Τελειωμένη ιστορία η ψήφιση των μέτρων!

Μπορεί όλες τις προηγούμενες ημέρες να υπήρξε έντονη κινητικότητα και αλλεπάλληλες ζυμώσεις για τη δημιουργία του μνημονιακού μετώπου όμως αργά χτες το βράδυ η υπόθεση ξεκαθάρισε!

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας ξεδιάλυνε τα πάντα αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ευθαρσώς ότι θα υπερψηφίσει το πακέτο των σκληρότατων μέτρων.

Κάνοντας αντίσταση για το… θεαθήναι ο κ. Κουβέλης μπορεί να υπερτόνισε ότι παραμένουν οι αντιθέσεις του κόμματός του για τα εργασιακά όμως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή και στη συνέχεια της τρικομματική πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια διαφωνεί αλλά θα ψηφίσει!

Υπέστη μεγάλες πιέσεις τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από τον κ. Βενιζέλο και τελικά υπέκυψε. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του κ. Κουβέλη.

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να διαφωνεί με τα εργασιακά όμως και αυτά θα τα υπερψηφίσει αφού όλα τα μέτρα – ό,τι κι αν αφορούν – θα περιλαμβάνονται σε ένα και μόνο άρθρο. Με άλλα λόγια την Τετάρτη οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν με ένα απλό «ναι» ή με ένα απλό «όχι».

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι κοπάζουν οι αντιδράσεις και από το ΠΑΣΟΚ παρότι εκεί πλέον εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η δήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη ότι θα καταψηφίσει κάποια μέτρα, η οποία προκάλεσε νέες θύελλες εντός ΠΑΣΟΚ και τρικομματικής πλειοψηφίας, τελικά ανασκευάστηκε από τον ίδιο τον βουλευτή – συγγραφέα ο οποίος για μιαν ακόμη φορά έκανε πίσω στην πλέον κρίσιμη στιγμή.

Και στη Νέα Δημοκρατία όμως ο πρωθυπουργός έπεισε τους βουλευτές του και το κόμμα θα κατέβει συντεταγμένο μνημονιακά στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Άρα με βάση τις δυνάμεις των τριών κομμάτων και τις όποιες αποχωρήσεις αναμένεται τα μέτρα – φωτιά να υπερψηφιστούν – εκτός εξαιρετικού απροόπτου – από 160, τουλάχιστον, βουλευτές!

diktionews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *