IIF: Τέλος χρόνου για το κούρεμα

Η αποκάλυψη ότι το PSI οδηγείται σε αποτυχία τόσο λόγω διαφωνιών αλλά και λόγω περιορισμένης συμμετοχής καθώς και η αποδοχή από το Βερολίνο του σχεδίου του ΔΝΤ για ενεργοποίηση των CDS και μεγαλύτερο κούρεμα προκάλεσε πανικό στο γκρουπ των ομολογιούχων που παλεύει για αναίμακτη συμφωνία. Αμεση και με νόημα ήταν η αντίδραση του IIF που επισημαίνει ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες η βάση των όρων και των παραμέντρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 26/27 Οκτωβρίου.

Το Sofokleousin.gr εγκαίρως αποκάλυψε ότι το σχέδιο για “Υποχρεωτικό haircut και ενεργοποίηση CDS, χωρίς “επίσημη” πτώχευση
Χθες το Sofokleousin.gr αποκαλύπτοντας το σενάριο του ΔΝΤ έγραφε:

Κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του ΔΝΤ ποτ έχει σ’αυτή τη φάση την πρωτοβουλία κινήσεων, με το υποχρεωτικό (μη “εθελοντικό”) “κούρεμα” των ομολόγων, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα μειωθεί περίπου κατά 155 δισ. ευρώ, θα καταστεί βιώσιμο και η χώρα θα είναι εφεξής σε θέση να το εξυπηρετεί. Ετσι θα επιλυθεί το βασικό πρόβλημα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης το IIF σε ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ουσιώδες μια εθελοντική συμφωνία να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, στη βάση των όρων και των παραμέντρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 26/27 Οκτωβρίου»

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως τις τελευταίες μέρες έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες.
Και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, τη Δευτέρα ήρθαν στην επιφάνεια νέα σενάρια από το Βερολίνο για βαθύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, μέχρι και το 75%, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση των συνομιλιών για το PSI, που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της νέας δανειακής σύμβασης, που θα υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια, αλλά το γεγονός, ότι λίγες μέρες νωρίτερα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι η μείωση του χρέους κατά 50% (που συμφωνθήκε στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου) δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα του χρέους, σημαίνει ότι το θέμα είναι ανοιχτό.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.