Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Reuters: Η Γερμανία πιέζει την Ισπανία να προσφύγει στο ΔΝΤ

Εντονες γερμανικές πιέσεις προκειμένου να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης δέχεται η Ισπανία η οποία από την πλευρά της ανθίσταται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρουν στο Reuters πηγές της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης του G7 η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι.

Νωρίτερα, δραματικό μήνυμα ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αρχίζουν να κλείνουν τη στρόφιγγα προς την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, απηύθυνε ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού και Δημοσίας Διοίκησης Κριστομπάλ Μοντόρο.

Ο Κριστομπάλ Μοντόρο περιέγραψε την πίεση που υφίσταται πλέον η οικονομία της χώρας του, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης (στο ραδιόφωνο Onda Cero) όπου υπογράμμισε τις συνέπειες που έχει η κρίση του τραπεζικού συστήματος στον κρατικό δανεισμό, λέγοντας ευθέως ότι με τα σημερινά κόστη (διεθνούς δανεισμού) οι αγορές έχουν ουσιαστικά «κλείσει» για την Ισπανία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές, ενώ έχουμε ανάγκη χρηματοδότησης του χρέους μας».

Το spread διακράτησης του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου έναντι του γερμανικού έφθασε τις 548 μονάδες βάσης την Παρασκευή, παραδιδόμενο στους φόβους ότι το εύθραυστο ισπανικό τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με το άχθος του χρέους, θα οδηγήσουν τελικά την χώρα σε λύση τύπου – Ελλάδας.

Αφιστάμενος από την μέχρι τώρα κυβερνητική γραμμή, σύμφωνα με την οποία, η Ισπανία επρόκειτο να καλύψει με εθνικά κεφάλαια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ο Μοντόρο σημείωσε ότι οι τράπεζες της χώρας θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Η δήλωσή του προκάλεσε άμεσα πτωτικές τάσεις στο ευρώ, εξανεμίζοντας άμεσα το «υψηλό εβδομάδας» που σημείωνε νωρίτερα η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου χάρη κυρίως στην προσδοκία ότι η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 θα επιτάχυνε τις απαιτούμενες τολμηρές αποφάσεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>