Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

IIF: Πιθανή ελληνική χρεοκοπία

Κώδωνα κινδύνου, ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός, κρούει σε ανακοίνωσή του το IIF.

Προειδοποιεί επίσης, ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί να οδηγηθεί σε αποτυχία, εάν μία χώρα δεν καταφέρει αν ανταποκριθεί στους όρους.

Το IIF τάσσεται υπέρ της εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας ότι θα οδηγήσει στην απευθείας χρηματοδότηση των αγορών και θα τις σταθεροποιήσει.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε νωρίτερα και το SofokleousIn (Δείτε σχετικό άρθρο), ανάμεσα στα μέλη της τρόικας, ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ, επικρατεί διάσταση απόψεων σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, σύμφωνα και με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ η Κομισιόν προσφέρει μία θετική αποτίμηση της κατάστασης, ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν διαφορετική εικόνα.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ παραμένουν δύσπιστοι και όσο αφορά την επάρκεια του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ που προωθεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι δεν θα είναι αρκετό για να επιτευχθεί μείωση του δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>