Euro…πάπαλα! – Οι διεθνείς επενδυτές αποσύρουν τεράστια ποσά από τα ομόλογα του ευρώ

Οι διεθνείς επενδυτές αποσύρουν τεράστια ποσά από τις κρατικές αγορές ομολόγων της ευρωζώνης, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζοντας ότι αυτό ίσως οδηγήσει στην ανάγκη διάσωσης της Ισπανίας. Επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζιτών η βρετανική οικονομική εφημερίδα γράφει ότι την τελευταία διετία 100 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποτραβηχτεί από τις αγορές κυβερνητικών ομολόγων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς πολλοί επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι υπάρχουν φόβοι πως οι επενδυτές αυτοί, μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι ομολόγων, μπορεί να μείνουν μακριά από τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτής του Σίτι επισημαίνει ότι το σημείο καμπής που ενέτεινε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ήταν οι διαδοχικές διασώσεις της Ελλάδας με μεγάλες ζημιές για τους ιδιώτες πιστωτές. Εξηγεί ότι υπάρχουν ανησυχίες πως το δρόμο της Ελλάδας μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες-μέλη.

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.