40% κάτω τα ενοίκια στα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Μειωμένα έως και 40% είναι και το 2012 τα ενοίκια εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη. Σε σύγκριση με το 2009, δηλαδή πριν από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, τα ενοίκια των μαγαζιών στο εμπορικό κέντρο της πόλης εμφανίζονται μειωμένα κατά μέσο όρο 40%, όταν πέρσι τέτοια εποχή η πτώση έφτανε το 30%.

«Επί μήνες ήταν όλα απολύτως… πεθαμένα στο συγκεκριμένο κλάδο της κτηματαγοράς. Ωστόσο, πλέον κάτι άρχισε να κινείται, με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυο ζητήσεις την εβδομάδα για ενοικίαση καταστήματος στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εξαίρεση, βέβαια, αποτελεί το χρονικό διάστημα των περίπου τριών εβδομάδων πριν από τις εκλογές. Μετά τη 17η Ιουνίου αυξήθηκε κατά περίπου 20% η ζήτηση καταστημάτων στο κέντρο. Εκτιμώ ότι η μείωση των ενοικίων θα ”κλειδώσει” σ’ αυτό το 40%. Το συγκεκριμένο ποσοστό θα αποτελέσει δείκτη και πάνω του θα διαμορφωθεί η νέα εικόνα στον τομέα της μίσθωσης καταστημάτων. Μετά, η κατάσταση θα εξισορροπηθεί», αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Αγγελος Πασαλίδης,

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, γράφει ο Αγγελιοφόρος, αποτελεί κατάστημα 80 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Εγνατία, κοντά στη διασταύρωσή της με την Αγίας Σοφίας. Νοικιαζόταν προς 4.000 ευρώ το μήνα, ενώ πλέον η τιμή μίσθωσής του έπεσε στα 2.500 ευρώ. Επίσης, κατάστημα 45 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή, σχεδόν στη διασταύρωσή της με την Αγίας Σοφίας, νοικιάζεται πλέον προς 4.500 ευρώ το μήνα από 7.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ στη Μητροπολίτου Ιωσήφ μαγαζί 100 τ.μ. από 4.500 ευρώ μισθώνεται σήμερα προς 2.250 ευρώ. Σ’ αυτήν την περίπτωση η πτώση του μισθώματος βρίσκεται στο 50%. Τέλος, στην οδό Προξένου Κορομηλά, κατάστημα 150 τετραγωνικών μέτρων νοικιάζεται σήμερα προς 3.200 ευρώ από 5.000 ευρώ το μήνα.

Προτιμούν τα μικρά μαγαζιά

Σε όσο το δυνατόν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα στρέφονται πλέον οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές καταστημάτων. Βασικός στόχος τους είναι να διαθέτουν μικρό αριθμό προσωπικού, αλλά και να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λειτουργικά έξοδα. Το όλο κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με την τετραετία 2006 – 2009, όταν οι ενοικιαστές ζητούσαν καταστήματα 1.000 τετραγωνικών μέτρων ή και μεγαλύτερα και πολλοί απέκλειαν από την αρχή τα σχετικά μικρά.

Σε ό,τι αφορά τη μετεξέλιξη των περιφερειακών εμπορικών αγορών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (π.χ. τμήμα πάνω από την Εγνατία ή η περιοχή των οδών Δαγκλή και Δεσπεραί κλπ.), ο κ. Πασαλίδης σημείωσε ότι κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα και στη θέση τους ανοίγουν μικροεπιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (π.χ. κομμωτήρια).

[sc:Πηγή id=”http://www.fpress.gr/o-sfigmos/item/2785-40-kato-ta-enoikia-sta-katastimata-toy-kentroy-tis-thessalonikis” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.