Reuters: Οι οργισμένοι Έλληνες απορρίπτουν το μνημόνιο

Εξοργισμένοι από την οικονομική δυσπραγία, απόρροια του μνημονίου, οι Έλληνες, ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στα κυβερνώντα κόμματα στις εκλογές της Κυριακής, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας στο ευρώ και διακινδυνεύοντας μια αναζωπύρωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εκλογικό αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι τα δυο μεγάλα κόμματα -τα οποία και υποστηρίζουν το πακέτο στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ (το οποίο όπως αναφέρεται έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία)- δυσκολεύονται στο να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε αποσπάσει ποσοστό 44%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 5%. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο νεότερος σε ηλικία πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα, απέστειλε μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, δηλώνοντας ότι η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα πρέπει να κατανοήσει πως η πολιτική της λιτότητας δέχθηκε ισχυρή ήττα.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters μια ακόμη ένδειξη της οργής των Ελλήνων πολιτών αποτελεί και το γεγονός ότι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό περίπου 7%. «Έτσι, οδηγείται ένα τέτοιο κόμμα στη Βουλή για πρώτη φορά από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι αρκετοί αναλυτές δηλώνουν πως ο άνευ προηγουμένου κατακερματισμός των ψήφων θα μπορούσε να προοιωνίζεται εβδομάδες αστάθειας και ενδεχομένως να οδηγήσει και σε νέο γύρο εκλογών. Συμπληρώνει όμως, επικαλούμενο πηγή της Νέας Δημοκρατίας, ότι το κόμμα δεν θα ζητήσει επαναληπτικές εκλογές αν στην τελική καταμέτρηση παραμένει πρώτο.

«Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ήταν αναμενόμενο ότι θα τιμωρούσε τα μεγάλα κόμματα και αν δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αυτοδυναμία είναι πράγματι τιμωρία» δήλωσε η Blanka Kolenikova της IHS Global Insight.

«Οι Έλληνες οργισμένοι από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την κατάρρευση των επιχειρήσεων και τη σημαντική μείωση των μισθών αγνόησαν τις προειδοποιήσεις ότι μια ψήφος κατά των σκληρών όρων του μνημονίου θα ωθήσει την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Reuters.

Εν τω μεταξύ, σε διαφορετικό του δημοσίευμα το Reuters αναφέρει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη νίκη του Hollande στη Γαλλία θα εντείνει τις πιέσεις προς τη Γερμανία να ακολουθήσει μια προσέγγιση στην κρίση βασισμένη περισσότερο στην ανάπτυξη.  Τονίζει όμως ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η Μέρκελ θα κάνει κάτι περισσότερο από συμβολικές κινήσεις προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση, ακόμη και μετά τις εκλογές της Κυριακής.

“Αυτό δείχνει ότι το χάσμα μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων διευρύνεται, το βλέπουμε και στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία” δήλωσε ο Steen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank στην Κοπεγχάγη.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.