Τελευταία ευκαιρία να τοκίσετε τα χρήματά σας με 5%

Η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες ανακοινώνουν αποκλιμάκωση στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Μάλιστα, η τάση αναμένεται να συνεχιστεί κάτι που σημαίνει ότι οι ευκαιρίες για υψηλές αποδόσεις, ημέρα με την ημέρα θα γίνονται ολοένα και λιγότερες. Στην αγορά, εξακολουθούν να υπάρχουν προϊόντα που εξασφαλίζουν αποδόσεις (μεικτές) της τάξεως του 5% ακόμη και για ποσά της τάξεως των 25-30.000 ευρώ. Όμως, χρειάζεται ψάξιμο και …ταχύτητα καθώς όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα για τον αποταμιευτή.

Ακόμη και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο οποίο οι καταθέτες έβρισκαν μέχρι σήμερα «καταφύγιο» υψηλών αποδόσεων, έριξε τα επιτόκια. Έτσι, τα προγράμματα «ανεβαίνω ExTRA 3Mκαι 6M» έχουν περιορίσει πλέον την ετήσια πραγματική απόδοση στο 3,33% και 3,26% αντίστοιχα. Βέβαια, δεν είναι μόνο ευθύνη των τραπεζών αλλά και του κράτους το οποίο αυξάνοντας το φορολογικό συντελεστή στο 15% έχει περιορίσει την καθαρή απόδοση.

Το 5% (μεικτό), εξακολουθείτε να το βρίσκετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο επίσης άλλαξε την επιτοκιακή του πολιτική το τελευταίο 10ήμερο. Ο 16μηνος λογαριασμός με μηνιαία απόδοση τόκων, μετά τις αλλαγές που έγιναν στις 04/03, εξασφαλίζει ετησιοποιημένη απόδοση 4,95%. Κάθε μήνα το επιτόκιο είναι διαφορετικό. Ξεκινάει από το 4,2% και ανεβαίνει μέχρι και το 5,3% ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει ο λογαριασμός, είναι να καταθέσετε 25.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, 5% (στρογγυλό) εξασφαλίζει ο λογαριασμός των 10 δεκατετραημέρων ο οποίος όμως έχει ως ελάχιστο κεφάλαιο τα 30.000 ευρώ.

Υψηλά επιτόκια εξακολουθεί να προσφέρει και η Πειραιώς μέσω του WinbankDirect. Από σήμερα (15/03) τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Έως 4,15% για ποσά έως 20.000 ευρώ
Έως 4,3% για ποσά έως 50.000 ευρώ
Έως 4,4% για ποσά έως 100.000 ευρώ και
Έως 4,5% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

www.fpress.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Τελευταία ευκαιρία να τοκίσετε τα χρήματά σας με 5%”

  1. Τώρα ντύνομαι και τρέχω, μη χάσω την ευκαιρία.

    Δε μας χέζετε, λέω εγώ. Εδώ δεν κυκλοφορεί φράγκο στην πιάτσα.

  2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΟ 5% ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ! ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΟΥΝΑ ΤΑΝΤΟΥΜ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…
    Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση για την φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο σε χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι υπό το φόβο της χρεοκοπίας της Ελλάδας είχαν μεταφέρει τα χρήματα τους σε τράπεζες της μεγαλονήσου.
    Η απόφαση του Eurogroup για εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ,σημαίνει ότι όσοι έστειλαν τα χρήματά τους στη Κύπρο θα φορολογηθούν.
    Ο φόρος στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Δεν θα φορολογηθούν, για παράδειγμα, οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

  3. Οι διεθνείς δανειστές και η Κύπρος συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ, δήλωσε ανώτερη πηγή της ζώνης του ευρώ.
    Συμφωνήθηκε επίσης να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, πρόσθεσε η ίδια πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις. Τα φορολογικά μέτρα είναι απαραίτητα για να ενισχύσουν τα έσοδα της Κύπρου ώστε αυτή να μειώσει το μέγεθος του δανεισμού έκτακτης ανάγκης από τη ζώνη του ευρώ αλλά και για να διατηρήσει το δημόσιο χρέος σε ένα επίπεδο που θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί.
    Σύμφωνα με την πηγή η συμφωνία προβλέπει το οικονομικό ύψος της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ “κατ’ ανώτατο όριο”.
    Η συμφωνία επήλθε μετά από σχεδόν 10 ώρες συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και της τρόικας που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
    Μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Eurogroup κατέληξε στην εξής δήλωση:
    «Το Eurogroup χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις κυπριακές αρχές για την εγκαθίδρυση ενός προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα θα βασίζεται σε φιλόδοξα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε αποφασιστική δράση, προκειμένου να εφαρμοστεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα καθώς και τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, επιτρέποντας την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
    Το Εurogroup χαιρετίζει τους όρους αναφοράς για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση σχετικά με την εφαρμογή του πλαισίου κατά του ξεπλύματος χρήματος στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιλαμβάνοντας τη Moneyvall, παράλληλα με ένα ιδιωτικό διεθνή ελεγκτικό οίκο και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η έναρξη αυτού του ελέγχου είναι άμεση. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα στην εφαρμογή αυτού του πλαισίου, θα διορθωθούν ως μέρος των προϋποθέσεων του προγράμματος.
    Το Eurogroup επιδοκιμάζει τις κυπριακές αρχές για τα βήματα που έχουν κάνει προς την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτά προβλέπουν, ειδικότερα, την υιοθέτηση μέτρων σταθεροποίησης που αναλογούν στο 4,5% του ΑΕΠ. Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να επιταχύνουν τις προσπάθειες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.
    Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν πρόσθετα μέτρα, ενεργοποιώντας ίδιους πόρους, προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που συνδέεται με το πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εισαγωγή μιας εμπροσθοβαρούς εφάπαξ εισφοράς σταθερότητας που θα εφαρμόζεται σε καταθέτες που κατοικούν και δεν κατοικούν στην Κύπρο.
    Τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της παρακράτησης φόρου στο κεφαλαιακό εισόδημα, την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αύξηση του εταιρικού φόρου και τη συμμετοχή των κατόχων αξιογράφων. Το Eurogroup προσβλέπει σε μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για χρηματική συνεισφορά.
    To Eurogroup εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και η αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων όρων θα επιτρέψει στο Κυπριακό δημόσιο χρέος, το οποίο προβλέπεται να φτάσει στο 100% του ΑΕΠ το 2020, να παραμείνει σε βιώσιμη τροχιά και να ενισχύσει την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Η σημερινή εύθραυστη κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, σε συνδυασμό στο μεγάλο μέγεθός του σχετικά με το ΑΕΠ της χώρας, θα αντιμετωπιστεί μέσα από τον κατάλληλο περιορισμό του, με τον εγχώριο τραπεζικό τομέα αν φτάνει στα επίπεδα της ΕΕ, μέχρι το 2018, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και τις καταθέσεις. Παράλληλα, το Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, που προστατεύουν τη σταθερότητα, τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Eurogroup θεωρεί ότι επί της αρχής, η οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο θα διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της Κύπρου και της ευρωζώνης συνολικά, με τη χορήγηση μιας οικονομικής βοήθειας, η οποία έχει περιοριστεί μέχρι τα 10 δις. ευρώ. Το Eurogrop θα καλωσόριζε μια συμβολή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος.
    Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές και την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να ολοκληρώσουν τάχιστα το Μνημόνιο. Το Eurogroup θα εξετάσει τα έγγραφα του προγράμματος που έχουν ετοιμαστεί από την Τρόικα και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όταν αυτά καταστούν διαθέσιμα. Οι σχετικές εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της οικονομικής βοήθειας μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πρόκειται να δρομολογηθούν. Το Eurogroup αναμένει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα είναι σε θέση να εγκρίνει επίσημα την πρόταση για οικονομική στήριξη έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2013, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών έγκρισης της βοήθειας».
    Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι είναι μία συμφωνία που υιοθετήθηκε ομόφωνα, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου.
    Από Κυπριακής πλευράς ο υπουργός οικονομίας, Μιχάλης Σαρρής, σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα σε οδυνηρές λύσεις και ότι τελικά συμφώνησε σε μία λύση που διασφαλίζει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.
    Ο Πρόεδρος του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους στα επίπεδα του 100% ως το 2020, με οικονομική στήριξη που θα φτάνει ως τα 10 δις ευρώ. Παράλληλα αποφασίστηκε η επιβολή ενός «τέλους σταθερότητας» που θα αφορά τις καταθέσεις.
    Συγκεκριμένα, για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, το τέλος αυτό θα φτάνει μέχρι και το 6,75%, ενώ πάνω από τις 100.000 ευρώ θα φτάνει το 9,9%. Επιπλέον, οι τόκοι επί των καταθέσεων θα φορολογηθούν με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10 στο 12,5%.
    Τα αναμενόμενα έσοδα από την επιβολή αυτών των τελών εκτιμώνται σε 5,8 δις. ευρώ. Διευκρινίστηκε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή αυτής της απόφασης.
    Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο Γιεργκ ‘Ασμουσεν από την ΕΚΤ, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό. Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι από την εφαρμογή αυτού του μέτρου δε θα υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για την ελληνική πλευρά και ότι δε θα θιγεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
    Εξάλλου, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι υπερτροφικός σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας (πέντε φορές υψηλότερος από το κυπριακό ΑΕΠ και επτά φορές υψηλότερος λαμβάνοντας υπόψη και τις θυγατρικές τράπεζες στην Ελλάδα). Σημείωσε, επίσης, ότι στόχος είναι η συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα, ως το 2018.
    Επίσης, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε, ότι χάρις στις σημερινές αποφάσεις διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, άποψη με την οποία συμφώνησε και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
    Όπως είπε η Κ. Λαγκάρντ, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου είναι βέβαιη, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το ακριβές ποσό της συνεισφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεισφορά του ΔΝΤ, αναμένεται να ανέρχεται στο 1 δις. ευρώ.
    Εξάλλου, στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου θα συνεισφέρει και η Ρωσία, όπως εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η συνεισφορά αυτή «δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλή» και θα περιορισθεί στην επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων δανείων από τη Ρωσία και στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.
    Ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η οικονομική στήριξη προς την Κύπρο θα είναι τριετούς διάρκειας και ότι οι σχετικές δόσεις θα καταβάλλονται στη Λευκωσία σε τριμηνιαία βάση.
    Ο Όλι Ρεν, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η σημασία της κυπριακής οικονομίας για την ευρωζώνη είναι «συστημικού χαρακτήρα».
    Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των κυπριακών επιχειρήσεων, θα αυξηθεί από το 10% στο 12,5%.
    Τέλος, ο υπουργός οικονομίας της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε ότι υπό τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεωκοπίας, οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup ήταν σκληρές και σημείωσε πως η σκληρή στάση του ΔΝΤ και άλλων εταίρων δημιούργησε βαρύ κλίμα.
    Σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συχνά οδηγούνταν σε αδιέξοδο, τόνισε ο Μ. Σαρρής και υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου έπρεπε «να δώσει μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες».
    Ο Μ Σαρρής τόνισε ότι «η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεωκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.» Ανέφερε, επίσης, ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί για τη στήριξη της Κυπριακής οικονομίας, θα καταστήσει το κυπριακό χρέος βιώσιμο.

  4. Άειντε και στα δικά μας, σιγά σιγά προλειαίνουν το έδαφος για να γίνει και εδώ!
    Μπορεί σύμφωνα με τα όσα λέει ο πρωθυπουργός η δόση να μην κινδυνεύει και η συμφωνία με την τρόικα να είναι κοντά αλλά εάν δεν κινηθούν οι υπουργοί τάχιστα για να δώσουν λύσεις και δεν διαπραγματευτούν σοβαρά στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες τίποτα δεν είναι δεδομένο.
    Η Αθήνα γνωρίζει ότι η τρόικα δεν θα χαριστεί και τούτο φάνηκε όταν όλοι πίστευαν ότι οι επικεφαλής «έρχονται για περίπατο αλλά και πάλι έδειξαν τα δόντια τους».
    «Οι «μεσοβέζικες λύσεις» δεν γίνονται αποδεκτές από τους τροικανούς αλλά ακόμη και αν γίνουν τώρα, το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον έλεγχο του Ιουνίου» λέει κορυφαίος υπουργός.
    Εκτός από το πρόβλημα με το Δημόσιο και τις απολύσεις όπου υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τη ΔΗΜΑΡ κυρίως , η διατήρηση του χαρατσιού – έστω και μειωμένου- προκαλεί νέους πονοκεφάλους στην τρικοματική κυβέρνηση.
    Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς φρόντισε να κόψει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, ώστε όλοι οι υπουργοί απερίσπαστοι να τρέξουν το πρόγραμμα με την τρόικα, ενώ ταυτόχρονα επικρέμαται η απειλή αλλαγών αν δεν πετύχουν τους στόχους.
    Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπρώξει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014, χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο ότι συμφωνεί η τρόικα, αλλά πιστεύει ότι αν επιδείξει αποφασιστικότητα με τις απολύσεις επιόρκων και δώσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιολόγηση και τις αποχωρήσεις το 2014 τελικά οι δανειστές θα δεχθούν.
    Πάντως, η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στο δίλημμα ότι αν επιμείνει στον ενιαίο φόρο και δεν πιαστεί ο στόχος να ζητήσουν εκ των προτέρων οι δανειστές δέσμευση για το ισοδύναμο που θα καλύψει την απόκλιση.
    Οι αρχηγοί είναι πιθανόν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να συνεννοηθούν πως θα επιλυθούν τα θέματα και πως θα προχωρήσουν στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα λόγω των αποκλίσεων.
    Αν και η Αθήνα διακριτικά έθεσε το θέμα της διασποράς των μέτρων μέχρι το 2016 –πιο εμφαντικά ο κ. Βενιζέλος – η τρόικα διαφώνησε σε αυτή τη φάση.
    Σε κάθε περίπτωση εκτός από τους κλυδωνισμούς που προκαλεί στην κυβέρνηση η εμπλοκή με την τρόικα είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί θέμα και με τους βουλευτές οι οποίοι τα δυο τριήμερα θα βρεθούν στις περιφέρειές τους και θα αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις της εφορίας, στο βαρύ χαράτσι και στην ανεργία.
    «Αν τα πράγματα πάνε έτσι, και δεν αλλάξει η εικόνα τον Απρίλιο δεν θα μπορούν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους και τότε θα υπάρξει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», λέει παλαιός κοινοβουλευτικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *