Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

50 δις “μαύρα”κάνουν…το γύρο της χώρας!

Πενήντα ολόκληρα δισεκατομμύρια, αλλάζουν χέρια χωρίς παραστατικά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση της Κομισιόν, το ποσοστό των χρημάτων που διακινούνται αφορολόγητα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, έναντι 19,2% του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση της σχετικής λίστας και πάνω από εμάς βρίσκονται η Βουλγαρία και η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λετονία , η Κύπρος, η Μάλτα και η Πολωνία.
Δεκάδες άλλα δισεκατομμύρια προερχόμενα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται «ασφαλή» σε υπεράκτιες εταιρίες, μακριά από τις Φορολογικές Αρχές των κρατών- μελών.

Ένα επιμέρους στοιχείο που «ξεγυμνώνει» την Ελλάδα, είναι τα έσοδα που πραγματικά εισπράττονται από ΦΠΑ, σε σχέση με τους συντελεστές που επιβάλλονται σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στη χώρα μας εισπράττεται, λοιπόν, μόλις το 37% εκείνων που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από ΦΠΑ.

[sc:Πηγή id=”http://spirospero.gr/index.php/oikonomia/9250-50-dis-mayra-kanoun-to-gyro-tis-xoras” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια 50 δις “μαύρα”κάνουν…το γύρο της χώρας!

 • PA

  Τα 50 δις το χρονο ειναι ακριβως το ποσο που λειπει απο τον κρατικο ισολογισμο αρχης γενομενης απο το 2003, ετος εισαγωγης του Ευρω.
  Με λιγα λογια, το ποσο εχει πληρωθει απο τους πολιτες μεσω εμμεσης φορολογιας, αυτοι που το εισπραξανε το δηλωσανε στην εφορια και η εφορια δεν τους φορολογησε γι’ αυτο το ποσο ποτε.
  Η εφορια δηλωνει οτι εχει να παιρνει απο καθυστερουμενες οφειλες 30 δις … ενω μονο απο το 2003 και μετα οι οφειλες που υπολοιπονται ειναι 500 δις.
  Αυτα τα 470 δις που δεν φαινονται στον κρατικο ισολογισμο ειναι σε τσεπες ιδιωτων και ειναι λεφτα απο φορους που πληρωσαν οι Ελληνες πολιτες εδω και 10 χρονια.
  Η συνενοχη του Γενικου Λογιστηριου του Κρατους ειναι πασιφανεστατη σ’ αυτη την περιπτωση.
  Αν υπηρχε λιστα “σαπιλας του κρατικου μηχανισμου” … η Ελλαδα μαλλον θα ηταν πρωτη και με διαφορα σ’ αυτη τη λιστα.

 • begar

  Νομίζω ότι εννοεί την παραοικονομία.

  • PA

   Mας δουλευουνε ψιλο γαζι εδω και δεκαετιες ψηλε …
   Ολοι οι αλλοι φταινε και μονο οι εφοριακοι δεν φταινε.
    

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>