Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Handelsblatt: Σε αγώνα επιβίωσης οι ελληνικές τράπεζες

Στα 32,1 δις ευρώ που έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό του 2012 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναφέρεται σε άρθρο της η Handelsblatt.

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αφενός λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανέρχονται στα 32 δις ευρώ κι αφετέρου επειδή λόγω του κουρέματος θα επιβαρυνθούν με άλλα 23 δις ευρώ από τα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Και επειδή οι τράπεζες θέλουν να κρατήσουν χαμηλά την κρατική επιρροή στο μάνατζμεντ, δεν έχουν άλλη λύση από το να πουλήσουν τις συμμετοχές σε ξένες τράπεζες. Ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας, που προσπαθεί να πουλήσει τουλάχιστον το 20% της συμμετοχής της στην άκρως κερδοφόρα τουρκική τράπεζα Φινάνσμπανκ.

Με λίγα λόγια, το ποσό που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 40 δις ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων μεγαλύτερων δεν ξεπερνά τα 2,24 δις ευρώ. Αυτό και μόνο δείχνει ότι θα είναι αδύνατον για τις ελληνικές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές, επισημαίνει ο γερμανός ανταποκριτής.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>