικανότητα;
    Εδώ λένε μαλακίτσες οι συριζαίοι.

  2. Ναι, ναι μόνο εδώ τις λένε τις μαλακίτσες. Ευτυχώς που όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι σοβαρά. Αύξηση δημοσίου τομέα, φορολόγηση ζημιογόνων επιχειρήσεων, επιπλέον φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών, ελεύθερη είσοδο μεταναστών και ένα κάρο παπαροπάπαρα. Το άλλο με τον τοτό πότε θα μας το πούνε; Ε Λ Ε Ο Σ ΡΕ

    1. Συμφωνώ μαζί σου για όλα πλην της φορολόγησης. Δεν μίλησαν για φορολόγηση ζημιογόνων, μίλησαν γενικά για 1% επί του τζίρου, ανεξάρτητα αν η εταιρεία φαίνεται κερδοφόρα ή ζημιογόνα.

      Ξέρεις πολύ καλά ότι όλοι οι μεγάλοι φοροδιαφεύγουν. Και ότι με διάφορα τρυκ, ενώ βγάζουν χοντρά λεφτά, εμφανίζουν αμελητέα κέρδη.

      Αν έχεις απορίες, στο εξηγώ.

  3. Καλημέρα.Έχεις δίκιο. Δε μίλησαν για φορολόγηση ζημιογόνων επιχειρήσεων αλλά μίλησαν για φορολόγηση στο τζίρο όλων των επιχειρήσεων. Άρα και των ζημιογόνων. Δηλαδή κάποιος που έχει ζημιά 15.000 ευρώ και τζίρο 700.000 ευρώ  θα ψάχνει να βρει τα 15 χιλιάρικα για να καλύψει τη ζημιά και θα πρέπει να βρει άλλα 70 χιλιάρικα για τη φορολόγηση του Τσίπρα. Μαζί με τα ξερά των μεγάλων που σωστά είπες ότι βρίσκουν τρόπους να φοροδιαφεύγουν, θα καούν και τα χλωρά που περιέγραψα και αντί να πηδάνε από τα μπαλκόνια επειδή χρωστάνε στις τράπεζες, θα αυτοκτονούν επειδή χρωστάνε στο δημόσιο τον τσιπροφόρο. 
    Αισθάνομαι οργή γι αυτούς που κυβέρνησαν και μας οδήγησαν εδώ αλλά αισθάνομαι μεγαλύτερη οργή όταν ακούω λύσεις του ποδαριού σε υποψήφιους εθνοσωτηρίσκους άεργους, μπούληδες, χαλβάδες και επικίνδυνα παραμυθατζήδες. Οι Αμερικάνοι έχουν προβλέψει για εμάς εμφύλιο. Αν συνεχίσουν έτσι οι πολιτικίσκοι μας πολύ φοβάμαι ότι θα βγουν αληθινοί.

  4. Ναι ρε φίλε, εκ πρώτης όψης είναι τραγικό, αλλά από την άλλη υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες κρύβουν κέρδη μέσω θυγατρικών εξωχώριων εταιριών.

    Έχω την πουτσέξ LTD, με έδρα την Κύπρο. Αγοράζω κουδουνίστρες, από την Κίνα με 1 ευρώ και τις πουλάω στην Ελληνική αλυσσίδα με 3 ευρώ. Η αλυσσίδα τις βάζει ράφι με 3,05 και ενώ τζιράρει ετησίως 3 δισ, τα καθαρά φορολογητέα κέρδη είναι ψίχουλα.

    Όλο το κέρδος φαίνεται λογιστικά να πραγματοποιήθηκε από την πουτσέξ LTD, η οποία φορολογείται στην Κύπρο με 10%.

     

     

  5. Και επιτέλους, αν κάποιος είναι ζημιογόνος, ας κλείσει ρε αδερφέ, τι το κρατάει το μαγαζί; Μην έρθουν καλύτερες μέρες; Ε, δεν θα έρθουν!

    Το 1% στα 700.000 είναι 7.000. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *