Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

663 Σχόλια Forum: Γενική συζήτηση 12

 • no more

  κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπει να σε καλέσουν από τρίτη και μετά;;

 • elisavet50

  elisavet50
  καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσετε. έχω στεγαστικό δάνειο, συνοφειλέτης με τον σύζυγό μου (τον πρώην), και από τον Φεβρουέριο του 2018 είναι ακάλυπτο. Με έχει αφήσει με 4 παιδιά και απλήρωτα δάνεια, με πολύ προσπάθεια παίρνουμε 575 ε κατάσχεση από το μισθό του για να ζήσουν τα παιδιά. έκανα αίτηση στην τράπεζα με τον κώδικα δεοντολογίας και η πρόταση που μου έκαναν δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε αυτή. έκανα δική μου πρόταση που την απέρριψαν. αύριο κλείνουν 15 μέρες που έχω για να αποδεχθώ την πρότασή τους.
  1) να πάω στον τραπεζικό διαμεσολαβητή;
  2) να πάω στο συνήγορο του καταναλωτή;
  3) πρέπει να πάω αύριο ή γίνεται και από δευτέρα, να δω πρώτα τι να κάνω;
  4) έχετε κάποια άλλη γνώμη;

 • Careta

  Καλησπερα. Ενταχθηκα στο νομο κατσελη και βγηκε αποφαση απο το 2015 να καταβαλω 200 ευρω αθροιστικα σε 5 τραπεζες μηνιαιως. Η αποφαση μου  κοινοποιηθηκε μονο απο την eurobank ιουνιο το 2018.Αν γνωριζει καποιος 1. Πρεπει να μου κοινοποιησουν την αποφαση και οι αλλες τραπεζες? 2. Στην citibank. που καταβαλω την δοση? 3. Δεν εχω δυνατοτητα πληρωμης των 200 ευρω λογω μειωσης της συνταξης μου.Τι γινεται ? 4. Αν δεν καταβαλω καμμια δοση τι γινεται?

 • Ένα χρήσιμο εργαλείο για υπολογισμό δόσης δανειου και πόσο μπορεί να σας εγκριθεί:

  https://savvakis.github.io/loaner/

   

 • Mimie

  Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:

  Γνωστή μου κυρία συνταξιούχος, χήρα από πέρυσι, μένει με τον άνεργο γιο της στη μοναδική τους κατοικία. Μετά το θάνατο του συζύγου της, ανακάλυψε στα χαρτιά του καταναλωτικές οφειλές (μια κάρτα και ένα δάνειο, χωρίς εξασφαλίσεις) για τα οποία δεν είχε ιδέα. Ενημέρωσε και τις δύο τράπεζες για το θάνατο του δανειολήπτη, προσκόμισε και τα απαιτούμενα έγγραφα, και ξεκίνησε να τα πληρώνει όλα ανελλιπώς. Σήμερα που μιλάμε είναι όλα ενήμερα.
  Πηγαίνοντας να πληρώσει την τρέχουσα δόση του δανείου, ο ταμίας της είπε ότι δεν δέχεται τα χρήματα (!), ότι η σύμβαση καταγγέλθηκε λόγω του θανάτου του δανειολήπτη, και ότι έχει δύο επιλογές: είτε να καταβάλει άμεσα το σύνολο της ανεξόφλητης οφειλής, είτε να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση στο όνομά της, απαραίτητα όμως με προσημείωση της μοναδικής της κατοικίας, η οποία σημειωτέον ήταν από την αρχή στο όνομά της, και ποτέ στου μακαρίτη.
  Η γυναίκα έχει τρομοκρατηθεί, η σύνταξή της φτάνει μετά βίας για να ζήσουν, και φοβάται μήπως κινδυνεύει το σπίτι της.
  Ρώτησα μια γνωστή μου δικηγόρο, και μου είπε ότι για περιπτώσεις που οφειλές χωρίς εξασφάλιση κληρονομούνται, η ΤΕ ορίζει ότι οι κληρονόμοι δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση διακανονισμού για μικρότερο ποσό στην τράπεζα, και η τράπεζα πρέπει να αιτιολογήσει γραπτώς τυχόν άρνησή της.
  Γνωρίζετε εάν ισχύει αυτό? Έχετε καμιά ιδέα για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί?

  • Nikos 123

   Καλησπέρα, δυστυχώς σε όλες τις συμβάσεις καρτών και δανείων γράφει οτι αυτές καταγγέλονται με το θάνατο του δανειολήπτη και το ποσό γίνεται απαιτητό.
   Εφόσον σας είπε η δικηγόρος “ότι για περιπτώσεις που οφειλές χωρίς εξασφάλιση κληρονομούνται, η ΤΕ ορίζει ότι οι κληρονόμοι δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση διακανονισμού για μικρότερο ποσό στην τράπεζα, και η τράπεζα πρέπει να αιτιολογήσει γραπτώς τυχόν άρνησή της”, πολύ πιθανόν να είναι έτσι, και ακούγεται και πολύ λογικό. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αφού η σύμβαση καταγγέλθηκε από την τράπεζα, ρωτήστε την Δικηγόρο για αυτό, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.

   • XARIS

    @Nikos 123
    Πόσος καιρός πάει από όταν πέθανε ο άντρας της; Υπσρχει κάποια διαθήκη που να έχει γίνει “Κυρία”;

    • Νικος123

     @XARIS δεν έχει καμία σημασία ο χρόνος του θανάτου ούτε καμία διαθήκη. Αν μέσα σε 4 μήνες από τον θάνατο του οφειλέτη, οι κληρονόμοι/εγγύτεροι συγγενείς δεν προβούν σε Αποποίηση Κληρονομιάς, τα χρέη κληρονομούνται αυτόματα.

 • nik609

  Καλησπέρα. λοιπόν είμαι στον νόμο Κατσέλη έχω τελικό δικαστήριο τέλος του 2019 για 8700 ευρ στεγαστικό. το θέμα είμαι είναι οτι μου έπεσε μια  κληρονομια τωρα προσφατα  και οι συγγενενεις πιεζουν να ανοιξοι η διαθήκη . τη προτείνετε να κάνω

 • BSM

  8700 στεγαστικό??

   

 • Caravan

  Καλησπέρα.Έχω δικασιμο για νόμο Κατσέλη τον Οκτ ’19.Μπορεί κάποιος να μου πεί τι γίνεται με το εφ’άπαξ που δικαιούμαι απο την εργασία μου; Υπάρχει περίπτωση να ζητήσει ο δικαστής ή οι τράπεζες να δεσμευτεί μέρος αυτού ή ολόκληρο για αποπληρωμή των οφειλών μου; Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;

 • nik609

  Συγνωμη λαθος 87000χιλ στεγαστικο.υπηρετω στο στρατο με εχουν μεταθεση αλλου απο εκει που ειχα παρει το σπιτη. 1200το μηνα μισθος .350 ενοικιο σπιτιου .2 μωρα 4 και 1 χρονων. περουσιακα στοιχεια μονο το σπιτη και ενα αυτοκινητο 20ετιας . τη προτείνετε;

 • DIMITRIS 75

  Καλησπέρα στα μέλη του Forum, θα ήθελα να αναφέρω ένα θέμα που έχω. Έχω μια οφειλή από πιστωτική κάρτα πρώην Citibank που τώρα ανήκει στην Alpha. To ανεξόφλητο ποσό είναι περίπου 6000 ευρώ και δεν έχω βάλει ούτε ένα ευρώ εδώ και περίπου 4 χρόνια. Είναι σωστή αυτή η πρακτική που ακολουθώ ? Έχω συνεχή τηλεφωνήματα από την εισπρακτική του Χαρακτινιώτη και τις τελευταίες ημέρες έχουνε γίνει πολύ ενοχλητικοι ….πέρνουνε τηλέφωνο περίπου 10 φορές την ημέρα. Ενώ έχω σηκώσει το τηλέφωνο και τους έχω απαντήσει ότι δεν έχω να βάλω ούτε ένα ευρώ αυτοι ξαναπαίρνουνε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα και λένε πως δεν έχουμε μιλήσει πρόσφατα. Πως μπορώ να τους αντιμετωπίσω έτσι ώστε να σταματήσουνε τα τηλεφωνήματα ? Επίσης να αναφέρω πως έχω κάνει 2 αιτήματα προς την τράπεζα στην οποία αναφέρω πως λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων επιθυμώ γενναίο κούρεμα της οφειλής από 60 έως 80 %. Όλα τα αιτήματα μου έχουν αποριφθεί. Ποιά είναι η εμπειρία σας σχετικά με τα κουρέματα οφειλών ? Μπορεί η συνεχιζόμενη άρνηση στην καταβολή της δόσης να οδηγήσει από την μεριά τους σε κάποια πρόταση που να περιλαμβάνει κούρεμα ή είναι μάταιος τρόπος και θα έχω προβλήματα σύντομα. Στο όνομα μου έχω ένα αυτοκίνητο 13 ετίας και ένα μικρό χωράφι σε ορεινή περιοχή του Νομού Ευρυτανίας. Νομίζετε πως σύντομα θα κινηθούν εναντίον μου ?

 • Νικος123

  Καλησπέρα,

   

  το πόσο σύντομα θα κινηθούν εναντίον σας είναι σχετικό και άγνωστο. Μπορεί να κινηθούν αύριο, μπορεί και σε δύο χρόνια. Ο Χαρακτινιώτης δεν είναι εισπρακτική αλλά δικηγορικό γραφείο οπότε -ακόμα- δεν υπόκειται σε κάποιο περιορισμό από την ελληνική νομοθεσία. Αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε, μην απαντάτε στις κλήσεις τους. Το σαραβαλάκι δεν νομίζω να τους συγκινήσει, όσο για το χωραφάκι στην Ευρυτανία ίσως θα μπορούσε να τους γυαλίσει το μάτι οτι θα μπορούσε γίνει κάποιο ωραίο Σαλέ. Γνωρίζουν για την ύπαρξή του? Αν ο τόπος κατοικίας σας που αυτοί έχουν δεν είναι η Ευρυτανία, δύσκολο να το εντοπίσουν-προς το παρόν, και εφόσον δεν γνωρίζουν για την ύπαρξή του. Σε λίγες εβδομάδες θα δημοσιευθεί αυστηρότερο πλαίσιο για την λειτουργία των εισπρακτικών που θα συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά και τα δικηγορικά γραφεία και βλέπουμε τότε αν μπορείτε να τους κάνετε κάτι.

  Αυτή τη στιγμή το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να τους καταγγείλετε στο δικηγορικό σύλλογο που ανήκουν αφού υποτίθεται οτι μπορούν να καλέσουν μόνο μία φορά για να προτείνουν διακανονισμό.

 • σακης

  50 50 συνιδιοκτησια με συζυγο, συνοφειλετες, ο χωρις αλλη ακινητη περιουσια και ατομικα χρεη προσεφυγε στο 3869, η συζυγος λογω ακινητων οχι, οφειλέτρια μονο του στεγαστικου. καταγγελθηκε το δανειο ενω εξυπηρετουνταν κανονικα. Παρα τις αιτησεις για ρυθμιση στην τραπεζα για την συζηγο,ανεργη, δεν απανταει ουτε γραπτα ουτε ρυθμιζει.Συνεχιζονται κανονικα καταβολες και μετα την αποφαση του ειρηνοδικειου σε ξεχωριστους λογαριασμους.2013 αιτηση για τον εναν που εχει αλλα δανεια χωρις ακινητη περιουσια, αποφαση 2018 πληρωνονται κανονικα.Τι προτεινετε?Συνηγορος του καταναλωτη? Τραπεζικος Διαμεσολαβητης?Η τραπεζα προχωρησε σε ρυθμιση, υπογραφηκε μεχρι και συμβαση, κ απο τους δυο και δεν την συνεχισε, την μπλοκαρε το νομικο τμημα.

 • begar

  Βάλε δικηγόρο.

  • σακης

   τι εννοεις να βαλω δικηγορο?εχω δικηγορο και εχει σηκωσει τα χερια ψηλα, φυσικα ρωτησα αλλους δυο δικηγορους και αλλος με χωριζε, αλλος κατηγορουσε τον συναδελφο του, αλλος μου ειπε να κανουμε μεταβιβαση στα παιδια…..και εγω πληρωνω….πληρωνω…πληρωνω…..το συμβουλευτικο κεντρο ειπε να απευθυνθω στον συνηγορο του καταναλωτη ή στον τραπεζικο διαμεσολαβητη. Αγωγη που συζητησα για την ιστορια με την ”συμβαση” ηθελε 1200 ευρω…και εγω πληρωνω…πληρωνω…..πληρωνω και την αποφαση και εξτρα λεφτα για την συζυγο….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>