Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

864 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 13/11/2018, 15:47
  Permalink

  Καλησπέρα σας ! 
  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως : 
  «»»»Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο, θα περιλαμβάνεται στην έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί, κατά πληροφορίες, στο τέλος της εβδομάδας. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εκχώρηση από τις τράπεζες του μισού κεφαλαίου τους, το οποίο έχει προέλθει από τον αναβαλλόμενο φόρο σε μια εταιρία ειδικού σκοπού (SPV). Στη συνέχεια η εταιρία αυτή, θα εκδόσει ομόλογα με τα οποία θα αγοράσει από τις 4 συστημικές τράπεζες μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ονομαστικής αξίας περίπου 40 δισ. ευρώ, μειώνοντας έτσι, περίπου, στο μισό το συνολικό απόθεμα των κόκκινων δανείων.   
  Το σχέδιο αυτό, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό SSM, στη Δ/νση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται, ότι εκτός από την έγκριση όλων των παραπάνω φορέων, η υλοποίηση του σχεδίου απαιτεί νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση. 
  Το πλεονέκτημα, σύμφωνα με στελέχη της ΤτΕ του σχεδίου αυτού, έγκειται στο ότι ο αναβαλλόμενος φόρος, επειδή ήδη έχει εγγραφεί ως υποχρέωση του δημοσίου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κρατική ενίσχυση προς τις τράπεζες.
  Υπενθυμίζεται, ότι εναλλακτικό σχέδιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 15 έως 20 δισ. ευρώ, έχει υποβάλει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο στηρίζεται στο λεγόμενο «ιταλικό μοντέλο» και λειτουργεί με εγγυήσεις που θα παράσχει το ελληνικό δημόσιο αξιοποιώντας μέρος των αδιάθετων κεφαλαίων του τρίτου προγράμματος.»»»»»»»»
  Αυτό άραγε μπορεί να σημαίνει πως η εν λόγω Εταιρία Ειδικού Σκοπού θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα απολαμβάνει τα ίδια «πλεονεκτήματα» με αυτά του Δημοσίου, όσον αφορά τις κατασχέσεις λογαριασμών και τις αναγκαστικές εισπράξεις ? 

  Σχολιάστε
 • 15/11/2018, 22:44
  Permalink

  Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωστανε σε καρτες και δανεια και δεν πληρωνουν)όπως ακριβώς γίνεται αν χρωσταει κάποιος στην εφορία. Γνωριζει κάποιος να μας πληροφορήσει ;;;;; niko 123 ξέρεις τίποτα;

  Σχολιάστε
  • 16/11/2018, 03:10
   Permalink

   @Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δημόσιο, είτε οποιοσδήποτε ιδιώτης, έχοντας διαταγή πληρωμής μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού. Για αυτό υπάρχει και ο νόμος που προστατεύει μισθούς και συντάξεις ως ακατάσχετους μέχρι κάποιο ποσό μηνιαίως, 1250 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δεν θα αλλάξει κάτι με αυτή την εταιρεία ειδικού σκοπού. Το θέμα είναι να μην μειωθεί το όριο του ακατάσχετου, επειδή αυτοί είναι ικανοί για όλα.

   Σχολιάστε
 • 18/11/2018, 22:05
  Permalink

  Γεια σας κάπου στο 2008-9 ετον 18 αναγκάστηκα να παρω δάνειο καταναλωτικό για κάποιο δικο μου άτομο υψους 20.000 , (το πείρα με την προυποθεση οτι θα το ξεχρέωνε αυτος αλλα ποτε δεν ειχε την δυνατότητα να πλήρωσή κάποια δόση) αν θυμάμαι καλά ειχα δήλωσή άνεργος  η ελεύθερος επαγγελματιας και αν θυμάμαι καλα στο εκκαθαριστικο μου δήλωνα 3000 χιλιαρικα ετησιο εισόδημα(δεν εχω τιποτα στο ονομα μου ,ουτε αμαξια ουτε τιποτα) .Δυστυχώς μου το έδωσαν  ..εγω αδιαφόρησα με την ελπιδα οτι καποια στιγμή το δικο μου ατομο θα αρχιζε να πληρώνει τις δόσεις αλλα πλεον δεν μπορει εν τον πραγμάτων .Στις εισπρακτικές που με ενοχλούν καθημερινά και οι κλήσεις ξεπερνανε της 3-4 την ημέρα (πολλες φορες αρκετα περισσότερες) , εχω πει οτι μπορώ να δινω εως 50 ευρω τον μηνα (διότι εργάζομαι μονο εποχικος – καλοκαίρι ) Αυτοι μου ζητάνε 120-150  τον μηνα .Με εχουν φτασει στην απελπισία και πρεπει να πληρώσω λεφτα που δεν πηρα ποτέ και μου ζητάνε αρκετα λεφτα για τα οικονομικα μου .

  Σχολιάστε
  • 19/11/2018, 10:12
   Permalink

   @spasimosk καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αφού δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας, θα βάζετε 50 ευρώ το μήνα, και αν θέλετε, επειδή δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Μην απαντάτε στα τηλέφωνά τους, κατεβάστε στο κινητό κάποια δωρεάν εφαρμογή από τις πολλές που μπλοκάρουν τηλεφωνήματα από αριθμούς που εσείς επιλέγετε. Και μην κάνετε ξανά καμία εξυπηρέτηση οικονομική σε κανέναν γνωστό σας, αφού σας εκμεταλλεύτηκε κανονικά.

   Σχολιάστε
 • 21/11/2018, 18:52
  Permalink

  Καλησπέρα σας επαναφέρω το θέμα μου καθώς
  Με πήραν από το τμήμα οφειλών της εθνικής να πάω σε φυσικό κατάστημα για να ξαναδούμεκάποια άλλη πρόταση αφού το ποσό που είχα προταθεί απερρίφθη.μου είπαν ότι θα μειωθεί το επιτόκιο η ίσως και άτοκο και 40 τοις εκατό μείωση στο τελικό ποσό.πραγματικα δεν ξέρω τι να κανω .να πάω η η να το αφήσω έτσι μιας και δεν έχω τίποτα να πάρουν … βέβαια δεν ξέρω στο μέλλον αν θα έχω κυρώσεις

  Σχολιάστε
  • 21/11/2018, 22:03
   Permalink

   εφόσον δεν έχεις κάτι στο όνομά σου, είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να περάσεις ή όχι από το κατάστημα. Και όχι μόνο αυτό, μπορείς να τους πεις: «παιδιά, δεν έχω κάτι στο όνομά μου, ούτε θα αλλάξει αυτό, τόσα μπορώ και θέλω να δίνω κάθε μήνα με τους δικούς μου όρους, δέχεστε? καλώς! Το απορρίπτετε? Δεν θα δείτε δεκάρα τσακιστή. Η επιλογή δική σας!»
   Οι μόνες κυρώσεις που θα έχεις στο μέλλον είναι οτι δεν θα μπορείς να λάβεις δάνειο προσωπικό ή επιχειρηματικό, κάρτα, ή οποιαδήποτε μορφή «ενίσχυσης» του τύπου «Εξοικονόμηση κατ’οίκον» που περιλαμβάνει άτοκο δάνειο.

   Σχολιάστε
 • 22/11/2018, 08:59
  Permalink

  Και μετά θα αρχίσουν φέρε εκκαθαριστικά, φέρε το ένα, φέρε το άλλο και εκτός από σένα θα αρχίσουν να ενοχλούν συγγενείς, γυναίκες, παιδιά… και οτιδήποτε στοιχείο μπορούν να κάνουν extract και θα βγάλει τηλέφωνο.

  Αν δεν έχεις ξεχνάς την συγκεκριμένη τράπεζα… και φυσικά ξεχνάς δάνεια/κάρτες από οποιαδήποτε τράπεζα… με λίγα λόγια γίνεσαι άνθρωπος ! 🙂

  Σχολιάστε
 • 22/11/2018, 09:07
  Permalink

  Η μόνη περίπτωση που θα ξαναπήγαινα στοιχεία σε κάποια τράπεζα… θα ήταν αν ήταν κρατική και γινόταν αναγκαστικό με νόμο αλλά με την προυπόθεση να λαμβάνουν υπόψη τους το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχω για να ζήσω… Δηλαδή δεν θα πλήρωνα φράγκο και πάλι !

  Όπως τα κάνανε (καταστρέψανε όλοι τους την οικονομία – οι τράπεζες ξελασπώσανε και εμείς πληρώνουμε ατελείωτους φόρους και αυξήσεις σε όλα τα είδη 1ης ανάγκης) να τα λουστούνε… τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι νομίζετε… μην βάζετε το μυαλό σας να κουράζετε (έπρεπε να κουραστεί για να σκεφτεί αν θέλει δάνειο και όχι την αποπληρωμή) !

   

  Σχολιάστε
 • 22/11/2018, 12:52
  Permalink

  Όχι δεν πρόθεση ούτε να ξαναπάρω δάνεια ούτε τίποτα το μόνο που με ανυσηχει είναι ότι εδώ και χρόνια περιμένουμε τη πληρωμή από απαλλοτρίωση από τη μεριά του άντρα μου ο οποίος πέθανε και λογικά θα περιέλθουν σε εμένα και στα ανήλικα παιδιά μου εκεί φοβάμαι μη πατήσουν μέσω παρακαταθήκη και δανείων από όπου βγαίνει η πληρωμη

  Σχολιάστε
  • 22/11/2018, 18:33
   Permalink

   Φαντάζομαι ότι έχετε δηλώσει διαφορετικό λογ/σμό και σε διαφορετική Τράπεζα… αν Ναι με το που μπούνε πάρτε τα… ΔΥΣΚΟΛΑ ελέγχεται 3η τράπεζα..

   Σχολιάστε
 • 22/11/2018, 21:56
  Permalink

  Δεν το κατάλαβα …τα χρήματα δεν ξέρω πότε θα έρθουν ακόμα η υπόθεση είναι στα δικαστήρια με το ελληνικό δημόσιο όποτε άγνωστο πότε θα πληρώσουν κάποια στιγμή πρέπει να πάω στην εφορία και να διαγράψω το αφμ του συζύγου όποτε με το πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών λογικά θα καλέσουν εμένα και τα παιδιά εκεί θα πρεπει να δώσω άλλο λογαριασμό τραπέζης εκτός εθνικής?

  Σχολιάστε
  • 23/11/2018, 08:25
   Permalink

   οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε… ειδικά αν τα χρήματα μπούνε (βάλτε sms προειδ.) σε λογ/μο παιδιών (δημιουργείστε τον καμιά βδομάδα πιο μπροστά)… μπορείτε την ίδια στιγμή που θα μπούν σε λογ/μο Τραπέζης διαφορετικό από την τράπεζα που «κυνηγά» – κάντε ανάληψη!

   Σχολιάστε
 • 23/11/2018, 06:03
  Permalink

  Καλημέρα ,αυτο το σχέδιο Στουρνάρα το έχετε καταλάβει ? Τι αλλαγές υα εχει για τους πολίτες .

  Σχολιάστε
  • 23/11/2018, 08:33
   Permalink

   Απ’ ότι διάβασα θέλει να αντιστοιχήσει τους απλήρωτους φόρους που χρωστάνε οι Τράπεζες… με χρεή ιδιωτών (τα δικα μου – τα δικά σου) – δημιουργώντας μια εταιρία δημοσίου συμφέροντος (???)… Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει…

   Στην ουσία να γίνει ένα ελληνικό fund δημοσίου το οποίου θα αναλάβει να τα πουλήσει σε άλλα funds… 🙂 για να ξε-κοκκινήσουν οι τράπεζες…

   Νομικά δεν μπορείς να αντιστοιχήσεις φόρους με χρέη ιδιωτών (εκτός αν γίνει νόμος)…
   Σε κάθε περίπτωση αλλαγές για τους δανειολήπτες έτσι όπως το διαβάζω εγώ δεν πρόκειται να γίνουν…

   απλά θα καθαρίσουν κατά ένα βαθμό οι τράπεζες από σκουπιδο-δάνεια και θα γλυτώσουν τους φόρους… μπορεί και να βγάλουν έξτρα παραδάκι…

   Σχολιάστε
 • 25/11/2018, 15:17
  Permalink

  Καλησπέρα! Έχω ένα δάνειο από την Πειραιώς και ένα από την Alfa,τα οποία είναι σε ρύθμιση,αλλά εδώ και 3 μήνες,αδυνατώ να τα πληρώσω. Όπως καταλαβαίνετε τα τηλέφωνα από τι εισπρακτικές είναι ασταμάτητα.Έχω ακίνητη περιουσία στο όνομά μου,υποθηκευμένη για τα δάνεια.Σε μερικούς φίλους μου έχουν κάνει από την τράπεζα κούρεμα του δανείου,μετά από κάποιους μήνες απλήρωτες δόσεις. Ξέρετε μήπως, αν δεν πληρώνεις,σε πόσο καιρό μπορεί να γίνει πρόταση κουρέματος,ή σε πόσο καιρό κινούνται δικαστικά εναντίον του δανειολήπτη;

  Σχολιάστε
  • 25/11/2018, 19:57
   Permalink

   καλησπέρα, αυτά που ρωτάτε είναι σχετικά. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε κούρεμα ή δικαστικώς ανάλογα με το προφίλ που έχει σχηματίσει για εσάς. Είναι απρόβλεπτοι. Η σημερινή τους πρακτική είναι πρώτα να προτείνουν κούρεμα και στη συνέχεια να κινούνται δικαστικά. Εμένα για παράδειγμα η Alpha με θυμήθηκε 7 χρόνια αφού σταμάτησα να πληρώνω.
   Αν έχετε την δυνατότητα, βάλτε έστω 20 ευρώ το μήνα.

   Σχολιάστε
 • 25/11/2018, 20:58
  Permalink

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Απ΄όσο ξέρω όμως,αν δε κοκκινίσει το δάνειο,για κάποιους μήνες, δεν μπορείς να κάνεις ούτε εξωδικαστικό,ούτε κούρεμα. Σε τι θα εξυπηρετούσε,αν έβαζα 20 ευρώ το μήνα;

  Σχολιάστε
  • 26/11/2018, 00:16
   Permalink

   εφόσον λοιπόν τα δάνεια δεν έχουν κοκκινήσει, ξεχνάμε το 20ρικο. Μιλήστε με τις τράπεζες απευθείας, πείτε για ποιό λόγο αδυνατείτε να πληρώσετε και δείτε τί θα σας πουν.

   Σχολιάστε
 • 26/11/2018, 14:28
  Permalink

  Έχω και εγώ όμοια περίπτωση με το ΣΤΕΓΗ 35 της πρώην ΑΤΕ πάρε τηλέφωνο στο 6973019242 Κώστας θα χαρώ να τα πούμε.

  Σχολιάστε
 • 30/11/2018, 01:42
  Permalink

  Χαιρετώ όλους τους δανειόπληκτους του blog. Θα ήθελα κι εγώ τις καλές σας συμβουλές για την περίπτωσή μου. Το 2008 πήρα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ από το Τ.Τ (σήμερα Eurobank) για την αγορά οικίας 60 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μου κατοικία. Η δόση μου ήταν τότε 500 ευρώ. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης ξεκίνησα τις ρυθμίσεις και η δόση διαμορφώθηκε στα 200-250 ευρώ. Παρά το ότι αυτό με βόλεψε για 7-8 χρόνια, το οφειλόμενο κεφάλαιο έχει φτάσει στα 130.000 ευρώ λόγω των κεφαλαιοποιήσεων. Να τονίσω ότι η αντικειμενική αξία του σπιτιού έχει υποδιπλασιαστεί από το 2008 και έχει φτάσει πλέον τα 39.000 ευρώ. Είμαι δημόσιος υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 1200 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε το δάνειο έχει καταστεί μη βιώσιμο στην πραγματικότητα. Μιλάμε για ένα σπίτι αξίας 30-40.000 ευρώ το οποίο θα κοστίσει με τους τόκους 250.000 και βάλε! Δεν νομίζω ότι αξίζει. Άλλη περιουσία δεν έχω, ούτε πατίνι! Δεν με ενδιαφέρει και πλειστηριασμός να γίνει να σας πω την αλήθεια. Υπάρχει και το ενοίκιο που δεν με χαλάει καθόλου. Έχω σταματήσει να πληρώνω για 4 μήνες μετά τη λήξη της τελευταίας ρύθμισης. Η τράπεζα μου έχει προτείνει διαχωρισμό του δανείου (65.000 ευρώ το κάθε τμήμα) και πληρωμή με δόση 270 ευρώ για 30 χρόνια του ενός τμήματος και διευθέτηση κάποια στιγμή (όχι κούρεμα προς το παρόν) του άλλου τμήματος. Δεν μπορώ να πω ότι η πρόταση είναι εκτός των δυνατοτήτων μου αλλά έχει πολλά σκοτεινά σημεία κατά τη γνώμη μου. Τι μου προτείνετε;

   

  Σχολιάστε
 • 30/11/2018, 19:44
  Permalink

  καλησπέρα,

  σε έχει τυλίξει άσχημα η eurobank. Με 250 χιλιάρικα θα αγόραζες ρετιρέ με πισίνα στο Κολωνάκι και όχι το κουκλόσπιτο της Barbie – μετά συγχωρήσεως.

  Αφού είσαι ΔΥ που σημαίνει οτι δεν κινδυνεύεις με απόλυση, άρα δεν σε χαλάει το ενοίκιο, εγώ στη θέση σου δεν θα τάιζα την Eurobank.

  Αυτοί, με δεδομένη την εξασφαλισμένη εργασία σου, σου προτείνουν διάφορα κόλπα με σκοτεινά σημεία που δεν φαντάζεσαι καν. Αν δεν αποκλείεις το γεγονός να μείνεις σε ενοίκιο, συνεχίζεις να πληρώνεις για ένα σπίτι που δεν θα γίνει ποτέ δικό σου.

  Αν επιλέξεις αυτό το δρόμο, να είσαι προετοιμασμένος για εξώδικο, καταγγελία δανείου, διαταγή πληρωμής, και ενδεχομένως κατασχετήριο. Λέω ενδεχομένως, επειδή δεν αποκλείεται να λυγίσουν και να σου προτείνουν κούρεμα. Θα πάρει χρόνια όμως για κάτι τέτοιο.

  Σχολιάστε
  • 01/12/2018, 14:28
   Permalink

   Ευχαριστώ Νίκο για την απάντησή σου. Πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Κοίτα, αισθάνομαι ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί απλά δεν έχω τίποτα. Κάτα κάποιο τρόπο είμαι ελεύθερος, παραφράζοντας τον Καζαντζάκη. Θεωρώ ότι για να γίνει κούρεμα στην περίπτωσή μου, πρέπει το πράγμα να το φτάσω στα άκρα. Αυτό που θα γίνει αν μείνω άπραγος θα είναι να πληρώνω 270 ευρώ τον μήνα για 30 χρόνια και λίγο πριν ψοφήσω να χρωστάω άλλα τόσα. Όπως σωστά είπες δεν θα γίνει ποτέ δικό μου το σπίτι. Όχι δηλαδή ότι έχω και καμιά πρεμούρα να γίνει δικό μου όταν θα είμαι πια σάψαλο. Το μόνο θετικό θεωρώ, (και θέλω εδώ τη γνώμη σου) αν κάνω την πάπια είναι ότι θα δίνω ένα νορμάλ ποσό κάθε μήνα για 30 χρονάκια, που ούτως ή άλλως θα έδινα (και παραπάνω ίσως) για ενοίκιο. Από την άλλη θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν ξέρεις. Για ένα σπίτι σαν το δικό μου αντικειμενικής αξίας 39.000 που είναι και πρώτη και μοναδική κατοικία πόσο δύσκολο ή χρονοβόρο μπορεί να είναι να βγει στο σφυρί; Θεωρητικά ρωτάω, γιατί πιστεύω ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μου με σπίτι πολύ μικρής αξίας και καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου, κάποια λύση βρίσκεται. Απλά τι θα γίνει αν μου την «βαρέσει» και θέλω να επιστρέψω στη ελευθερία του ενοικίου; Πόσο θα τραβήξει περίπου η ιστορία μέχρι τον πλειστηριασμό, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει προστασία ούτε για τόσο μικρής αξίας πρώτες κατοικίες;

   Σχολιάστε
   • 01/12/2018, 15:17
    Permalink

    @Σπύρος

    Είναι στο χέρι σου το τί θα αποφασίσεις. Δηλαδή θα βρεις διαμέρισμα 60 τμ με 270 ευρώ το ενοίκιο? Χλωμό το κόβω. Οπότε συνεχίζεις να πληρώνεις αυτό το ποσό για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ακούγεται συμφέρον και δεν θα έχεις την ιδιότροπη σπιτονοικοκυρά να τσακώνεσαι για το ποιός θα πληρώσει την τάδε επισκευή ή οτι μπορεί να σε πετάξει οποιαδήποτε στιγμή έξω με την δικαιολογία της ιδιοκατοίκησης, να σου κάνει αύξηση κλπ.

    Τώρα για την διαδικασία, έχει ως εξής. Σταματάς να πληρώνεις την Eurobank, και μετά από κάποιους μήνες, ίσως 5-6, αφού πρώτα σε τρελάνουν τηλεφωνικώς με απειλές από κάποιες ανοργασμικές σαραντάρες, δικαστικός επιμελητής σου παραδίδει εξώδικο με το οποίο η τράπεζα καταγγέλλει την σύμβαση.

    Αν συνεχίσεις να μην πληρώνεις, μετά από άλλους τόσους μήνες, σου έρχεται διαταγή πληρωμής.

    Αν πάλι δεν ενδώσεις, και η τράπεζα πιστεύει οτι μπορεί να βγάλει χρήματα από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, θα σου στείλει κατασχετήριο και από εκεί και πέρα το σπίτι πρέπει να βγει στο σφυρί μέσα σε 3-6 μήνες, δεν θυμάμαι, αλλιώς το κατασχετήριο δεν έχει ισχύ.

    Πιστεύω, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, οτι σε συμφέρει να παραμείνεις στο σπίτι σου με 270 ευρώ το μήνα.

    Σχολιάστε
 • 01/12/2018, 21:01
  Permalink

  ειμαι παλιος,,,επανερχομαι,ευχαριστω.Εισθε οι καλλιτεροι…ευγε

  Σχολιάστε
 • 01/12/2018, 21:09
  Permalink

  Μια σησαχθεια θα μας σωσει.Πανε τα σπιτια του κοσμου …

  Σχολιάστε
 • 04/12/2018, 18:31
  Permalink

  Σήμερα έλαβα την εξώδικη καταγγελία σύμβασης από Πειραιώς για καταναλωτικό δάνειο της Κύπρου που είχα σταματήσει να πληρώνω προ 4ετίας. Το υπόλοιπο κεφάλαιο + τόκοι είναι 2.500 Ευρώ. Είμαι μακροχρόνια άνεργος αλλά έχω 1 σπίτι μικρής αξίας. Τι να περιμένω τώρα και πότε από τους τραπεζοβρυκόλακες? Έχετε αντίστοιχη πρόσφατη εμπειρία ?

  Σχολιάστε
 • 04/12/2018, 23:35
  Permalink

  καλησπέρα,

  η συνήθης πρακτική είναι οτι θα ξεκινήσουν ενοχλητικά/απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιο δικηγορικό γραφείο. Κάποια στιγμή θα σας σταλεί διαταγή πληρωμής αν συνεχίσετε να μην πληρώνετε. Αν αυτό θα γίνει σε 6 μήνες, σε 1 ή 2 χρόνια, κανείς δεν μπορεί να σας το πει. Η σκύλα που θα σας τηλεφωνεί από το δικηγορικό γραφείο θα προσπαθήσει να σας δημιουργήσει την εντύπωση οτι η περίπτωσή σας αποτελεί προτεραιότητα για την τράπεζα και οτι θα κάνουν κινήσεις «άμεσα».

  Βέβαια, το υπόλοιπο της οφειλής δεν είναι μεγάλο, οπότε αν θέλετε περάστε από κάποιο υποκατάστημα τράπεζας με αποδεικτικά έγγραφα οτι είστε μακροχρόνια άνεργος. Έχω διαβάσει οτι δίνουν μια «περίοδο χάριτος» 12 μηνών όπου δεν πληρώνετε, και μετά ξεκινάτε να πληρώνετε κάποιο ποσό κάθε μήνα.

  Εδώ βγάζουν σε στο σφυρί ημιυπόγεια διαμερίσματα στα Πατήσια, οπότε μην βασίζεστε στο γεγονός οτι το σπίτι σας είναι μικρής αξίας. Μην το χάσετε για κάποιο  «μικρό» ποσό που μπορεί κάποια στιγμή να αποπληρωθεί.

  Σχολιάστε
 • 07/12/2018, 19:56
  Permalink

  καλησπέρα σας, είμαι κι εγώ μία από τους χιλιάδες χρεωμένους στις τράπεζες, έχω περίπου 30.000 ευρώ χρέος σε κάρτες και δάνεια. Τις κάρτες τις είχα απο το 1996 και τις πλήρωνα κανονικά μέχρι το 2013, μιά εποχή που είχα ήδη παντρευτεί και που δυστυχώς η κρίση που είχε ξεσπάσει, χτύπησε τον μισθό μου ως εκπαιδευτικό, αλλά και τη δουλειά του άντρα μου. Βρέθηκα με 400 ευρώ μείον από τη δουλειά μου και με μηδέν εισόδημα από τον άντρα μου. Προσπαθούσα να πληρώνω όσο μπορούσα, αλλά τα έξοδα ειχαν πεσει όλα επάνω μου μια και επαιρνα λιγα μεν, αλλά ήταν τα μονα λεφτά που έμπαιναν στο σπίτι.. Τότε ήταν που ο αντρας μου επαθε καρκίνο και για  να τα βγαλω πέρα χρέωσα πολύ τις κάρτες λόγω των μετακινησεων στο νοσοκομείο που ήταν 70 χιλιόμετρα από εκεί που μέναμε , φαρμάκων, διατροφης κλπ.Δεν ξαναπλήρωσα καμια καρτα απο το 2013 μέχρι τώρα, δεν μπορούσα. Εκείνος πέθανε το 2015 κι εγώ έμεινα με χρέη ακόμα και για την κηδεία. Δεν εχω καμια συνταξη απο εκεινον , πεθανε 38 χρονων. Σήμερα, μετά απο 23 χρόνια δουλειάς στα σχολεία παίρνω 880 ευρώ, που είναι πιο λιγα και απο την πρώτη χρονιά που δουλεψα σε σχολειο, δεν έχω απολύτως τίποτα στο όνομα μου, τα μισα λεφτα πάνε στα εξοδα του σπιτιου και τα υπολοιπα 400 ειναι για να περάσω το μήνα. Οι εισπρακτικές με έχουν πεθάνει και με τις τράπεζες δεν μπορώ να συνεννοηθω γιατι δεν μπορω να πληρώσω οποιοδηποτε ποσο, ισα ισα με φτανουν να βγαλω το μηνα τα ηδη υπαρχοντα λεφτα….αμα ερχεται και το ρευμα τωρα που χειμωνιαζει δεν μου φτανουν ουτε αυτα…βοηθεια δεν εχω απο πουθενα ουτε υπαρχει περιπτωση να εχω αυξηση….θα ηθελα την συμβουλη σας ποια σταση να κρατησω, τι ειναι σωστοτερο να κανω…..και ζητω συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.

  Σχολιάστε
  • 07/12/2018, 22:47
   Permalink

   @vik66 καλησπέρα. Δυστυχώς η ζωή υπήρξε πολύ άδικη μαζί σας και το μόνο που σας έλειπε είναι οι εισπρακτικές. Λοιπόν, έχω καλά νέα: αφού δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, ξεχάστε τα τηλεφωνήματά τους, δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα αν δεν πληρώνετε.

   Θα πάτε στην τράπεζα που έχετε την μισθοδοσία σας και καλού κακού θα ζητήσετε να γίνει ο τραπεζικός λογαριασμός σας ακατάσχετος για χρέη προς ιδιώτες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε προστασία μέχρι 1250 ευρώ το μήνα αν δεν κάνω λάθος, σε περίπτωση που μελλοντικά ο δανειστής θα θελήσει να απλώσει τα κουλά του στα χρήματά σας.

   Δεν απαντάτε ξανά σε τηλεφωνήματα εισπρακτικών/δικηγορικών γραφείων. Αν έχετε smartphone κατεβάστε μια από τις πολλές δωρεάν εφαρμογές που μπλοκάρουν τηλεφωνικούς αριθμούς της δικής σας επιλογής. Στην ανάγκη αλλάξτε αριθμό σε κινητό και σταθερό και ζητήστε από το πάροχο κατά την στιγμή της αίτησης να μην περιληφθεί ο αριθμός σε τηλεφωνικούς καταλόγους.

   Αν κάποια στιγμή σας έρθει στο σπίτι κάποιο εξώδικο από τράπεζα, διαταγή πληρωμής, αγνοείστε τα. Αφού δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, δεν μπορούν να σας κατασχέσουν τίποτα. Είναι χαρτιά χωρίς αντίκρισμα.

   Οπότε τους ξεχνάτε. σταματήστε να αγχώνεστε με τα χρέη και ξαναφτιάξτε τη ζωή σας, προχωρήστε, ζούμε μόνο μια φορά!

   Σχολιάστε
   • 09/12/2018, 18:49
    Permalink

    Απ’ ότι βλέπω εδώ: https://www.insurancedaily.gr/ti-ischyi-gia-akatascheto-se-ofiles-pros-idiotes-trapezes-ke-dimosio/  ,για χρέη στους ιδιώτες η προστασία είναι τα 1500 ευρώ σε ατομικό και 2000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό. Οπότε, ακόμα καλύτερα νέα. Νομίζω όμως, και διόρθωσέ με Νίκο αν κάνω λάθος, ότι αν έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα διαφορετική από αυτήν που έχει οφειλές, είναι δύσκολο να βάλει η χέρι η τράπεζα-πιστωτής στο λογαριασμό άλλης τράπεζας. Δεν συμφέρει και η διαδικασία νομικά-οικονομικά την τράπεζα να ασχοληθεί.

    Σχολιάστε
    • 09/12/2018, 19:46
     Permalink

     @Σπύρος Αν θέλει μπορεί να το κάνει. Νομικά είναι εύκολο με ένα κατασχετήριο στο χέρι. Πρακτικά είναι ρίσκο επειδή δεν μπορεί να γνωρίζει το υπόλοιπο του λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Δεν την συμφέρει να σκάσει 600 ευρώ για το κατασχετήριο και να βρει υπόλοιπο 5 ευρώ….

     Σχολιάστε
 • 07/12/2018, 23:51
  Permalink

  πληρωνομαι απο την Πειραιως, αλλα νομιζα οτι ο μισθοδοτικος λογαριασμος ειναι απο μονος του ακατασχετος μεχρι τα 1250 ευρω και οχι οτι πρεπει να παω να το ζητησω να γινει

  Σχολιάστε
  • 08/12/2018, 09:29
   Permalink

   @vik66 ο μισθοδοτικος λογαριασμός ειναε οντως ακατάσχετος σύμφωνα με το νόμο, επειδή όμως οι τράπεζες δεν σκέφτονται πάντα σύμφωνα με το νόμο και διαβάσαμε και εδώ σχόλια άλλων δανειοληπτών που πείραξαν τις συντάξεις και τους μισθούς τους, καλό είναι να το κάνετε για να έχετε το μυαλό σας ήσυχο.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.